Успех за ЦСКА срещу полския шампион (видео)

21:00
Успех за ЦСКА срещу полския шампион (видео)
ЦСКА надигра с 1:0 полския шампион Легия Варшава в първата си контрола на лагера в Австрия. Единственото попадение реализира Арсенио Нунеш, който се разписа с глава в 13-ата минута.

Червените можеха да вкарат и още, но през втората част пропуски направиха Густаво Кулма и Кирил Десподов.

Първата по-опасна ситуация бе пред червената врата, когато Ниезгода се измъкна зад отбраната на българския тим, но диагоналният му шут не затрудни Китанов.

Футболистите на Христо Янев отговориха подобаващо в 13-ата минта, когато Диого Виана центрира към Арсенио Нунеш, който от своя страна вкара с глава за 1:0.

В 20-ата минута шут на Преслав Йорданов затрудни максимално Малаж. Таранът на българския тим опита да вкара и в 37-ата минута, когато засече с глава центриране от корнер, но този път полският страж без проблем улови.

В заключителните секунди на първата част футболистите на Христо Янев бяха близо до втори гол след шут по земя на Диого Виана, но Малаж успя да избие в корнер.
Десет минути след почивката Михаил Александров изпрати топката в мрежата на червените, но попадението бе отменено поради засада. ЦСКА-София отговори с шут на Галчев от далечна дистанция, който профуча покрай лявата греда.

В 64-ата минута футболистите на Христо Янев имаха възможност да поведат с 2:0, но резервата Густаво Кулма не успя да реализира очи в очи с вратаря. Пет минути по-късно двата отбора си размениха по едно опасно положение. Първо Кулма не уцели вратата, а при ответната атака Брож направи по-трудното и от 6-7 метра стреля в аут.

В 83-ата минута българският тим изпусна ново добро положение. Густаво Кулма намери Кирил Десподов, който стреля добре от 16 метра, но полският вратар с невероятен рефлекс изби в корнер.

До края на проверката червените се бранеха организирано и без проблем запазиха своята преднина. За отбелязване обаче е фактът, че Легия игра без петима състезатели, взели участие на европейското първенство във Франция, трима от които са титуляри в полския национален отбор.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

night_wolf1984
03.07.2016 07:43

колко хитро се оказа джуджето.,да направи фалшиво ЦСКА ,за да присвой фенове на истинското.Честита победа на Литекс!!!

ip
03.07.2016 01:39

Някакъв отчаян фен споделя колко юридически правилно било сегашното решение, а общата картинка му убягва. А тя е, че сложиха некролога на един все още жив отбор в трудна ситуация в името на по-бързите успехи. Изоставиха го в един наистина тежък момент, но така ли ще постъпят и с близък човек, с когото са делили и радост и болка... Така ли постъпиха феновете на Глазгоу Рейнджърс, чийто отбор беше буквално обезкостен и пратен в трета глуха? Не. Те застанаха зад отбора и с общи усилия изплуваха от блатото. Най-лошото от всичко е, че тази история ще се остане като мръсно петно не само върху определен отбор и техните "верни" фенове, а и върху целия бг футбол, ще станем за посмешище в международен мащаб!

Stan1926
03.07.2016 01:01

Това не е ЦСКА! Истинският ЦСКА, този с титлите и наистина славната история, ще играе в Б група. Франкенщайнът на джуджето от Микре е друг отбор. Съсипаха такъв приятен отбор като Литекс, погазиха всички закони. Адмирации към Офанзива и всички ЦСКА-ри, които си подкрепят истинския отбор, а не това недоразумение, създадено колкото данъчните да не закачат Г.Г.

simon_66
03.07.2016 00:33

Реалното ЦСКА се намира в Б група под ръководството на Тодор Янчев!!Стягат звездна селекция между другото там.. няма да се учудя и други от сегашните футболисти на Христо Янев да отидат в Б група да играят за отбора с история и трофей, а не за това обединение, целящо припознавания от феновете на клуба..

Barca_For_ever
02.07.2016 23:36

Голът бе изработен само от футболисти (бивши) на Литекс. *erm*

vla666
02.07.2016 21:22

Завръщането на Убиеца на шампиони.Честито армейци!!!

vla666
02.07.2016 21:20

VladoCSKA

 на 02.07.2016 в 20:59:49#8Доста се дискутира темата, дали новото дружество на ЦСКА е наследник на историята на клуба?- Хубаво е да се знае, а и аз за десети път повтарям, че определено юридическо лице не може да бъде носител на история, титли и т.н. Който твърди обратното, е или некомпетентен, или - - иска да всява - раздори. - - В този смисъл ПФК ЦСКА АД, което е в процедура по несъстоятелност, е създадено през 1999 година и не е универсален правоприемник на съществувалото преди това сдружение. В тази връзка има и съдебно решение на ВКС. Живата памет на ЦСКА Александър Манов преди години ми даде една паметна записка, с която са прехвърлени титлите и историята от сдружението на АД-то. Ние ще изберем значително по-добър начин това да се случи и сега и привържениците трябва да са спокойни. Новият ЦСКА ще се бори за 32-ра титла, колкото и да не им се иска на някои хора това. Давам примери за нови юридически лица, които са наследили историята на клубовете си без каквито и да било прехвърляния на история и титли - Ботев Пловдив, Берое, Пирин и др.