Исландия посрещна своите герои с гордост и ентусиазъм (видео)

09:45
Исландия посрещна своите герои с гордост и ентусиазъм (видео)
Футболистите от исландския национален отбор, въпреки смазващата загуба от Франция, бяха посрещнати като герои в родината си.
 
Премиерът Сигурдур Йохансон ги поздрави и за това, че са сплотили нацията, така както те самите бяха единни на терена. Десетки хиляди ентусиазирани техни фенове се събраха в парка Арнархол, където бе инсталиран гигантски екран, на който прожектираха победните мачове на исландските футболисти. 
 
„Вие сте национално съкровище“, възкликна премиерът, когато се изправи пред официално облечените в тъмносини костюми футболисти и пред вдъхновеното множество хора, дошли да ги приветстват.
 
За най-голямо удоволствие на тълпата футболистите се присъединиха към своите фенове с прословутия вик и пляскането с ръце, с което отбелязваха победите си и във Франция. Всъщност този вик и пляскането, за което бе обяснено, че идва от триумфалното удряне на щит и меч, не са викингски, а шотландски. Шведският им селекционер Ларс Лагербак ги похвали за доброто им представяне и най-вече за екипната игра.
 
Самолетът на футболистите кацна снощи на летище Кефлавик на около 40 км. от столицата, като преди това самолетът изпълни обиколка на ниска височина над града, където ги очакваше голяма част от населението на острова. Централният нападател Колбейн Сигторсон призна, че се чувства „щастлив да се върне у дома“ след разгрома от французите предишната вечер. Той благодари на всички фенове, които подкрепиха своя отбор във Франция, където с поведението си за пример и с доброто си настроение и хумор завладяха Европа. А феновете бяха горди със своите герои независимо от загубата им, защото „те са запазили гордостта си и не са се отказали да се борят“. 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

vendev661
05.07.2016 15:18

Заслужиха си го, повече от достойно представяне!