Стилиян Петров се завърна в игра с победа

21:32
Стилиян Петров се завърна в игра с победа
Стилиян Петров официално се завърна във футбола. 37-годишният българин записа 45 минути за Астън Вила при изразителния успех с 8:0 над аматьорския австрийски ГАК Грац в първата контрола на тима от предсезонната подготовка. Арена на срещата беше австрийското градче Бад Радкерсбург. Стан беше на терена през второто полувреме, като дори получи капитанската лента.

За последно сърцатият полузащитник беше играл в мач срещу Арсенал през март 2012 г., след което беше диагностициран с левкемия. Тогава той веднага се подложи на лечение, а година по-късно обяви, че спира с футбола.

След като пребори коварното заболяване, Петров започна да тренира отново и след няколкомесечни усилия си спечели шанса да се подготвя с Астън Вила. В момента той тренира с тима, а новият мениджър Роберто Ди Матео ще прецени дали да му предложи договор.

Италианският мениджър заложи на два различни състава през двете части, като Петров беше във втория. Головете реализираха Майка Ричардс, Джордан Аю (2), Либор Козак, Джо Бенет (2) и Руди Жестед (2).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Sasho_Ivanov
10.07.2016 09:31

Един много, много голям Българин!!! Безсмислено е човек да се упражнява да пише силни думи - има си писатели и поети за тази работа, ние само можем да се възхищаваме на този невероятен мъж, с тайничката гордост, че е наше момче.... Разбира се, и Бог трябва да помогне малко, защото не всеки има късмета, но силата и волята, ако ги нямаш, няма как да направиш всичко това. Стилиян е пример за много хора и неудобен факт за всички нас, дето хленчим и се чудим как някой друг да ни свърши работата... Пък, кой знае, може би един ден ще се събудим, ще видим, че в края на краищата и от нас самите зависят някои неща, и ще запонем да си оправяме нашето местенце в света, наречено България....

Daley_Blind
10.07.2016 09:16

Голям човек, който заслужава само респект! Пожелавам му да се завърне въе Висшата Лига с Астън Вила.