Берое аут от Европа след поражение от ХИК (видео)

20:55
Берое аут от Европа след поражение от ХИК (видео)
Берое се сбогува с турнира Лига Европа. Заралии загубиха с минималното 0:1 гостуването си на ХИК след равенството 1:1 под Аязмото седмица по-рано напуснаха с наведени глави терена на стадион "Сонера". Единственият гол в двубоя от втория кръг на втората по сила европейска клубна надпревара падна в 26-ата минута, когато Антому Танака се разписа с глава след неубедителна игра в защита на старозагорци.

Първият удар към една от двете врати дойде в 6-ата минута, когато Алфредо Морелос стреля от границата на наказателното поле, но ударът му бе твърде неточен. 180 секунди по-късно ХИК можеше да поведе в резултата, но изстрелът с глава на защитника Лум Реджепи, дошъл след добро центриране от ългов удар, мина на сантиметри от левия страничен стълб на национала Благой Макенджиев.

Точно след десет минути се откри първата възможност за заралии да поставят под сериозно напрежение Томас Деене. Георги Божилов опита от около 30 метра да изненада стража на финландците, но топката мина встрани от вратата. Малко след това Кохеи Като нахлу отляво в наказателното поле и върна към границата на наказателното поле, откъдето Неманя Милисавлевич с техничен фалцов удар се размина на сантиметри с гола.

Въпреки доброто представяне на българите в предни позиции, събитията на терена от първата среща преди седмица се повториха и футболистите на Мика Лехкусуо първи съумяха да отбележат гол. Ново центриране от ъглов удар свари защитата на Берое неподготвена, отново Реджепи първи стигна до топката с глава, Макенджиев изби, но непокритият Антому Танака с глава наказа заралии - 1:0 за ХИК. Опиталият първи да се разпише във вратата на клуба от Хелзинки Божилов можеше в края на първата част все пак отбележи и да изравни, но силният му удар с глава мина малко над напречната греда.

Пет минути след подновяването на играта голмайсторът Танака можеше да удвои аванса на домакините, но от границата на наказателното поле, притиснат от двама защитници в зелено, стреля силно встрани от вратата на Макенджиев.

С напредване на времето играта се накъса от множеството нарушения, главният арбитър Сътън често посягаше към джобчето си. Реалните възможности за гол липсваха и пред двете врати. В заключителните секунди зелените от Стара Загора натиснаха съперника си, който изглеждаше крайно доста неубедителен в защита, но освен да стигнат до няколко изпълнения на ъглов удар, друго не успяха да направят.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

dbddimov
22.07.2016 00:09

Това за цял мач 1 гол да не вкарат поне е жалко. и Берое и Левски и те същите .

незнам как ги тренират но не съм виждъл в БГ футбола някой да чака на фланга а друг да го дублира на фланга както правят в повечето европейски отбори винаги има човек на тъч линията който чака на скорост да нахлуе напред. също не съм видял защитата и полузащитата да е подредена в 2 идеални линии както в Европа и да пресира противника. Тук само шутове напред от вратаря и к каквото стане и само нарушения.

Reyes_de_Europa
21.07.2016 21:30

Клубния ни футбол стигна дъното щом някакво жалко финландско отборче е непреодолимо за Берое. Едно време финландците ги биехме както човек не бие и инатливо магаре. Най-големите победи на ЦСКА и Левски са срещу Хака Валкеакоски с 9-0 и Рейпас Лахти с 11-2, а сега положението е плачевно.

Ginekologaa
21.07.2016 22:02

Те пък сега Цска и Лески са една сила *lol*

Daley_Blind
21.07.2016 21:44

За съжаление това е горчивата истина..