Президентът на Исландия: Националите вече спечелиха най-голямата награда

09:20
Президентът на Исландия: Националите вече спечелиха най-голямата награда
Президентът на Исландия Гудни Йоханесон присъства на двубоя с Франция от 1/4 финалите на Евро 2016 и не криеше радостта си от чудесното представяне на сънародниците си във футболния турнир.

Приказката за Исландия свърши, но националите ще се приберат в страната си с гордо вдигнати глави и със сигурност ще бъдат посрещнати като герои.

"Бях уверен, че всичко ще се получи добре. Знам силата на нашите играчи, познавам и духът им. Исландия играе със сърце, не се бои от никой, но уважава всички. Разбира се, ние ще продължим да развиваме футбола. Постижението ни във Франция е страхотно, но ние единствено направихме първата стъпка и постепенно ще се усъвършенстваме. Как ще премираме играчите? Те вече направиха най-доброто за себе си, като сътвориха историческо събитие, оценено от всички. Те си спечелиха любовта на исландците и мисля, че това е главната награда", каза 48-годишният професор по история.

Йоханесон сподели също, че е ревностен привърженик на Манчестър Юнайтед.

"От дете съм фен на Манчестър Юнайтед. Радвам се, че в клуба пристигна Жозе Моуриньо. Единствено ще бъдем по-силни и провалите от последните години няма да се повторят", уверен е президентът.

Той бе избран за президент на Исландия в края на миналия месец и ще встъпи в длъжност на 1 август.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация