Марков: Някои фенове няма да ни припознаят, но ЦСКА е жив

09:50
Марков: Някои фенове няма да ни припознаят, но ЦСКА е жив
Изпълнителният директор на ЦСКА-София Пламен Марков сподели мнението си за случващото се около клуба преди заминаването на "армейците" за подготвителния лагер в Австрия. Бившият национален селекционер призна, че най-вероятно някои фенове няма да припознаят новото дружество за ЦСКА, но според него важното е, че " ЦСКА съществува, ЦСКА е жив".

"Тръгваме да проведем втория етап от подготовката, тя ще бъде съпътствана с няколко контроли. Отиваме да се подготовим и да стартираме успешно началото на новия сезон", сподели Марков.

Относно официалното завръщане на ЦСКА в елита, Марков коментира: "Нормално е да сме по-спокойни, това бе дълга сага, продължила цяла година. Неизвестността винаги е свързана със съмненията относно бъдещето на какъвто и да е процес, сега нещата са ясни. Вярвам, че стотиците хиляди наши привърженици са доволни, благодарни сме на всички които помогнаха за решаване на бъдещето на ЦСКА. Сега топката е в нас да се подготвим добре и да се представим така, както трябва".

А относно факта, че част от феновете на ЦСКА не припознават новото дружество като техния ЦСКА, Марков каза: "Много силно желание имате да коментираме въпроси, които не са реалност. Това са хипотези. Сигурно ще има фенове, които няма да искат поне в началото да припознаят клуба, но така или иначе ЦСКА съществува, ЦСКА е жив, показахме го и миналия сезон с представянето си. Вярваме, че вече в Първа професионална лига ще се представяме убедително, така че всички да бъдем доволни".

А ще играе ли ЦСКА на стадион "Българска армия"?
"Това не е от моите компетенции. Ние правим ремонт на "Българска армия", той се осъществява с единствено намерение ЦСКА да играе мачовете си от шампионата на стадион "Българска армия". Въпросът е от компетенцията на Министерството на младежта и спорта. С тях трябва да се подпише нов договор. Това е мястото, където ЦСКА винаги е играл от съществуването си".

Марков коментира и дошлото от БФС обяснение, че настоящето дружество има четири титли, спечелени от Литекс: "Не ме притеснява. Историята на ЦСКА е в ЦСКА, няма как тя да премине в друг клуб, още повече, че има заявени намерения от наша страна да се изкупят съответните успехи, за да може клубът да притежава всичко, което е спечелил в годините назад".

Относно напусналия Бьорн Йонсен, Марков уточни: "Това е също юридически въпрос, очакваме го. Той е имал договор с клуба на Литекс, нормално е да продължи договорните си отношения с нас. Нека да видим, ние го очакваме, но решението е негово. Нека не изпадаме в подробности в момента, водят се преговори с други състезатели, като селекцията приключи ще бъдете запознати. Има контроли, в които играчите ще показват своите възможности, чакаме и други попълнения. Селекцията не е приключила."

Марков отказа да коментира заплахата от ръководството на Левски, че "сините" ще напуснат първенството, ако ЦСКА бъде допуснат в него: "Нямам коментар. Въпросът трябва към тях да бъде отнесен, не към нас".

"Селекцията ще е насочена към добри играчи, няма значение дали са българи или чужденци. ЦСКА има нужда от класни играчи. Аз не мисля, че пред ЦСКА може да има друга цел от титла и купа. Видяхте подкрепата от многобройните фенове и всички, обичащи ЦСКА и нашия клуб. А след такава любов не може да има друга цел освен шампионска титла", допълни той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

vlatkyn
02.07.2016 18:06

Никъде в света като се пръкне нов отбор не може да почва направо във висшата лига. Има си ред почва се от най-ниското професионално ниво. Така че ЦСКА-Франкенщайн-Ганчев няма работа в А група.

gerrard9000
02.07.2016 20:56

Оф, направо...как в две изречения може да олицетвориш напълно думата "неинформираност". Нямам думи. Нито е нов отбора, нито правилата са такива, защото се променя формата...ама защо да четем, като е по-лесно по български просто да си плюем наред

stefanBG111
01.07.2016 15:37

Станахме за смях, пред цял свят с тези глупости, които правят вече. Направо по-добре да закрият първенството, то въобще ЦСКА имат ли свестни фенове изобщо, които са против това нещо да се случи и как въобще някои се съгласяват с това да се случи. Вместо да са с отбора, независимо къде играе и да го подкрепят, сега не ми е ясно на хибрида Литекс - Чавдар Етрополе - ЦСКА ли ще са фенове вече. Това вече е пародия, а за да се докара до това положение са виновни само управниците, които управляват футбола и собствениците в клуба. Що за идиоти работят там.

gerrard9000
01.07.2016 23:13

Както се видя, ЦСКА имаше подкрепа и във В група. За феновете няма значение къде играе отбора. Сега ГГ ще види колко фена ще се появат на първия мач от това измислено първенство. Малко...много малко. И е жалко, защото можехме да минем през Б група както си му беше реда. И тогава завръщането в А група щеше да е празник, с пълни трибуни, емоция и изобщо радост. Какво да се радвам сега? ГГ, Пламен Марков и Стоичков решиха, че ЦСКА е еквивалент на Пирин, Етър, Черноморец и безкрайния списък от отбори, които са сменяли по 10 пъти дружеството. Само че ЦСКА е нещо друго и с това действие разочароваха много фенове. Че ще го припознаем, ще го припознаем в даден момент. Но поне да беше откупил емблемата, че да ни замаже очите. Поне да беше оставил младите българи, които взеха купата. Да не беше пренесъл всички от Литекс в ЦСКА. И тогава може би по-голяма част от феновете щяха да му повярват, че товае ЦСКА.

mitaka
01.07.2016 15:01

Такива комедии със българско участие нямат спиране.Колко награди ОСКАР искате да получите!!! Вижте какво стана с ГЛАЗГОУ РЕЙНДЖЪРС - върнаха ги в първи клас. А ВАС къде да ВИ върнат , и пак да сте във ЕЛИТА??????

celtic
01.07.2016 15:56

Прав си и да ти кажа понеже аз малко там живея Селтик вообще не се радваха особено много.Рефрена беше: А сега с кой ще играем...дербито беше всичко за нас....А тукашните лайнари едните злобеят по другите без да се погледнат те в какви лайна са затънали

ip
01.07.2016 12:46

А Феновете на трите отбора ще чифтосате ли и тях, за да няма съмнение в автентичността им?

CFC_Forever
01.07.2016 10:07

Истинският Цска е жив и в момента е несъстоятелност, Г-н Марков.

celtic
01.07.2016 10:14

АбсЕлютно си прав...но мутрите в БФС и БГ предпочетоха да затрият два отбора за да реализират това ГМО

celtic
01.07.2016 09:55

Абее г-н Марков да ви питам: Вие от кое ЦСКА сте*lol**lol**lol*

celtic
01.07.2016 16:22

А и нещо не си ме разбрал...не се радвам...просто ми омръзна от сутрин до вечер по сайтове,телевизии и вестници да ме заливат с тази глупава мафиото-мутренска афера..и ми е чудно футболните хора в БГ защо се тикат в тези лайна....и затова се подигравам...те това заслужават.....

celtic
01.07.2016 16:16

Ами Радой Ралин го каза най добре: ''Господ дал територия но не дал племе'' Кофти хора сме затова...и затова винаги ще страдаме

rimlianin
01.07.2016 16:08

Добре де , на какво се дължи тази радост при условие че се опитват да затрият най-титулуваният български футболен отбор , аз го виждам много трагично и жалко за футболът ни , не че е нещо ново падението на фуболът ни но все пак ..

celtic
01.07.2016 14:59

Странно на мен пък ми става все по смешно

rimlianin
01.07.2016 14:58

Добре , разбирам че нещата които се случиха са доста странни , някакви клонинги се появяват , но вече просто не е смешно . Когато повториш едно нещо 20000 пъти не е смешно , а досадно