Финално: ЦСКА София ще играе в елита

16:04
Финално: ЦСКА София ще играе в елита
Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов потвърди новината, съобщена от родната централа преди няколко дни, че отборът на ЦСКА София ще се състезава в новосформираната Първа професионална лига от новия сезон. Жребият за предстоящото първенство пък ще се тегли на 8 юли, петък.

В същото време стана ясно, че автентичният ПФК ЦСКА АД, който вчера започна подготовка с Адалберт Зафиров начело, има срок до 25 юли, за да предостави всички необходими документи, за да получи лиценз за професионалния футбол.

Останалите четири клуба, за които има възможност да бъдат допуснати до новия формат на “Б” група - Втора лига, са Ботев Враца, Етър Велико Търново, Витоша Бистрица и Локомотив София.

Припомняме, че Правната комисия към БФС бе категорична, че промените в наименованието и седалището на дружеството от "ПФК Литекс" - Ловеч" АД на "ПФК ЦСКА – София" ЕАД са направени по установения ред в националното законодателство и вътрешните актове на БФС.

Ето и всички 14 участници в новата Първа професионална лига:

1. ПФК Лудогорец
2. ПФК Левски
3. ПФК Берое
4. ПФК Славия
5. ПФК Локомотив (Пловдив)
6. ПФК Черно море
7. ПФК Ботев (Пловдив)
8. ПФК Пирин (Благоевград)
9. ПФК Монтана
10. ФК Дунав (Русе)
11. ФК Локомотив (Горна Оряховица)
12. ПФК ЦСКА–София
13. ФК Верея (Стара Загора)
14. ПФК Нефтохимик (Бургас)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Man_Red
06.07.2016 12:44

После ходи да обясняваш, че фенове на ЦСКА не били комплексари. Само и само да са от страната на победителя си зарязаха ЦСКА-то от В група. Еми дано намерите утеха в изкуственото ЦСКА.

manutd_forlife
06.07.2016 06:43

До коментар [@comment 1908332] от [@user putopalo]:

отиди при приятелката си, Пеевски и си говорете за трансферчета, че трябва да вземете още някой играч. Любко влиза в криза, но вие сте твърде заети да се занимавате с най-великият отбор в България, за да видите.

rimlianin
06.07.2016 00:52

Много ми е интересно , когато истинският ЦСКА който ще играе в Б група , се изкачи в А група и станат две ЦСКА няма ли да му стане така поне малко гузно на Гришата че е създал един излишен отбор и освен това затрил други два а именно Чавдар и Литекс

rad011
06.07.2016 02:14

На мутрите не им пука за съжаление.Затриват отбори с история без да им мигне окото.Ама и чорбетата не остават назад по простота.Във vbox7 на един клип дето интервюират Ганчев, в коментарите колко хора само му лижат з*дника не е истина.

Gogata85
05.07.2016 20:46

Интересно ми е само защо няма фенове на Литекс които да изказват мнение?!?. Все пак техният отбор беше съсипан за да се получи тоя хибрид! Толкова ли в Ловеч не се намери един истински фен който да напсува яко и да попита защо така убиха любимият му отбор? Или всички "оранжеви" ултраси са били на стадиона заради пари ?

manutd_forlife
05.07.2016 20:31

Нали, никой няма да спомене, че мениджърът ви влиза в криза, понеже никой не иска да ходи при вас и бяга, но не много медии ще го покрият. Те ще изберат да пишат за юноша на Бенфика, който идва в ЦСКА, за това какво се случва с отборът от Борисовата градина, защото хората ги интересува това(я някои от интерес, я някои от омраза като теб) Но сами доказвате кой е отборът на народа, дори половината от този народ само да го храни, някакси все той е в устите и съзнанията ви.

manutd_forlife
05.07.2016 20:58

Викаш злобна глава, докато седиш в тема на ЦСКА, спести ми го. Писна ми да се повтарям при теб, пиши си следващата приказка.

Teemo
05.07.2016 20:55

Никой не искал да ходи при нас? Теб слуша ли те злобната глава или просто дрънкаш колкото да облекчиш жлъчката? Желязков многократно повтори за такива като теб, че няма да бърза със селекция. Човека не е Гонзо да взима играчи на килограм и накрая да се оправдава с треньора, лошия терен и късмета. Селекцията си върви и можеш да видиш във всеки един сайт, че се готви трансфер на шведски защитник в Левски. Чорбарските измислици за кризи и простотии в официалния ви форум може и да минават, но пред фактите НЕ! Отговорих ти от добра воля към убийствено големия ти интерес за селекцията на Левски и заради измислиците и лъжите, които не спираш да дрънкаш непрестанно.

j_mourinho
05.07.2016 20:15

Умрях от смях като гледах спортните новини преди малко *lol* репортерчето спомена поне 10 пъти за преименувания Литекс в Цска *lol**joking**joking*

MU121
05.07.2016 20:04

Е няма такива тъпи фенове от тези който препознават мелеза за ЦСКА.

Chelsea_life_4
05.07.2016 19:56

Цска ще стане шампион едва когато всички отбори от А груяа станат в един отбор което ще стане никога.

Teemo
05.07.2016 19:36

До коментар [@comment 1908262] от [@user manutd_forlife]:

Тогава обясни на мозъчетата ни защо твоя "носител' на купата на България няма да право и няма да играе за суперкупата на България? Защо другия ЦСКА с юношките има право да играе за суперкупата, а твоя носител няма? Нали е спечелил купата?
Нека аз обясня на твоето мозъче. Твоя носител на едно нищо няма да участва за суперкупата, защото не е отборът, който е спечелил купата. БФС си казаха - всеки може да си преименува отбора си както иска. Днес Перукан отново каза - всеки да избира от кое ЦСКА да бъде.
Или искаш да ми кажеш, че двата отбора имат една и съща история, спечелили са една и съща купа едновременно, но въпреки това ще играят в А и Б групи.
Това припознаване е оставило и малкото ви мозък да изтече.

Teemo
06.07.2016 10:59

Никоя агитка не скандира г-н Борисов, но това не попречи на клуба и фен клубовете ви да му благодарят за "бързата и навременна реакция". Може да не сме напълнили изцяло стадиона за 100 годишнината, но не се хвалим с интерес и т.н въпреки, че го има. Как се очакваше да съберем повече на нашия финал за купата, когато стадиона в Бургас не може да събере 42 хил.? Както ти казах, наистина генерирате повече смях от всички взети заедно. Факт. Може би смеха е някакъв вид интерес, кой знае. *thinking*

manutd_forlife
06.07.2016 10:31

Ти май мач не си гледал. Никой не вика г-н Борисов на агитката. Но, да съдейки по вас феновете не са важни. Вие за 100годишнината напълнихте ли стадиона? Като говоея за интерес, да генерираме повече от вас, да не би вие да имахте повече души на финала за купата, или някой друг отбор? Именно.

Ordinary
06.07.2016 10:04

Микренския гном стана Г-н Ганчев Боби Тиквоча стана Г-н Борисов Перукан стана Г-н Михайлов Литекс стана цска *lol**lol*

Luxury
06.07.2016 09:41

Смешници! Скоро и на Перуката ще започнат да му казват "Г-н Михайлов".

Teemo
06.07.2016 09:34

Така е, не всички отбори могат да си позволят Тиквун (а не г-н Бойко Борисов) да притиска БФС заедно с Кралев да вкарат незаконно новото ГМО на мафиота джудже. Как така от ББПП стана изведнъж г-н Бойко Борисов. Леле, леле... Наистина генерирате сериозен смях. И то не само от фенове на Левски. Като говориш за интерес защо на финала за купата не успяхте да си напълните стадиона? Нали сте единствените, които генерират убийствен интерес. А пък един 42 хил. стадион не успяхте да напълните както си трябва. Мислех, че пишеш нещата от наивност или заблуда, но започва сериозно да изпъква глупостта и манията да докажеш на себе си, че сте нещо повече от останалите. Само да добавя преди да си забравил, че това с интереса го повтаряш само ти единствен. Да няма после обръщане на плочата, че аз съм започнал. Като ти знам женските номерца. "Ръководството на ЦСКА благодари на министър-председателя Бойко Борисов за намесата му при получаването на лиценз за Първа професионална лига. Ръководството на ЦСКА желае да благодари на министър-председателя господин Бойко Борисов и на министъра на младежта и спорта господин Красен Кралев за изключително бързите и навременни реакции." Всички знаем какви са тези изключително бързи и навременни реакции, г-н генериран интерес.

manutd_forlife
06.07.2016 06:47

Виж са, не всички отбори имат г-н Борисов, да им намира по 50 хиляди спонсора. Като няма хора на стадиона и няма интерес към отбора, нещата се променят. ЦСКА генерира интерес за нашето първенство, Левски в момента генерира 1/5, ако щете ме плючте, последните няколко години в мачовете се видя, намерете си записи, ако трябва. Аз не си спомням собствениците на МЮ или друг отбор да са гонили така маси фенове и после да са оставали в длъжност, но ЯВНО за хора като теб това е нормално и все още живеем преди 30 години, когато е имало 1 водещ и, всички се подчиняват...

tagen
05.07.2016 23:38

колко анг сайта четеш та да си чувал едва ли повече от 1-3 (спортни ) ако четеше щеше да чуеш че се готвят и с трансфери и с вс др въпрос КАК цска спечели правото си да играе в младежката ШЛ КАК ако ми обясниш те признавам ( само за сведение такова право има литекс с успехите си с младежкия си състав ) КАК КАК КАК др въпрос в квартала ритаме мачлета ако облечем футболни екипи на МЮ дали според теб ще ни припознаят като експерт се пак носим същия екип вярно без разрешение но и те цска нямат както каза БФС и последен въпрос тъй като си от МЮ и предполагам че поне малко от малко ги следиш ФУТБОЛНИТЕ отбори били на феновете казваш има логика 99% от феновете на МЮ искаха собствениците да се махнат предполагам че сте с нови собственици ще ми кажеш ли кой са че аз нз нали се пак в футбола става каквото кажат феновете а не собствениците а и последно феновете на Литекс дали бяха питани дали искат техния отбор да бъде затрит се пак става каквото кажат ФЕНОВЕТЕ о забравих те са малко и затова отбора им фалира колко жалко ...

j_mourinho
05.07.2016 23:35

Няма това Цска, има Литекс София Етрополе.

manutd_forlife
05.07.2016 22:26

Явно не знам. Прав си, айде да подкрепяме човека, който изгони половината армейци когато беше на власт. Сериозно, вие прочитате ли си нещата, след като ги постнете? А за теемо, аз и Лестър не съм ги чувал, че се готвят за комюнити шийлд, нито Юнайтед, но мисля, че и те нямат правото да го правят. Ех нещата явно наистина са толкова сложни колкото ги изкарвате, това ЦСКА ще вкара България в криза бе, но не финансова, а в далеч по-лоша!

night_wolf1984
05.07.2016 21:18

правилно автентичния ЦСКА с юношите ще играе за супер купата...следователно купата е на ЦСКА,а не на Литекс !!!

Teemo
05.07.2016 21:16

Ще ти задам един друг въпрос. Ако искаш отговаряй, ако искаш недей. Христо Янев, Гриша Ганчев, Пламен Марков или някой друг от отбора в Австрия случайно да е споменал, че се готвят за суперкупата? Единствено заявиха, че отбора се готви за първенството и да се бори за купа и титла през новия сезон. Никъде, ама никъде не съм видял да говорят за суперкупата и мач с Лудогорец. Ако ти си видял, моля покажи ми интервюто. Според мен те много добре знаят, че отбора в Австрия няма право да играе за суперкупата, но въпреки това те оставям да мечтаеш за нея с отбора от Австрия. *beer*

night_wolf1984
05.07.2016 21:07

ти сериозно не осъзнаваш положението..какво е...ама найстина.Жалко !!!

Teemo
05.07.2016 21:07

Човече, ти явно не следиш какво пишеш. Аз ти зададох въпрос за новото и старото ЦСКА в тема за ЦСКА без да намесвам Левски. Ти скачаш да ревеш защо съм коментирал вас, а не моя отбор. Отговорих ти елементарно. Това е тема за ЦСКА (без значени ново/старо) и обсъждам тях. Заповядай под темата за Левски и питай за забавената селекция макар, че вече ти отговорих. Ще ти обясня просто. Искаш или не в момента има две ЦСКА. Като автентичното все още е това, което вчера тренира с юношите. Другото в Австрия е преименуван Литекс/Чавдар, който в момента не притежава нищо автентично за да бъде наречен истинския ЦСКА. Потвърдено от БФС преди няколко дни с думите, че има 4 титли и трябва да си търси нова емблема. Аз планове за ЦСКА не съм чартал и няма да чертая. Моя въпрос беше за суперкупата и многократно ти обясних, че отбора, който се намира в Австрия няма право и няма да участва в мач за нея. Това може да го направи автентичното с юношките. Мисля, че обясних нещата доста пъти с факти дадени от БФС и според правилника му.

night_wolf1984
05.07.2016 21:05

ти май не разбираш...какво като ЦСКА са в Б група...ще си чакаш да влязат в А група утре ганчев ще се обедини и с Левски ..тогава от левски ли ще станеш,щото са в А група ?

manutd_forlife
05.07.2016 21:02

Базите, които ЦСКА плаща наем от сумати години, тези които все още няма как да вземем от държавата, макар единствената причина те да продължават да виждат хора и поправки са заради ЦСКА? И аз бях дотук, няма какво повече да добавя, сами си вадете сметките. Само ЦСКА!

manutd_forlife
05.07.2016 21:00

Абе да, и аз от съвсем малък подкрепям дружеството от 1999г. Нали, то е стояло десетки години, толкова много поколения са минали, през тези...16-17 години? Я вземи се стегни и спри да скачаш на други армейци. Аз в момента, пак ти казвам, викам за отбора, който виках миналата година. Няма да те питам ти дали го правиш, защото не желая да питам друг армеец такъв гнусен въпрос каквъто ти пита мен в предишния си коментар. Предпочитам да ви уважавам.

night_wolf1984
05.07.2016 20:56

Майката на цялата тая офанзива е ГГ да вземе базите футболистите ...без пари...нали знаеш...другата приказка-оти будалите дават си парите,попа ги събира и купува бира !!!

manutd_forlife
05.07.2016 20:56

Човек, вярвай или не, не го правя *lol* Виждал си ме, преди около 3-4 месеца сигурно, когато някой е казал нещо против ЦСКА, не си ме виждал аз да започвам кавги.(явно не винаги говорим с факти). Сам си го каза, хипотетични ситуации, и някакси вие вече сте начертали плана за следващите 5 години, странно, не мислиш ли? Да приемат ОП на Божков, това което го върнаха днеска ли? Малко трудно ще стане. И ми спести това за ''съответните теми'' тука се говори за факта, че ЦСКА е сред 14те отбора, който ще участват в елита. Не се говореше, кой ще играе за суперкупата(да, аз споменах, че ЦСКА спечели суперкупата тази година, това е, факт, нали не греша? Споменах го в отговор на друг потребител тука понеже явно му е трудно да изрече тези 4 букви, просто му дадох синоним) И ти естествено ще се захванеш за това. Отново, казваш, че говорим за вас, ДОКАТО сме в тема, която се фокусира предимно върху ЦСКА.

night_wolf1984
05.07.2016 20:54

нали знаеш,че това е Литекс....и няма нищо общо с ЦСКА или си много малък или наивен.И така да е по добре фалит,отколкото да припознае друг отбор за ЦСКА.Няма как да викам за ловчанлий.!!!Има една приказка вълка мени кожата си но нрава не...после да не станеш пак от ЦСКА ?

manutd_forlife
05.07.2016 20:47

Той нека направи и като се откаже 2рата година какво правим приятел? Пак същото дережде ли? Не става !!! Моят отбор играе в Австрия сега, с промени, да, но със същия треньор и ядро от футболисти, за което ТИ викаше миналият сезон.

Teemo
05.07.2016 20:44

Само недей да казваш, че не седиш под нашите статии. Виждал съм те достатъчно много пъти да сереш там, но сега не ти отърва истината и ревеш защото пиша истината. Какво изкупване, какви 5 лева до 10 август? Ти чуваш ли се? А случайно, ако приемат ОП на Божков какво ще изкупувате? Ако случайно разрешат на старото да вземе лиценз за Б група за каква суперкупа ще участва това на Ганчев? Да, нещата са хипотетични, но БФС категорично заявиха, че само автентичното има право да участва. Преди няколко дни обявиха, че новото си е Литекс със сменено име и 4 титли. Колкото и да извърташ все още нищо не сте изкупили и не се знае дали ще изкупите нещо изобщо. Също хипотетични неща ми говориш. И ако обичаш не ми прилагай стария чорбарски трик с изместването на темата към Левски. Знам, че обичате най-много за нас да говорите било то и под вашите статии. Темата е за новия ти любим отбор и затова обсъждам него. Като толкова те притеснява селекцията на Левски спокойно можеш да си зададеш въпроса в съответната статия. Няма да те изяде никой.

night_wolf1984
05.07.2016 20:41

Ами,ако Божков направи оздравителен план и го приемат и Ганчев не може да купи марката ЦСКА.Пак ли ще припознаеш литекс като твой отбор.Ако Ганчев закупи марката и аз ще ги позная като ЦСКА...но инак не . Без пари ГГ иска да заграби бази,футболисти и марката ЦСКА,която е подплатена с много трофей и труд.....не става така приятел...не става !!!

manutd_forlife
05.07.2016 20:28

Това, което не е взело лиценз за Б група, тъй като все още не са се определили отборите? Това, което може да бъде изкупено? Достатъчно казах, друго не е нужно, тъй като другите неща, които говорим са хипотетични, докато не се обявят другите отбори къде ще играят. И недей да ми говориш за криене, не аз съм този, който седи във форуми на Левски, нали? До колкото знам, БФС каза, че ЦСКА нямаше да играе в елита тази година, или пак си измислям, а? Отново ти казвам, гледай си твоя отбор, че Любко се отчайва, ние ще си играем както за купата така и за ''елита''.( за да те улесня, това са неща, които искам и неща, които ще се случат). Хайде чакам с нетърпение следващия ти коментар, за мен, за отборът ми, за състоянието му, отдели повече време на ЦСКА отколкото на твоя отбор, ясно е хора като теб какво повече ги интересува.

Teemo
05.07.2016 20:21

Ти можеш много неща да ми кажеш, но гледай какво казва БФС. А те казват - единствено автентичното ЦСКА има право да участва за суперкупата. На Ганчев отпадна на 1/2 финал от Монтана. Това с футболистите го разправяй на друг. От старото ЦСКА останаха само 6-7 играчи, всичко останало са 16-17 от Литекс и 5 нови. Другите са разпуснати да си търсят нови отбори а вече някои си намериха такива. Грешиш, никого не копирам, а цитирам това, което е казано и обявено от БФС. Явно зле започва да ти се отразява припознаването, бъркаш фактите с измислици. Но всъщност потвърди това, което очаквах. Ти смислен отговор подкрепен с факти няма как да ми дадеш. Единствено пристрастен коментар и това, което ти се иска да стане. С удоволствие ще чакам на 10 август да видя ЦСКА, което е в Австрия да играе за суперкупата. Ако не го видим обаче не знам къде ще се криеш за пореден път.

manutd_forlife
05.07.2016 19:58

Аз ще ти кажа отново, мача е на 10 август. Всички футболисти, които участваха миналата година и помогнаха за спечелването и, тези които са останали в клуба, ще ги видиш или във стартовите или в групата за мача. За Б група още нищо не се знае, но да коментирай си, теб те бива в това(не, че казваш, нещо конкретно, просто копираш останалите души какво акзват, като добавиш малко абзаца). Вие нямаше ли да се отказвате от А група, кога ще спрете да се занимавате с нас? Нима ви е толкова скучно, гледайте си вашата разруха, даже може някои футболисти да спрат да бягат от вас.

j_mourinho
05.07.2016 19:19

По-продажни хора от чорбарите няма никъде.А най-лошото е, че нямат и принципи.Единия се радва на Ганчев, другия на Литекс София, а третия псува по юношите на клуба и другите червени фенове, които си държат на истинския Цска.

night_wolf1984
05.07.2016 18:55

Има един велик отбор ЦСКА и той е в Б група с юноши,колко заблуден трябва да си да признаеш Литекс ,за червения шампион.Не става така....не става.!!!!

night_wolf1984
05.07.2016 19:12

И разеденени пак ще им а повече фенове от вас....по чудо ще съберете един файтон с хора *smile*Ако Ганчев купи марката ще ги призная за ЦСКА,ако ли не ще са си Литекс..това е !!!

ReDeViL666
05.07.2016 19:05

Ха-ха , а така , разединявайте се цесекарчета - браво на вас.

j_mourinho
05.07.2016 17:57

''Финално: ЦСКА София ще играе в елита'' тука идва въпроса КОЙ Цска ще играе?

sensea
05.07.2016 18:10

Сега ще ти обясня -Този ЦСКА дето се води от София но е от Етрополе ,където е Литекс от Ловеч ....разбра нали !?*joking*

nom3rcy
05.07.2016 16:40

Някой може ли да ми каже Стоичков към кой ЦСКА е в момента ?

nom3rcy
06.07.2016 05:01

т.е. ЦСКА АД, а не ЦСКА - София ?

manutd_forlife
05.07.2016 18:50

То понеже така става. Кварталният ми отбор всъщност е Ман Ютд, нали с техни тениски и емблема сме. *smile**smile*

Kalinho
05.07.2016 18:21

а пребоядисаните оранжеви тениски и залепена емблемка, то иначе си е латекс *smile* поне да имаше елементарно достойнство *smile*

tagen
05.07.2016 17:44

те лиотекс винаги са били силни в контролите в началото на годината победиха Шампиона на Хърватия и то с 3: 1 не литекс а чавдар де а не то цска сега по лесно да ги наричаме отбора на ганчев че е сложно ...

manutd_forlife
05.07.2016 17:10

Този, дето победи шампионът на Полша преди няколко дни!

KYP3AH0MEHK1_4
05.07.2016 17:02

Към правилния!

Bitten
05.07.2016 16:29

До коментар [@comment 1908219] от [@user red_machine]:

Литекс или етрополе ?

Отговор
:
13
red_machine
05.07.2016 16:31

Всички ЦСКА-та, ако направят 3-то и то ще е шампион.*wink**smile*

Отговор
:
10