Драматична победа за Хамилтън в Австрия

16:48
Драматична победа за Хамилтън в Австрия
Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън триумфира в състезанието за Гран При на Австрия, девети кръг от световния шампионат в Формула 1.

Трикратният световен шампион стигна до победата буквално в последната обиколка, изпреварвайки своя съотборник Нико Розберг, като двамата дори се блъснаха. След контакта между двамата Розберг бе изпреварен последователно от пилота на Ред Бул Макс Верстапен и Кими Райконен с Ферари и в крайна сметка финишира четвърти.

Днешната победа на пистата "Ред Бул Ринг" бе трета за Хамилтън от началото на сезона. Благодарение на нея британецът съкрати преднината на Розберг на върха в подреждането при пилотите на само 11 точки. До момента германецът има 154, докато Хамилтън е с 143 точки. Трети пък остава пилотът на Ферари Себастиан Фетел, който не успя да завърши днешното състезание.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

rad011
03.07.2016 20:38

Опа извинявам се че не изказах добре.

rad011
03.07.2016 19:01

Голяма драма и другия от Мерцедес.*nerd*

rad011
03.07.2016 20:37

Прав си пич за всичко,но имах в предвид че никой не може да се опълчи на Мерцедес.Иначе наистина бутат Розберг е бутан от Мерцедес.

ComsteR
03.07.2016 19:11

Каква драма брато? Всички от Мерцедес искат да направят Розберг шампион, все пак са си Германци въпреки, че завода им е в Англия. Изгледал съм може би 80 процента от състезанията за тази година, и бих казал, че всичко сочи към саботаж. Три сменени двигателя от Хамилтън, един от Розберг. Всяко едно състезание бокса за Хамилтън винаги е със секунда минимум по-бавен, да причини и той една глупава катастрофа но това днес от Барби беше многооо грубо! Фен съм на Ферари, да не си помислиш нещо.

ComsteR
03.07.2016 16:58

Интересно ми е кьорав ли е Хамилтън, че не вижда какво се случва в отборът му?? Всеки един стоп, Хам е забавен или с грешна стратегия, проблем с колата или някоя друга глупост.
Маневрата на Розберг е за наказание, директно си тръгна за контакт. Може би очакваше да изхвърли Хам от борбата.
Колкото и да ми е противен Хамилтън, толкова ми стана и Русата кукла, която и с изявена подкрепа от отбора си не може да бие.