Франция предизвика нещастието на Роналдо! Португалия е новият крал на Европа (видео)

00:34
Франция предизвика нещастието на Роналдо! Португалия е новият крал на Европа (видео)
Португалия е новият европейски шампион! Иберийците покориха континенталния връх, след като на финала на "Стад дьо Франс" победиха представителния тим на домакините от  Франция с 1:0. Разликата в историческия мач направи резервата Едерзито Лопес - Едер, който се разписа триумфално в 119-ата минута на второто малко полувреме на продълженията.

Така португалците се реваншираха на своите фенове за загубения финал през 2004, който бе именно пред родна публика. Въпреки че бяха сочени за абсолютен аутсайдер в този мач, а и трябваше да се справят без своята голяма звезда Кристиано Роналдо, който бе заменен принудително в 25-ата минута, морепавателите успяха да откраднат успеха от фаворита Франция. От своя страна пък петлите записаха първа загуба на финал на европейско първенство, след като в предишните два случая бяха победители (1984 и 2000 година).

Двубоят в парижкото предградие Сен Дьони имаше нервно начало. Първата по-сериозна опасност в мача бе регистрирана в 5-ата минута, когато Луиш Нани стреля над вратата, пазена от Юго Лорис. В ответната атака същото стори и французинът Муса Сисоко.
 
В 10-ата минута дойде и първата реална възможност за откриване на резултата. Нападателят на петлите Антоан Гризман отправи топовен удар с глава, но стражът на португалците Руй Патрисио се разтегна и извади топката в корнер. 
 
В 18-ата минута Дмитри Пайе причини голяма болка на капитана на иберийците Кристиано Роналдо. Трикратният носител на Златната топка получи контузия, която го принуди да напусне терена със сълзи на очи. От медицинският щаб на португалците направиха всичко възможно да намалят болките на суперзвездата. Роналдо опита да продължи, но в крайна сметка бе изнесен на носилка в 25-ата минута, а на негово място в игра влезе Рикардо Куарешма. 

 
Малко след половин час игра Сисоко осъществи страхотен рейд, но последвалият му удар бе отразен от Патрисио. В самия край на първото полувреме и Жоао Марио пропусна добра възможност за тима на Португалия.

След почивката Франция натисна съперника си. В 59-ата минута Гризман направи пореден безуспешен опит да открие резултата. В 66-ата минута голмайсторът на турнира се отчете с още един фрапантен пропуск с глава след центриране на резервата Кингсли Коман.
 
В 75-ата минута и Оливие Жиру не съумя да прати топката в мрежата на Португалия. Иберийците отговориха с опасен удар на Нани, но Лорис внимаваше и не сбърка. Последва задна ножица на Куарешма, но френският вратар отново бе безупречен. 
 
В 84-ата минута Сисоко отправи мощен изстрел от сериозна дистанция, но Патрисио пак бе на висота и спаси. В добавеното време френският нападател Андре-Пиер Жиняк удари греда. Това бе и най-добрата възможност за Франция за гол в редовното време на двубоя.
 
Противно на показното през всичките 90 минути, в продълженията португалците бяха тимът, който владееше инициативата и създаваше положенията за гол. Първата от тях бе в 104-ата минута, при която влезлият като резерва Едер засече с глава центриране от корнер, но Лорис спаси.
 
В 108-ата минута главният арбитър на двубоя Марк Клатънбърг отсъди пряк свободен удар в полза на Португалия на границата на наказателното поле. С изпълнението се нагърби левият краен бранител Рафаел Герейро, който майсторски прехвърли стената, но за негово съжаление топката срещна напречната греда.
 
Само минута по-късно обаче нямаше какво да спаси Франция. В герой за морепавателите се превърна резервата Едер, който със страхотен гол докара до еуфория феновете на своя тим.

 
До края домакините се опитаха да стигнат поне до равенството, но Португалия удържа преднината си и в крайна сметка триумфира с трофея. По този начин Португалия начело със селекционера Фернандо Сантос триумфира за първи път в своята история с европейската титла по футбол. 
 

Portugal 1-0 France HD All Goals & Full... by fantasticfootball

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Barca_Kahn
11.07.2016 16:29

Страх ме е, че този дефанзивен футбол започва да надделява все повече над офанзивния. Това не е добре за бъдещето на футбола,започва да става все по-скучно и мачовете, в които 2-та отбора се надиграват са все по-малко.

Amateur2017
11.07.2016 20:26

Световното беше МНОГО по-интересно приятел, хайде стига глупости си говорил. Много повече голове се вкарваха, много повече резултатни мачове имаше, имаше си и изненадата на първенството (Колумбия), имаше си и страхотни равенства, дузпи, чудесии. Всичко. Пълна програма. А Германия си заслужи напълно купата. И в групите пребиваха всички, и на елиминационните фази също, а също така преминаха през Франция, домакина Бразилия (въпреки всичко домакин и въпреки всичко не кой да е, а рекордьора по световни купи) и на финал Аржентина на Меси и сие. Аз знам, че теб би те впечатлил мач само ако извънземни кацнат на терена, но Световното си имаше доста добри мачове. Така или иначе не мисля, че е удачно да се сравнява Световно с Европейско. Мисля че разбираш защо!? Но виж - с мнението ти под номер 149 се съгласявам напълно! Тук нацели десятката. Това не променя факта, че това Европейско с изключение на 2-3 мача беше скука.

El_Fenomeno_9
11.07.2016 19:23

Какъв толкова блясък виждаш ти на другите първенства ??? Да не би на световното да имаше огромен блясък ??? Един огромен МИТ беше , че световното беше по - различно от това евро , Германия - Аржентина беше мач 1 към 1 с финала на ЕП , там просто немците случиха на една неадекватна Бразилия и си оправиха малко самочвуствието , погледни мачовете им срещу Алжир , срещу САЩ и в останалите не впечатлиха сериозно , дори разгрома над Португалия не мога да кажа , че беше някаква магия освен неадекватен съперник , но да не задълбаваме толкова в миналото , това е футбола и то не от днес и вчера , Испания също бяха огромна трагедия 2010-та

Amateur2017
11.07.2016 18:27

Именно. Това имах предвид и аз. Ако това е печелене на първенство "като по учебник" (както се е изразил Римлянина) и "съвсем заслужено", то значи футбола вече определено отива по дяволите. Дано това да е някакъв прецедент както беше с Гърция преди време и другите първенства да възвърнат блясъка си. Дано и виждаме по-малко такива печеления.

rimlianin
11.07.2016 16:33

Това е наистина тъжната истина , откакто се превърна в една огромна пералня за пране на пари футболът започна да губи все повече и повече блясъкът си

CFC_H_A_Z_A_R_D
11.07.2016 16:26

Така е аз лично като фен на Челси нямам право да критикувам Португалия.Да имаха късмет и то голям,но няма значение след като вече са триумфирали.Гърция играха по абсолютно същия начин през 2004.Ние си ги играем така принципно.Титлата през 2014-2015 я взехме по този начин с умна игра и изчакване за възможности или просто така наречения дефанзивен футбол.Честито на Португалия дано направят и нещо повече на световното защото на предното си бяха резил.И дано,дано наистина ние успеем да стигнем поне до баражи.

El_Fenomeno_9
11.07.2016 15:27

Няма смисъл да спорите ... Писах го и в предната тема ще го напиша и тук - вече няма ФУТБОЛИСТИ ГИГАНТИ , които сами да поемат отговорността на терена ... За това всички го карат на изчакване ... Нима финала на ШЛ не беше така ?! Има качествени и можещи футболисти , но няма ВЕЛИКАНИ , за това и футбола толкова се измени в сравнение с до преди 10-тина години когато ГИГАНТИТЕ бяха плеяда , а сега не са кът дори , а са изчезнал вид и за напред ще е така , докато се изсипват толкова пари и всеки мисли само за пари , пари , пари , пари ... Не обвинявам футболистите и аз да бях там и аз щях да мисля за себе си , да не се контузя , да си получавам парите , да търся как да изкрънкам още , а и с всички тези спонсори и реклами , това са графици и пътувания , т.е. имат и още мноооого други занимания на главата си освен футбола , ЗА ЖАЛОСТ

Hitchhiker1902
11.07.2016 15:03

Заслужена титла на португалците. Да, грозен футбол, но толкова са им възможностите и те го знаят. Блестящ селекционер, който успя да извлече от едно посредствено поколение не максимума, а поне три пъти повече. Представете си какво би могъл да направи с белгийците, примерно. А футболистите им заслужават огромен респект - играха мъжки и дадоха всичко. При това - без грубости, селски номера, Пайе-ти (тоя селяк в една минута засенчи 10 години старание на Пепе), съдийски рамена и пълен стадион шовинисти зад гърба си. Като са толкова класни франсетата - що не им пернаха 4-5 гола?
Браво на ПОРТУГАЛЦИТЕ! (...не знам що разговорите пак се изместиха около Роналдо, нима Пепе допринесе по-малко, нима Санчес и Нани не играха много над обичайното си ниво, нима включването на Едер не беше решаващо снощи? Аз бях впечатлен много и от Карвальо, малко играчи могат така небрежно, на ходом на пръв поглед и без грам напрежение да разрушат толкова много атаки в толкова ключов мач.) А ако трябва да отличим един от тях - несъмнено е Сантуш!

LosBlancos7
11.07.2016 14:19

Яд ли ви е?! *smile* Виждам хейта продължава и някои още не могат да го преживеят...На кой му пука кой е играл добре и кой зле,а бе смешници???!?Гърция преди 12 години като не трябваше да помирисват финал,а станаха шампиони,какво от това кой какво е смятал за правилно...Историята помни победителите,след 100 години никой няма да говори колко уж красиво е играла Франция,а пък Португалците колко зле са играли...Вземете мирнете малко,избършете си задниците и продължавайте напред.Португалия е шампиона и това е положението,нищо няма да промените!

djarata
11.07.2016 14:05

Хеѝтърите умряха горките...Честито на Португалия!за 12 години ,2 финала и 1 полуфинал.Това е достоѝно за уважение.Браво!

Dankata97
11.07.2016 14:00

Ако някой не е гледал първенството, но е гледал само финала определено ще разбере, че нищо не е изпуснал. Французите снощи бяха под всякаква критика като изключим първите 10 мин. Португалия си чакаха в тяхната половина и не атакуваха кой знае колко. Ритане ритане чак по едно време се сетих, че те играят за купа и трябва да вкарват голове! Накрая французите си го получиха, един от най-слабите отбори на Франция с големите звезди Погба Гризман Жиру които снощи се скриха бяха победени от най-противния на неутралните зрители отбор и може би един от най-слабите финалисти.

crip1
11.07.2016 13:56

За да спечелиш ти трябва и късмет, Порчогао го имаха и заслужено печелят.Че са с една победа в редовното е едно, но че никой не е успял да те победи и че игра маса и минути и все пак спечели е още по-впечатляващо за мен.Това само показва колко корав си бил, въпреки, че и аз ги наричах късметлии след като отстраниха Хърватия.Честито и на пук на лошия късмет на Кристиано- треньорчето.

stefanBG111
11.07.2016 13:39

Честито на Португалия. И да говорим че Германия и Хърватия не са финалистите, няма смисъл, едните прекалено високомерно се държаха, а в другите се прояви балканския манталитет, след голяма победа да летят в облаците и после да се осерат, а и треньора им сбърка съвсем тактиката , мача на мен като цяло ми хареса. Интересен факт, че Италия най-после победи Испания, Германия победи за първи път Италия и Португалия стори същото с Франция. Франция можеха да вкарат гол още в редовните 90 минути, но когато съдбата е решила Португалия да е шампион, няма как да я спреш. Пайе можеше поне да се извини на Роналдо за това което направи. Дано контузията да не му е сериозна и да се възстанови. За златната топка мисля, че никой няма да разбие това съперничество между Меси и Роналдо, поне докато не се откажат. Сега започват нашите мачове в Евротурнирите и дано видим Лудогорец в ШЛ отново, дано имаме и в ЛЕ поне 1 отбор.

Amateur2017
11.07.2016 13:04

Футболът до там ли се изроди бе, момчета. Нямали загуба... Преди време плюехме гърците, че взеха купата с победи от по 1:0. Отклонявам се и към клубен футбол, но и Челси плюхме така за ШЛ от 2012г.

Сега вече казваме "печелене по учебник" на отбор, който по принцип не трябваше да се класира напред заради 3-тото си място, който направи скучен след скучен мач (с изкл. на Унгария) и който спечели купата с 1 победа. Голямо "по учебник", да. Планирали са да вкарат в последната минута на второто продължение срещу Хърватска, да спечелят с дузпи срещу Полша и да вкарат в продължението срещу Франция. Голям учебник написаха, факт *smile* Ако наистина това са го планирали, то тогава заслужават някакъв респект, но за мен си е по-скоро калитарщина.

Отборите до такава степен ли са импотентни, че не могат да играят както печелившо, така и атрактивно!? Жалко, много жалко. "По учебик" бих приел да е на Франция печеленето. Пестеливи мачове в груповата фаза, но въпреки всичко печелене на групата с комфортни победи с по 2 гола. Бой над Ирландия, смазване на Исландия, бой над Германия (минаване през фаворит). За мен ТОВА е "като по учебник". Онова на Португалия си беше, както казах, калитарщина.

Amateur2017
11.07.2016 12:36

Аз лично, по-голяма пародия от това не съм гледал. Шампионът на Европа с една победа в редовното време. Нямам думи просто. Да им е честито, но никой не може да ме убеди, че това е най-силният национален отбор в Европа. Че Португалия са по-силни от Германия, ФРанция, Италия, Испания, Англия и Белгия.

Кантона много добре беше направил сравнението. Че португалците са като кетчуп - блъскаш ги по задника 90 минути и нищо не излиза и най-накрая нещо излиза и продължават напред.

djarata
11.07.2016 14:15

АНглия къде ги слагаш само ,не разбрах хаахах направо ви се смея с глас на такива където си мислите и спорите яко за дърварското отборче на Англия... "СВЕТОВНА ФУТБОЛНА СИЛА " ама в кавички само.Само се излагате.ВЛ не прави националния отбор.

sviliev
11.07.2016 13:03

Шампионът на Европа няма нито една загуба, това също е за отбелязване. Освен това португалците взеха два мача с продължения, и то срещу Хърватия и Франция, което се случва много рядко. Това бяха единствените 2 мача на този урнир, решени след продължения, и в двата случая Португалия победи. Да, не играят бляскаво, както преди години, но играят умно, според възможностите си. И какво значение има кой от кого е по-силен и кой е най-силен? Това е футбол, а не логика, затова футболът е най-великата игра. И, моля те, не ми слагай Англия сред силните състави, след толкова много излагации някои продължават да ги пишат топ отбор, напушва ме смях.

CFCLondon
11.07.2016 12:49

Изобщо не харесвам португалците и никога не съм и ги харесвал, бях и за Франция на финала, но напълно заслужено си взеха титлата. Както казваш, че имаха една победа само, така пък погледни и от другата страна - нямаха загуба в 7 мача. Вкараха им дори 3 гола и пак не успяха да ги бият. Биха и домакина. Изобщо - напълно заслужен трофей и вярвай ми - на никой в Португалия не му пука дали имат по-класен отбор от други страни. Казваш, че не са по-силни от някои държави /от Испания и Германия може би си прав/, обаче да слагаш Англия и Белгия ??? Та това са НАЙ-ПРЕХВАЛЕНИТЕ европейски страни. Франция ги видяхме на финала. Изобщо /колкото и да не ми е приятно/ бих казал - БРАВО за заслужения трофей на Португалия..

rimlianin
11.07.2016 12:45

Определено не са най-силният отбор , но това няма никакво значение защото напълно заслужено си спечелиха титлата , по учебник бих казал . Продължаваха си по правилата както и да го погледнеш , няма значение с дузпи или с продължения , никъде не видях да са ги подпряли по някакъв начин , аз също бях объркан доста и се чудих как го правят , но в крайна сметка важен е резултатът а той е че те са шампиони

Luxury
11.07.2016 10:45

Поздравления за португалците! Най - накрая съдбата им го върна за изгубената титла през 2004г.

Sasho_Ivanov
11.07.2016 10:36

Поздравления за отбора на Португалия - на подценявания Нани, на убиеца Пепе (който изигра страхотно първенство), на Куарешка, на Уилям Карвальо, на Руй Патрисио, на Жоао Марио, на Едер, който бърках с натурализирания бразилец, играещ за Италия, на Ренато Санчез, на всичките млади момчета, играещи за Португалия. Португалия спечели, защото го нямаше Роналдо да пречи (колкото и да не им харесва на фенчетата на Реал).

mitko1010
11.07.2016 10:27

Поздравления за Португалия! *smile* Няма нищо по- ценно от това да видиш ранения Кристиано усмихнат! *beer*

lubomirsb
11.07.2016 08:31

Честито на Португалия ! Къде заслужили, къде не, вече няма значение ! Не ме притеснява шампиона мен, а това че се нагледахме на дефанзивен и отегчаваш футбол като в това число влизат и финалният мач. Наистина много малко отбори радваха окото и за мен нито Франция, нито Португалия бяха сред тях. Турнира беше слаб с малко голове, единствено исландците ми напълниха душата. Останалите бяха талашит.

ub7
11.07.2016 10:11

е те играеха глуха защита исландия още от групите

lilikoli
11.07.2016 02:48

Честито на Португалия и на Роналдо за Златната топка. Добро Европейско се получи поне аз съм доволен. Е не очаквах Португалия да го вземе, но тази тяхна непредсказуемост им донесе успех това е футболът. Съдийството беше на добро ниво, имаше доста красиви голове и ми е интересно кой ще е голът на първенството. Яд ме е единствено за Гризман от французите, явно не е неговата година. Поздравления отново на Португалия и очаквам с нетърпение Световното 2018 на което ние пак няма да се класираме *lol*

ub7
11.07.2016 10:53

следващите 2 световни са в русия и в катар (ако не им ги вземат) така че без да те тревожа ще бъдат големи пародии. справка - сочи, сп корея/япония. е такова нещо очаквам. а пъвенството беше интересно дотолкова че в мн от мачовете сочените за фаворити губеха

GaLaxY94
11.07.2016 04:32

Аз пък още в началото Вярвах на Роналдо и Компания,че ще направят нещо на това Европейско!!! Имаше много емоции, продължения, дузпи,... просто който е следял Португалия е изпитал всичко от Футбола от Сълзи до Радост! Жалко за Роналдо, но да но се възстанови по-бързо и да е ГОТОВ за новия Сезон! Предстои ни мач за Суперкупата на Европа срещу Севиля! Поздравления !!!

ivanrealmadrid1
11.07.2016 02:02

Златната топка в който и да отиде все тая, много е странна тая награда по някой път, няма никаква логика в нея, има невероятни футболисти които никога не са я печелили и обратно такива които грам не са я заслужавали.Това е само някакво гласуване на футболисти и т.н. един вид анкета, няма кой знае какви изисквания кой да я печели

rad011
11.07.2016 02:04

Моу си каза май,че тази награда е вредна за футбола и това е може би така.

rad011
11.07.2016 01:57

Уинърци голът беше в 109-та минута,не 119-та.Оправети го.
Иначе честита победа на Португалия,напълно заслужена според мен.*smile*

sviliev
11.07.2016 01:38

Златна топка смятам, че тази година най-много приляга на някого измежду Гризман, Бейл и Суарес. Но напоследък се дава предимно за колективни постижения, които примесени с индивидуална виртуозност и силен маркетингов имидж, стават причина за отличието. Така че, въпреки това, че има още 5 месеца, за мен Роналдо е фаворит.

ComsteR
11.07.2016 01:31

Както казах преди няколко дни, На Франция ще им се върне за играта срещу Германците. Днес Португалия беше онази Франция която се изправи преди 3-4 дни срещу Световният шампион, прибрана и чакаща свойте шансове. Е днес монетата се завъртя на обратната страна. Сантош е невероятен тактик, и заслужава уважение само, без много качества и опит(халфовата линия) направи един отбор Европейски шампион. Какво да кажем за Роналдо, дори на най-мразещите го им е станало кофти в 24 минута. Без много блясък сложи европейската корона над главата си.

Дешан направи една грешка, при толкова дефанзивна Португалия, да излезеш с двама дефанзивни халфове беше срамота. Тоя лалугер Погба си свали цената с 60 милиона, а crip1 се оказа доста прав за него. Избухва 2-3 пъти и тва е-БАЛОН.

sviliev
11.07.2016 01:27

Били добутани отборите до финал... И как по-точно били добутани? Едните си биеха в редовното време, другите 1 път биха в редовното време, в останалите случаи с продължения и дузпи, какъв е проблема?

sviliev
11.07.2016 01:36

Точно така, но не много хора ще го отбележат това. То не е лесно човек да има похлупак на главата. Нека се давят в мъката си, тяхнат злоба се превърна в мъка сега. Стоичков ще даде ли изявление тези дни, да ни позабавлява малко?

ComsteR
11.07.2016 01:32

Португалците са непобедени, достатъчен довод е това.

sviliev
11.07.2016 01:16

Честито на Португалия! Без да блестят, с дефанзивна игра, добра защита, много себераздаване, късмет и тук таме индивидуална класа триумфираха. С далеч по-бляскави отбори не успяха, но сега явно бе техен ред. Приликите с Евро 2004 са големи, не само що се отнася финала. Единствената разлика е, че португалците играха мааалко по-приятен футбол от гърците, а и имат няколко класни играчи. За мен Пепе бе най-добрият на турнира за Португалия. Жалко за Франция, тежко е да губиш финали, в които доминираш, особено на твой терен, а и след всичко, което им се случи през 2015 г., но те имат младо и талантливо поколение, скоро ще дойде и техния шанс, просто това бе епопеята на Португалия. И не на последно време велика игра е футболът - мачът днес ме накара да забравя за всички несгоди от последните дни.

Barca_Kahn
11.07.2016 01:09

С 1 победа да спечелиш Европейското. Не вярвам, някой друг да го е правил. Съдбата тази година определено е с Роналдо. И въпреки, че определено индивидуално не прави добър сезон със ШЛ и ЕП няма как да не му дадат Златната топка.

sviliev
11.07.2016 01:48

Съгласен съм с теб, по-долу съм написал същото, само че освен Суарес съм включил още двама. Но що се касае Пепе - примерът ти не е особено уместен, естествено, че не е за Златна Топка, но изнесе страхотен турнир, а и през целия сезон е на ниво. Въобще, в последните 2-3 години Пепе е съвсем различен футболист.

Spanish_fan95
11.07.2016 01:47

Това за маркетинга и рекламата въобще не разбирам какво искате да кажете?Иначе за мен Суарес и Бейл най-много заслужават Златната топка тази година.

CFCLondon
11.07.2016 01:41

Е, той и Пепе взе ШЛ и Европейското - по тая логика и той трябва да спечели Златната топка, нали тъй ? Тази награда е ИНДИВИДУАЛНА и се дава на футболиста, представил се най-добре през сезона. Честно казано - Суарес превъзхождаше и Меси и Роналдо, и въпреки че взе само 1 Примера, заслужава най-много наградата. Обаче със сигурност ще я дадат на Рооналдо - поради 1 единствена причина : Маркетинг. Просто едно е името Роналдо, друго Суарез в света на маркетинга и рекламата.

BerbaTheBest
11.07.2016 01:38

Да, точно това имам предвид и аз. Има достатъчно време, все пак новият сезон не е започнал още. Хубавото е, че за първи път от доста години има интрига за наградата и тя не е само между двама играчи.

BerbaTheBest
11.07.2016 01:36

Не искам да се заяждам и не се шегувам, но ти от кога следиш футбол? Имаш ли представа какво представлява Златната топка и за какво се дава? Обясни представата си за нея, за да защитиш тезата си поне. Иначе пишеш само някакви думи без никаква стойност и смисъл.

ComsteR
11.07.2016 01:35

Виж Суарез я заслужава, но днес Роналдо си свали коеф с 1-2 въпреки, че не игра. Още повече има над 4 месеца до края на годината. Роналдо може да се добави още 2 купи и 20 гола, и замина.

ogi999
11.07.2016 01:32

Не знам имаш ли представа какви небивалици пишеш .....ако ще до края на годината да не играе Роналдо взима Златната топка защото е постигнал достатъчно тази година като за три сезона......сасъв Суарез отпазнал в групите на Копата, какъв Меси с най-големия отбор да не може да вземе една титла с национала.

dexter
11.07.2016 01:24

Има в предишните формати, когато се играеха по 5 мача максимум може би. 7 мача без загуба на европейско са си 7 от където и да го погледнеш. Хейтърите просто удобно пропускат този факт натъртвайки на обратната страна на медала, но момчетата показаха характер и единствено в 1 мач стигнаха до дузпи, въртете го както си искате, шампиони са *cool*

BerbaTheBest
11.07.2016 01:22

Ами с това си действие само ще затвърдят мнението на хората за този приз. Без никакви пристрастия (дори фенове на Реал го бяха признали) до този момент Суарез трябва да я получи, но в днешния свят на футбола нищо не може да ме учуди, предвид странния сезон, на който станахме свидетели.

Barca_Kahn
11.07.2016 01:18

Няма как да не му я дадат помни ми думата. Въпреки че на това Евопейско за 7-те мача няма да му се съберат 2 силни този трофеи означава много.

Barca_Kahn
11.07.2016 01:16

Със сигурност има много отбори, които са печелили без загуба, но да спечелиш без победа ( все пак имат една де да не я омаловажаваме ).

BerbaTheBest
11.07.2016 01:14

Съмнявам се да му я дадат. Имаше играчи с доста по-добър сезон в индивидуален план от него, но все пак нищо не се знае. Има още 1/2 година, може всичко да стане. Като статистика голове/асистенции борбата е между Суарез и Меси (индивидуални постижения), но журналистите мразят Суарез, а Меси след всички скандали.... Нека изчакаме и първата 1/2 от новия сезон, там ще стане ясно всичко.

dexter
11.07.2016 01:10

7 мача без загуба *wink*

BerbaTheBest
11.07.2016 01:08

Браво на Португалия! Не бях за никой от двата отбора, защото за мен и двата бяха добутани до финала, но предпочитах португалците пред наглите и надценени франсета! Много се радвам за Роналдо, заслужаваше най-накрая да спечели нещо с Португалия! *thumb_up*

petko9305
11.07.2016 01:04

До коментар [@comment 1909435] от [@user Droktar]:

Чудя се кой от двамата ще успее или има по-голям талант да излъже 5-ма играчи около себе си и да вкарва гол накрая?
Отговора е ясен!

Stan1926
11.07.2016 01:02

До коментар [@comment 1909435] от [@user Droktar]:

Наздраве, братле! Каза им го перфектно! Роналдо е 3 пъти по-добър футболист от Меси и 10 пъти по-голям мъж! Тук сравняваме човек, който няма татуировки, за да дарява кръв (Роналдо), с човек, който има 300 милиона долара и не си плаща данъците, осъден на затвор. Какво говорим изобщо?!

Barca_Kahn
11.07.2016 01:02

До коментар [@comment 1909414] от [@user Droktar]:

Да разбираме ли че Пепе е 2-рият най-велик ?

night_wolf1984
11.07.2016 00:58

порчето от БНТ яде от правилната чинийка и позна шампиона*smile*

Chelsea86
11.07.2016 00:56

Цитирам мнение от друг сайт: Франция може да се пробва за Купата на африканските нации

*beer*

Daley_Blind
11.07.2016 00:55

Честито на португалците! Съдбата им го върна за загубената титла през 2004.Честито и на Роналдо. Най-после постигна една своя цел - да спечели купа с Португалия.

gL_Manekena
11.07.2016 00:45

Преди 22 години един човек разплака цяла Франция - Емил Костадинов, ето че днес един друг в лицето на Есер го направи.Франсетата ще помнят тези 2 имена цял живот! Наздраве.

ogi999
11.07.2016 00:45

До коментар [@comment 1909416] от [@user Greenwich]:

Не си в час мой човек както и всички злобееще срещу Роналда дето са се скрили като мишки и цъкат минуси със злоба.
Кои е взел ШЛ и е голмайстор на турнира, кои е взел ЕВРО титла и е лидер на отбора си.....кое не е заслужено и кое не е ясно и безспорно за слепците и малумниците.

ArdaTuran10
11.07.2016 00:45

Това бях писал,когато Португалия излязоха от групата.

Почвам да си мисля някои работи свързани с Роналдо. От 10 години насам сигурно е най-мразеният спортист на Земята,а през тези 10 години той абсолютно всеки ден се е трудил като машина.Не е най-талантливия,но той прави всичко,за да е най-добрия.Повреме на мача коментаторът каза,че няма гол от пряк свободен на ЕП и ще пробва за 42.път,точно това го прави най-добрия,не се отказва,ако трябва и за 62.път ще пробва,но няма да се предаде. И сега не играят добре,но Господ помага на тези,които работят здраво,по-здраво,най-здраво от всички.Затова няма да се изненадам,ако станат шампиони,това няма да е с хубава игра,ще се случи само ако Господ поиска да накара критиците да млъкнат,а малкото момче без баща от Мадейра преди 10 години,което оттогава насам не развали никога дисциплината си и се превърна може би в номер 1 или 2, да изживее нещо,което даже не си е представял никога.

Drogba_d
11.07.2016 00:42

Франция имат много силно поколение очаква ги успехи според мен

luiz_lfc
11.07.2016 00:42

ЙЕЕС, къде сте бе отворени петелчета? Още от 1/8 финалите казах, че Португалия е шампион!!!

monte_carlo
11.07.2016 00:42

Браво на португалците,ако трябва да съм честен ме изненадаха доста сериозно,очаквах победа за французите с 2 гола разлика дори,но ето че в такива мачове всичко е възможно.В продълженията Португалия имаха дори превъзходство,напълно заслужена титла *smile*

rimlianin
11.07.2016 00:41

За мен португалците спечелиха титлата точно по италиански тип , може би дори подобриха италианското катеначо , въобще честита им титла , аз лично съм много изненадан от факта че те са шампиони , но по правилата си станаха в крайна сметка

kristianoooo
11.07.2016 00:40

Мдaаа както писах преди времеe ЕВРО 2016 е първенството на ★★★Португалия!!★★★*wink**wink*

night_wolf1984
11.07.2016 00:40

Ренато Санчес най младия европейски шампион в историята!!!

Drogba_d
11.07.2016 00:39

Извинявайте гризман и погба "най добрите" играха ли че нещо не ги видях *joking**lol**lol*

Salient
11.07.2016 00:38

Честито на португалците! Това се казва максимално възползване от шансовете и им се върна за малшанса преди 12 години!

GaLaxY94
11.07.2016 00:38

Португалияя... Напълно Заслужена Победа... Подпираха ги франция и св видя не става..

Stan1926
11.07.2016 00:37

Най-големите са на върха! Честита титла! А всички типове, дето мразят Роналдо, сега не знам как ще заспите. *smile* Огромна злоба хвърлихте, ама огромна. Португалия показаха перфектна и дисциплинирана игра, тактика, стратегия. Напълно заслужена титла! И искам специално да поздравя всички със СИГУРНИТЕ мачове. Няма смисъл да се играе Германия - Франция, защото Германия е сигурен победител. Няма смисъл да се играе Франция - Португалия, домакините печелят. Начетох ви се на глупостите. *smile* Успех в бъдещите прогнози.

rado_mir85
11.07.2016 00:43

За всичко съм съгласен, само дето Роналдо не игра в голяма част от мача. Те си ги биха и без него.

Rezors
11.07.2016 00:36

Честито на португалците и феновете им в България.
Интересен и приятен сблъсък се получи,само головете бяха малко като за финал,но това не е чак толкова важно. Португалия си получи чаканото от съдбата,когато Гърция беше в сегашната им ситуация и напук на всички спечели Европейското през 2004.
Без да съм голям фен на Роналдо ще кажа,че съжалявам за него,че не игра,но поне сега ще вдигне титлата,която май му остана единствената не спечелена заедно със Световното.
Поздравления за португалците,явно тази вечер в Лисабон няма да се спи.

ivanrealmadrid1
11.07.2016 00:36

хахха йес йес нека ви е яд , тея дето плюха по Португалия
Напълно заслужена титла, най-коравия отбор на това евро !!!

Crissstiano
11.07.2016 00:35

Айде хейтърите на Португалия да пият една студена вода и да лягат.

gL_Manekena
11.07.2016 00:35

Ония разбирач Севлиев къде е? Големия футболен гуру... И категорична победа за Франция? Където нареждаше хората в сайта че били тъпи и да си късат фишовете... Аре у лево *smile*

sviliev
11.07.2016 01:33

За мен ли говориш? По името ми се струва, че за мен се отнася това. И веднага започвам да те опровергавам - прогнозата ми бе 1-0 за Франция, виж в архива, никъде не съм казал категорична победа за Франция. Написах и, че това е футбол и всичко е възможно, така че никакъв резултат няма да ме учуди на един финал. Второ, не съм казвал никога, че хората били тъпи - казах, че масово играха мачове, които не трябваше, и които ги удариха по джоба, а аз бях предупреждавал за тях. И трето, не влизам в твоята реторика, оставям на тези, които се кефят на такива като теб и на онзи, който ме обиждаше преди няколко дни, да ви цъкат плюсове. Аз детското в себе си отдавна съм го надраснал.

Barca_Kahn
11.07.2016 00:34

Това е, когато съдбата е решила нещо, никой не може да го промени.

Toshiro1900
11.07.2016 00:34

Евро приказките се редуват през 12 години: 92 Дания, 04 Гърция, 16 Португалия... Честито на португалците.

rimlianin
11.07.2016 01:50

Иска ми се да вярвам че може да сме ние , 12 години са много време , но то просто няма как да стане защото няма никакво развитие във футболът ни както и във всяко друго едно нещо в държавата

Toshiro1900
11.07.2016 00:41

Може и да сме ние кой знае*joking* .Преди около 3 месеца ги бихме, сега те са шампиони на Европа, а пък ние падаме с 7 гола от японците.

rimlianin
11.07.2016 00:39

Да очакваме 2028 следващата а *thumb_up*

ogi999
11.07.2016 00:34

Честита титла на Портогалия.
Още разбирачи ще пишат ли че Роналдо няма да е носител на Златната топка

Chelsea86
11.07.2016 00:34

Да видя отново французите да реват... Безценно! *beer**cup* Честита евро титла на Португалия. *beer*

Stan1926
11.07.2016 00:28

Сега е моментът да почнете да спамите опорната точка. Португалия не заслужавали, само равни, убиха футбола, и т.н. И отново да честитя на всички разбирачи, които многократно повтаряха, че Франция е сигурен шампион.

atlas
11.07.2016 00:28

Съдбата си взе това, което даде на Франция през 2000-та година.

123321
11.07.2016 00:27

До коментар [@comment 1909388] от [@user night_wolf1984]:

Нали Франция си биеше без проблеми бе разбирачо?

night_wolf1984
11.07.2016 00:35

хехе...чакай малко,бе разбирач...ти да не би да си пуснал за португалия да бият в продълженият?А и Франция ги надигра...през целия мач и ги мачкаше на терена!!!

ivanrealmadrid1
11.07.2016 00:26

България победи Португалия преди еврото това е най-важното за нас *lol*

atlas
11.07.2016 00:22

Явно не е писано на Гризман да печели финал*sad*

akdogg
11.07.2016 00:11

няма ли да духне някакъв вятър да ги раздвижи малко

Drogba_d
11.07.2016 00:04

Тия от канал 1 са ебати хейтърите цяло европейско не спряха да плюят по футболистите ... Нямам думи направо

rimlianin
10.07.2016 23:55

Мачът се разви както всички други мачове на португалците на този форум , струва ми се че французите ще плачат накрая но да видим

atlas
11.07.2016 00:11

Ти какво очакваше*nerd*

petko9305
10.07.2016 23:55

Тия се едно играят в квалификациите, а не ФИНАЛ.
Като, че ли не играят мача на живота си.
Хърватия срещу Германия, щеше да бъде къде, къде по-добър финал...

ivanrealmadrid1
11.07.2016 00:06

това са само догадки , няма как да знаем

CFCLondon
11.07.2016 00:00

Стига с тая Хърватия бе хора. Ставате смешни вече.. Хърватия, Хърватия, Хърватия... само това слушам цяло европейско. Видяхме ги още на 1/8 фин. - нищо особено. Не разбирам какво толкова ги превъзнасяте - изкарахте ги най-силния отбор в света още малко. По-спокойно.

Daley_Blind
10.07.2016 23:53

Жиняк замалко да вкара гола на живота си.*lol*

akdogg
10.07.2016 23:40

кой ги насади тия дръвчета на тая ливада

ArdaTuran10
10.07.2016 23:33

Французите чупят, блъскат където си поискат,така или иначе никой не свири

RoSKo0o0
10.07.2016 23:30

Казах ви, че финалът ще е такъв с отбори, които ги добутаха до финала *wink*

yordak86
10.07.2016 23:03

Продължавам да твърдя, че най-интересен мач за цялото първенство си остава мача между УНГАРИЯ и ПОРТУГАЛИЯ (още в групуте) 3:3 .... Всико останало показано дотук беше меко казано смешно и жалка пародия на футбол.

rumbaki
10.07.2016 23:01

Много жалък футбол, от много слаби противници...слаб финал, Яков..

sakata_97
10.07.2016 23:00

Жалко за Роналдо,ама надали Пайе го контузи нарочно,но просто и аз се издразних че поне не му се извини за контузията която му причини,жалко такава била съдбата му на този финал и всички трябва да го приемат

Daley_Blind
10.07.2016 22:58

Муса Сисоко над всички през първото полувреме.

ivanrealmadrid1
10.07.2016 22:55

Контузията на Роналдо може и да има обратен ефект и Португалия да заиграе по добре в определени ситуации и друг път се е случвало така лидера като излезе.Друг ще изпъкне вместо него

ArdaTuran10
10.07.2016 22:56

Съгласен съм

valeno45
10.07.2016 22:54

Еееех този Роналдо! Голям артист,Иво Сиромахов ряпа да яде!

CFC_H_A_Z_A_R_D
10.07.2016 22:54

Аз съм за Франция,ама все пак жалко за Роналдо сега ако Франция спечели хейтърите ще се изсипят!!!

ivanrealmadrid1
10.07.2016 22:53

До коментар [@comment 1909329] от [@user Greenwich]:

не е балет , но не е и касапница, можеше спокойно да се даде жълт картон (червен не ! ) като си голям мъж не гледай футбол, а си пускай свободни боеве

atlas
10.07.2016 23:38

Винаги може да се даде жълт картон, но в случая не беше за картон.Влизане с два крака си е червен картон.

ivanrealmadrid1
10.07.2016 23:31

Да игра с топката но си беше грубо рисковано влизане, спомням си на Компани му дадоха червен след като с два крака изби топката от краката на играч на Юнайтед. Можеше жълт да се даде както казах, много пъти е давано картон за такива ситуации

atlas
10.07.2016 23:28

Не беше нарушение за картон

ivanrealmadrid1
10.07.2016 23:23

Не съм казал, че това нарушение е касапница .. ти можеш ли да четеш и да хващаш смисъла ? Значи като е твърдо единоборство, не може да има картон така ли ?

AC_Milan_92_45
10.07.2016 23:15

Те са свикнали в испания да им правят път да мине, там има правило като на пътя, да се пази дистанция от звездинките

atlas
10.07.2016 22:58

Каква касапница просто беше по-твърдо единоборство

ogi999
10.07.2016 22:52

Не беше за нещо повече от жълт картон и то пресилено. Просто ситуация , която става сто пъти в мача, но малшанс за Роналдо. Мача си е ок и без него, а и с него на терена Франция пак ще си бие въпреки , че играят слабо засега.....много тичат и натискат през вторите полумрена.

Drogba_d
10.07.2016 22:48

Стига бе нормално влизане срещу французите също има такива , грозното в случая беше че пайе можеше да се иЗвини на роналдо докато изкарваха португалеца но Дешан го направи

simon_66
10.07.2016 22:34

Давай Пепе, ти си наред да го върнеш на Пайе за мръснаха постъпка

Daley_Blind
10.07.2016 22:31

До коментар [@comment 1909319] от [@user Reyes_de_Europa]:

червен - не, но поне жълт можеше да вдигне.

manunitedevils
10.07.2016 22:30

До коментар [@comment 1909319] от [@user Reyes_de_Europa]:

Той жълт май не даде, ти червен. Жалко, много грозна постъпка от французите, сигурно ще спечелят...

GaLaxY94
10.07.2016 22:29

Тъпи гнусни французи.. шибани негри...

Salient
10.07.2016 22:28

Много жалко за Роналдо.... Жесток край за първенството за него, а и вероятно за Португалия..

Ginekologaa
10.07.2016 22:28

Жалко за Роналдо ,но сега ако Франция не бият незнам кога

Drogba_d
10.07.2016 22:26

Тоя циганин пайе можеше поне да му се извини докато излизаше ...

catalan
10.07.2016 22:25

Ужас, това е най-тъпото нещо което можеше да се случи

Salient
10.07.2016 21:56

Това беше сигурно най-безличното голямо първенство, което съм гледал. Дано финалът поне е запомнящ се.

night_wolf1984
10.07.2016 21:55

исках финала да е Хърватия-Италия/Германия ,ама не стана така....инак Португалия ще налеят яко бетона с тоя състав!!!

Chelsea86
10.07.2016 21:41

Естествено ще стискам палци за по-малко противния за мен отбор, а именно - ПортОКалия. *beer*

Barca_Kahn
10.07.2016 21:17

Очаквам много интересен мач и се надявам футболът да победи т.е. Франция.

Uigtfri
10.07.2016 21:46

Всъщност нито Франция, нито Португалия играят футбол, така че поне за мен е без значение кой ще вземе купата. Така или иначе тази година беше годината на недоразуменията, на отборите, които се промъкнаха между капките и достигнаха до финала по изключително противен и отблъскващ за зрителите начин, на отборите, които най-малко заслужаваха да бъдат там, на недоразуменията. Съжалявам, ако съм засегнал някого, но всеки безпристрастен почитател на играта би потвърдил това, което казах.