В Русия: Нулева търпимост към допинга

13:21
В Русия: Нулева търпимост към допинга
Олимпийският комитет на Русия отговори на многобройните обвинения, отправени от ръководителя на независимата комисия на Световната антидопингова агенция Ричард Макларън. Въпреки всички обвинения, Макларън така и не направи препоръка за дисквалификация на олимпийския отбор на Русия.

"Обвиненията, фигуриращи в доклада на Макларън срещу руския спорт са толкова сериозни, че изискват пълноценно разследване с участието на всички въвлечени страни. Олимпийският комитет на Русия, който е привърженик на борбата с допинга от позицията на нулева търпимост, е готов да окаже пълно съдействие и да взаимодейства с всякакви международни организации. В същото време ние сме съгласни с мнението на Макларън, който счита, че възможното отстраняване на стотици чисти руски атлети от участие в Олимпийските игри ще бъде допустимо "неприятно последствие" от изложените в доклада на комисията обвинения. Русия на държавно ниво се е борила и винаги ще се бори с допинга", се казва в декларацията на ОКР.

В нея също се подчертава, че Комитетът на Русия напълно поддържа приемането на максимално тежки наказания за тези, които използват забранени вещества или склоняват към тяхната употреба, но в същото време ОКР винаги ще защитава правата на чистите от допинг спортисти.

"Тези, които в продължение на цялата си кариера благодарение на упорити тренировки, талант и сила на волята се стремят да осъществят своята олимпийска мечта, не трябва да зависят от голословни, недоказани обвинения или престъпни действия на отделни лица", завършва декларацията на ОКР.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари