Португалия, без да спечели мач, отива на полуфинал! Полша отстранена след дузпи! (видео)

23:59
Португалия, без да спечели мач, отива на полуфинал! Полша отстранена след дузпи! (видео)
Полша и Португалия завършиха наравно 1:1 след 120 минути футбол на "Стад Велодром" в първи четвъртфинален мач на Евро 2016. Португалците показаха по-точен мерник при изпълненията на дузпите и се класираха на полуфинал.

Главен арбитър на двубоя бе немецът Феликс Брих.

Съперникът на Португалия на полуфиналите ще определят тимовете на Белгия и Уелс.
С гол на Роберт Левандовски още във 2-ата минута на мача отборът на Полша поведе на „Стад Велодром“ в Марсилия.

Капитанът на Полша се измъкна от отбраната на Португалия и откри резултата в мача. За Левандовски това бе първи гол на турнира.



В следващите десетина минути тимът на Полша продължи с опасните контраатаки към вратата на Португалия, в основата на които бе Левандовски.

Постепенно тимът на Португалия поизравни играта, като в 29-ата минута Кристиано Роналдо стреля по земя, но вратаря Фабиански спаси.

В 31-ата минута германският рефер Феликс Брих подмина дузпа за Португалия, за нарушение срещу Кристиано Роналдо в наказателното поле на Полша.

В 33-ата минута Португалия изравни резултата.

18-годишният Ренато Санчес вкара гол с удар от границата на наказателното поле.
Топката рикошира у полският футболист Криховяк и излъга вратаря Фабиански, за да влезе във вратата му.



След почивката тимът на Португалия стартира по-добре, като в 52-ата минута Роналдо стреля опасно, но Фабиански спаси.

Четири минути по-късно отново Роналдо опита удар, но край вратата на Полша.

В 64-ата минута пропуск за Португалия направи и Седрик Суареш, като Фабиански спаси бомбеният му удар.

В 69-ата минута Аркадиуш Милик пропусна добра възможност за Полша.



В края на редовното време Роналдо пропусна нова добра възможност за Португалия.

В първото продължение на мача по-активният тим бе този на Португалия.

В 92-ата минута Роналдо се размина в наказателното поле на Полша с топката.

В 97-ата минута Куарешма също пропусна, като Глик блокира удара му в последния момент.

В 99-ата минута Нани стреля опасно с глава.

В самия край на първото продължение Левандовски опита да изведе Аркадиуш Милик, но последният се размина с топката.

Последва и пропуск на Луиш Нани за Португалия.



През второто продължение двата тима заложиха предимно на игра в центъра на терена и на сигурно.

В 108-ата минута фен на Португалия нахлу на терена, като мачът бе прекъснат за няколко минути.

В 114-ата минута Капустка направи пробив за Полша и центрира в наказателното поле на
Португалия, но там нямаше негов съотборник, който да засече топката във вратата на португалците.

В самия край на продълженията Капустка пропусна отлична възможност за Полша, като след удара му топката срещна тялото на Пепе.

При наказателните удари Якуб Блашчиковски пропусна дузпа за Полша, докато Роналдо, Ренато Санчес, Жоао Моутиньо, Луиш Нани и Рикардо Куарешма не оставиха шансове за вратаря на Полша Лукаш Фабиански.

За пети път от последните седем европейски първенства тимът на Португалия стига полуфиналите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ub7
01.07.2016 15:51

много ми напомня португалия на франция на едно първенство където едвам излязоха от групите и оттм нататъка всички щяха да ги "размазват" а те взеха че биха испания и бразилия после. сп2006 когато тръбяха че зидан е свършен като футболист. португалците са евро шампиони до 21 и част от футболистите вече пробиват и тук. единствено нани е мн непостоянен и левия им бек не може да центрира като хората. къде им е ония ляв бек дето играеше в Реал М ? един рус мн борбен тип - името му не помня... явно е контузен... но напипват отбора.

ub7
01.07.2016 17:12

точно той. 10х

CFC_H_A_Z_A_R_D
01.07.2016 17:02

Казва се Фабио Коентрао,но миналия сезон играеше под наем в Монако и ако не се лъжа сега е техен футболист за постоянно.*beer*

El_Fenomeno_9
01.07.2016 14:18

Правите заключения , че Полша заслужавала повече да се класира само защото Португалия има 5 Ь-а от 5 мача ... Ако погледнете реално и безпристрастно на самия сблъсък помежду им , няма нормален човек , който да направи това заключение ! Истината е , че поляците освен в мача с Германия , разочароваха доста във ВСИЧКИ останали мачове и само Гросицки беше светлия лъч в офанзивен план за тях , останалите доста под нивото от квалификациите ... Истината е , че Португалия може да играе много по - добре , както го стори и в групите , та за 15 минути от мача владеенето на топката срещу исландия беше 93-7% ... Не омаловажавайте предните им 3 мача заради това , че играха затворено с Хърватия и горе долу предпазливо с Полша , просто са решили че залога за тях е твърде голям ... На предишни форуми играеха ултра атакуващо и радваща окото игра , но сега никой не им казва - евала , че смачкахте Испания и паднахте на дузпи ,пък и да им го кажете , това надали ги грее ...

ub7
01.07.2016 15:57

куба блашчиковски също направи силно първенство. левандовски въпреки че вкара смо 1 гол игра супер и водеше отбора и освобождаваше пространства всеки мач за милик, който беше дупката и опропасти не 1 и 2 чисти гола. изобщо вчера 1вото до гола на ренато поляците показаха супер футбол. но след гола инициативата беше за португалия. много е предпазлив този португалския мениджър. не дава на карвальо да преминава през човек - иска от него да я подава веднага а на него не му е такава играта в атакуващ план. ще видим този данило как ще се справи.

catalan
01.07.2016 12:35

Футболът е огромна част късмет, вижте само в какъв поток се паднаха Португалия, докато в другия отпадат невероятно силни отбори . Същото беше и тази година в ШЛ с Реал, биха Рома и бяха на финал *lol*

ub7
01.07.2016 12:20

Много добър колектив имаха поляците но не успяха... Със сигурност най силния отбор от източна Европа. Но португалците имат много добри играчи и със всеки мач научават състава все по добре. Нани ме дразни но с целия хейт ме направихте временен фен на кр. Да меси е по добър но тва не значи че кр е слаб. Честито на Португалия - познах че ще стигнат далече.

darklight
01.07.2016 11:42

Гърците поне имаха победи в редовното време през 2004, сега португалците се опитват да ги надминат по най-скучен футбол.

Dankata97
01.07.2016 09:44

Докато отбори като Испания и сега някой между Италия и Германия отпадат, такива недоразумения продължават напред със супер неприятен футбол.

xienata_14_72
01.07.2016 08:23

Ей колко сте смешни не е истина..Кой отбор победи Португалия?Никой..Отбора всеки мач прави по над 10 удара към вратата просто няма късмет във завършващата фаза..Играят без нападател цял турнир и пак стигнаха до полуфинал..Полша цял мач се ритат като дървари ама хейтвате Португалия..Дано Португалия стигнат финал и дори да спечелят да ви видя тогава разбирачи..

edyy_789
01.07.2016 08:22

Не Знам как да наричаме това освен ''Късмет'' но да и това е част от футбола!*joking**lol**joking*

Man_Red
01.07.2016 06:31

Какво се цупите, Италия колко пъти по този начин стигаха далеч *lol*

idol_bg
01.07.2016 04:02

Няма по-големи калитковци от тия португалци на това първенство...хахаха.Как се промъкват напред просто не е истина.Мисля си обаче че на полуфинала Белгия ще ги разкрият и ще се свърши с късметлийското им представяне.Макар че вече сме гледали подобни шампиони....и то не веднъж.

Arda10Turan
01.07.2016 02:41

Почвам да си мисля някои работи свързани с Роналдо. От 10 години насам сигурно е най-мразеният спортист на Земята,а през тези 10 години той абсолютно всеки ден се е трудил като машина.Не е най-талантливия,но той прави всичко,за да е най-добрия.Повреме на мача коментаторът каза,че няма гол от пряк свободен на ЕП и ще пробва за 42.път,точно това го прави най-добрия,не се отказва,ако трябва и за 62.път ще пробва,но няма да се предаде. И сега не играят добре,но Господ помага на тези,които работят здраво,по-здраво,най-здраво от всички.Затова няма да се изненадам,ако станат шампиони,това няма да е с хубава игра,ще се случи само ако Господ поиска да накара критиците да млъкнат,а малкото момче без баща от Мадейра преди 10 години,което оттогава насам не развали никога дисциплината си и се превърна може би в номер 1 или 2, да изживее нещо,което даже не си е представял никога.

Barca_Kahn
01.07.2016 10:59

Той сам го прави това да е най-мразеният с поведението си. А това да биеш от където ти падне не те прави най-добрият. Точно на против, ако усещаше момента, когато трябва да подава щеше да е много ама много по-добър и опасен.

Chelsea86
01.07.2016 02:14

Ще бъде голяма пародия, ако спечелят Европейското само с хиксове.

rimlianin
01.07.2016 02:41

Дори и да стигнат до финала Германия или Италия няма да им простят със сигурност според мен

sviliev
01.07.2016 01:29

Спомням си, че Роналдо през 2012-а на два пъти отпадна с дузпи на полуфинал. Първо, с Реал от Байерн в ШЛ, когато той изпусна, а след това португалците загубиха от Испания на еврото. Ето, че тази година е точно обратното - победна дузпа на финала на ШЛ в Милано преди месец, сега нов успех с дузпи и място в топ 4 на еврото. Но бая са дразнещи португалците с тези надути егоисти в отбора си, а и с дивия късмет, който ги споходи, дано да приключат на полуфинала.

sviliev
01.07.2016 01:24

Не знам защо толкова съжалявате за Полша. Да ги бяха надиграли, да се съжалява, а мачът си бе много равностоен и даже като чели португалците имаха повече на брой шансове. То, реална погледнато този мач изобщо не трябваше да се състои, трябваше да гледаме Хърватия-Швейцария. Двата отбора имаха късмет дотук, едните продължават да имат, това е.

CFC_H_A_Z_A_R_D
01.07.2016 02:57

Да Португалия отстрани Англия с дузпи на световното 2006-та.Обаче в онзи мач Англия създаде много повече положения за гол и на 2,3 пъти бяха много близо да отбележат,даже мисля,че Стиви уцели греда.Но както казах тогава Италия си станаха безспорни ШАМПИОНИ.Аз си мисля,че ако се бяха изправили щеше да е много равностоен двубой.С продължения и може би дузпи и си мисля,че Англия щеше да счупи този карък при дузпите с Португалия а и въобще изобщо.

rimlianin
01.07.2016 02:46

Междудругото онзи ден същото си го мислех за среща между Англия и Португалия какво ли ще стане , точно преди 10 години играха на Световното и мисля че португалците ги отстраниха на дузпи , естествено в момента мачът щеше да е коренно различен но защо не и със същият край

CFC_H_A_Z_A_R_D
01.07.2016 02:41

Хубава тема за разговор развърза приятелю,аз на това Европейско съм за Белгия,Италия,Хърватия и Англия.Понеже 2 от 4-те ми фаворита отпаднаха се надявам някой измежду Италия и Белгия да е на финал,а защо не и двата отбора.Италия преди 10 години също имаха невероятен отбор и станаха световни ШАМПИОНИ без никакъв спор.Пирло,Тоти,Дел Пиеро,Канаваро,(героя Гросо),Джилардино.Мен понякога ме яд защото примерно Хърватска имат невероятно поколение футболисти и според заслужаваха дори финал,а отбори като Португалия със залязващи величия като Роналдо,Нани,Куарешма,Карвальо някак си не приляга на самия турнир.Не защото мразя Португалия или Роналдо искам да отпаднат защото имат луд късмет.Това никои не може да го отрече,много щеше да ми е интересно какво ли щеше да стане,ако Португалия се беше изправила срещу Англия?Само не ми казвайте същата работа защото мач с мач не си прилича.

sviliev
01.07.2016 02:06

Аз бях най-много за Хърватия от този поток, а и въобще на целия турнир, но след като тях вече ги няма, и аз съм за Белгия. Но да не ги фаворизираме толкова пак казвам (ъ, таковата, това малко в стил Любо Пенев) *smile*

CFCLondon
01.07.2016 01:44

Е, това и на мен ми е странно - да хейтваш даден отбор заради конкретен играч.. каква ли злоба трябва да имаш не знам ? А иначе аз по подобен начин като теб, се кефех на Германия и Франция преди години. Германия обаче през последните години ме отблъснаха заради чужденците си, то няма чисти немци вече там, като изключим 2-3ма най-много. А пък Франция - след като си замина онова страхотно поколение - Зидан, Анри, Виейра и т.н... то просто не намирам нищо заради което да им симпатизирам. Винаги съм ненавиждал обаче Испания и Португалия, може би покрай баща ми, който не ги харесва - и аз така от малък ми го втълпи в главата да съм против тях :Д та така и до днес. Дано Белгия се класира на финал от тоя поток.

sviliev
01.07.2016 01:36

Аз като малък, преди 10-15 години им се кефех, играеха страхотен футбол и имаха големи играчи - Фиго, Коща, Пинто, Нуно Гомеш, Паулета, Коуто. След това ми опротивяха. Същото беше и с Бразилия - 2002 в Япония и Корея бяха извънземни с Роналдо, Ривалдо, Роналдиньо, Карлос, Лусио и Кака като първа смяна, след това и те тръгнаха рязко надолу. Обаче съм забелязал, че в този сайт от началото на еврото има няколко човека, които хейтват Португалия само заради Роналдо. Все едно аз да хейтвам Аржентина заради Меси, Бразилия заради Неймар и Алвес, Германия заради Мюлер и т.н. Не го разбирам това.

CFCLondon
01.07.2016 01:29

Лично аз си признавам, че по-скоро не понасям португалците и за това викам против тях. А не , че примерно Полша ме кефят.

CFCLondon
01.07.2016 01:18

Тези ако спечелят Европейското без победа в редовното време, ще спра да гледам футбол !!!

sviliev
01.07.2016 01:13

5 хикса направиха португалците, нито един не им хванах. 4 мача ми избягаха на 1 гол разлика. Интересна лична статистика *smile*

Reyes_de_Europa
01.07.2016 01:07

Португалия бяха по-активния отбор и имаха повече положения и заслужено продължиха. Реално погледнато Дружина Алкохолска бяха надиграни и от Швейцария и още тогава трябваше да си заминат.
За утре успех на Гарет Бейл срещу Белгия, в чийто стартов състав има около трима чисти белгийци, а останалите са събирани от кол и въже *lol**lol**lol**devil*

ComsteR
01.07.2016 01:06

Тва Блонди ако е рефер, аз съм пилот от Ф1 или МотоГп.
Ти кьорава ли си или да? То си е явно засилване към него, с цел блъскане. Друг е въпроса, че ако Португалците бяха паднали, Роналдо щеше да е най-големият грешник, аз толкова чисти положение да изпусне НЕ съм виждал.

Crissstiano
01.07.2016 01:05

Да ясно е, че Португалия не е Португалия от по-предни години, но всички пишете, че нямат победа, а никой не отбелязва, че още са без загуба! Не е толкова лесно да се играе срещу тях.

sviliev
01.07.2016 01:01

Преди началото на турнира бях казал, че Португалия с много късмет ще стигне максимум 1/4. Е, късметът им се оказа дори по-голям от нормалното. Но тази Португалия няма нищо общо с онзи отбор между 2000 и 2008-ма нито като индивидуална класа, нито като колектив, нито като стил на игра. Иначе се получи напълно равностоен мач, с отлично първо полувреме и плаха игра след почивката, включително и в продълженията, в които двата отбора се дебнеха. Не бързайте да фаворизирате толкова Белгия, още дори не е ясно дали те ще играят с Португалия. Това белгийско поколение все още не е побеждавало гранд, а в квалификациите на 2 пъти не успя да победи Уелс. Ще видим какво ще стане, днешният мач е предястие към основното ястие, което ще е в събота.

ivanrealmadrid1
01.07.2016 00:59

До коментар [@comment 1907209] от [@user pesholudiq]:

еми говориш за късмет , ми те в групата при 3:3 , 2 от головете на Унгария бяха мега случайността с 200хиляди рикошета

Mesut213
01.07.2016 00:57

Полша сами са си виновни, не може да се страхуват точно от тази Португалия, ако се надиграваха съм сигурен, че щяха да имат по-големи шансове, отколкото да залагат на дефанзивна игра. Надявам се Белгия да не допуснат, ако се класират де, същата грешка и да се опитат да надвият още в редовното време. Няма нищо страшно в този отбор на Португалия, доказва го и факта, че все още са без победа и все пак на 1/2 .

sviliev
01.07.2016 00:57

Това е изключителен феномен в историята на футбола - да отидеш на полуфинал, без да спечелиш нито един мач в редовното време. Едва ли в скоро време ще се повтори. Знаеше се, че стигне ли се до дузпи Португалия ще бие, не си спомням досега в рамките на един турнир един отбор да е печелил на елиминации повече от веднъж с дузпи. Примерите са много - Коста Рика и Холандия на последното световно, Байерн в ШЛ през 2012, Франция на Евро'96 и т.н.

assassin_6
01.07.2016 01:01

Аржентина стига на финала на Световното през 1990г. като отстранява Югославия и Италия с дузпи. Относно мача поляците сбъркаха като не ги натиснаха след ранният гол. Не трябваше да им позволяват да се върнат в мача.

sakata_97
01.07.2016 00:55

Тези португалци ще вземат да спечелят европейското без победа хаха*lol*Като цяло и Португалия не знаят как стигнаха на 1/2-финалите,мен хич не ми харесва как играят,доста слаба игра показват на това Европейско и са незаслужено все още в турнира,жалко и за хърватите и за поляците че ги отстрани отбор който по-нищо не е по-добър от тях,но този пуст късмет е на страната на Португалия на този турнир,поне за сега

Messiah
01.07.2016 00:55

Нищо, де! Белгия ще им скъсат шушоните на тези мижитурки!

Drogba_d
01.07.2016 00:51

с тези проблеми. В защита за белгия очаквам и уелс да продължат иии очаквам отново хейт за уелс защото бейл играе там*joking*

GaLaxY94
01.07.2016 00:51

Браво браво, страхотен мач се получи, голове, продължения, дузпи !!! Браво на Роналдо и компания!

stefanBG111
01.07.2016 00:50

Португалия имат невероятен извънземен късмет, незнам как да го нарека. Въобще не заслужават да са на тази фаза, ама късмета е с тях явно. Подкрепях Полша този мач и наистина е гадно, че отпаднаха надявам се Белгия да бие Португалия на 1/2 финала.

ComsteR
01.07.2016 01:13

Чисто футболно, с кое повече заслужаваха поляците да са напред? С цялото бавене на Глик,Фабиански и Дан,това ли е мотивът да продължат напред? Поляците трябваше да си ходят още срещу Швейцарците. Днес АКО Роналдо си беше вкарал положенията, кое от кое по-лесно, резултата щеше да е доста изразителен. Изобщо не съм съгласен с теб, и то не защото е Португалия на Роналдо отсреща, а чисто футболно ги превъзхождаха.

Drogba_d
01.07.2016 00:50

мача си беше равностоен както беше и мача с хърватите какво ревете толкова... Оомразата ви към роналдо е толкова голяма че не е истина...

ivanrealmadrid1
01.07.2016 00:53

съгласен съм, даже мисля , че Португалия изпуснаха повече чисти положения

luiz_lfc
01.07.2016 00:50

Браво! Очаквах избухване на Роналдо срещу Беглия.

rimlianin
01.07.2016 00:47

Когато нямаш победа в 5 мача и си на полуфиналите на Европейското , не мога да повярвам че мъчениците пак оцеляха , тея са спали в църква преди първенството целият отбор че и Сантош

Barca_Kahn
01.07.2016 00:46

Португалия дали могат да спечелят турнира без победа ? Веднъж се класираха след продължения, веднъж след дузпи. Очаквам третият път вече да не успеят ( ако са срещу Белгия разбира се ).

Dmxter
01.07.2016 00:45

Пф тез късмета вече колко пъти ще ги покрива...

Stan1926
01.07.2016 00:45

Haters gonna hate. *smile* Полша прекалено дълго се застояха на тоя турнир.

Ginekologaa
01.07.2016 00:46

*joking**joking**joking**lol**lol**lol*

pesholudiq
01.07.2016 00:45

Тея Португалия е*ати жалкото отборче мизерно, ще ми стигнат на финал само с дузпи ... Знаят, че от игра не могат да спечелят и по цял ден само това тренират на тренировки... Дано ги разфасоват на 1/2 финалите, да им мушнат 3-4 голчета, деа и жалкото подобие на отбор ...

Toshiro1900
01.07.2016 00:44

Ще ги убие късмета тея... .Дано паднат на полуфинала.

Ginekologaa
01.07.2016 00:46

Мълчи ама май ще са на финал с още един х

Ginekologaa
01.07.2016 00:44

Най слабият отбор на европейското е на 1/2 ухас

babavuna
01.07.2016 00:44

Точно Куба ли трябваше да пропусне, бях за Португалия, но това е гадно, след всичко, което е преживял ....

Barca_Kahn
01.07.2016 00:00

Едва ли някой е изненадан от този Х. А Роналдо е голям длъжникза пореден мач, колко ситуации пропиля. Все пак дано да има дузпи.

Drogba_d
30.06.2016 23:48

Кристиано роналдо е длъжник на португалия опропасти 5 100 процентови голови положения ... 3 пъти на нацели топката дори... Другите 2 пъти се излакоми ...

Arda10Turan
01.07.2016 00:00

Той май днеска играе като защитник на Полша *joking*

Ginekologaa
30.06.2016 23:32

Ще е голям цирк ако Португалия стигне с 5-х са на 1/2

Arda10Turan
30.06.2016 22:46

Този Нани е пълна дупка,типичен футболист на Фенербахче

General96
30.06.2016 22:49

Вече е футболист на Валенсия.*smile*

Reyes_de_Europa
30.06.2016 22:44

Явно всички подкрепящи Полша са по-скоро хейтъри на Роналдо. Аз бях за испанците, но сега ще подкрепям отборите с играчи на Реал Мадрид, така че днес Forca Portugal !

catalan
30.06.2016 23:05

Аз в мачът Испания-Италия бях за Италия,защото техният футбол ми харесва повече в момента, така че това са глупости, всеки подрепя отборът ,който му е по-симпатичен,а един отбор не е един футболист. Португалците играят слабо още от началото на първенсвото и продължиха с 3 равенсва, нормално да не получават невероятно много симпатии,независимо как е играл Роналдо.

General96
30.06.2016 22:52

И още как.*smile*

Arda10Turan
30.06.2016 22:24

Много хора си мислят,че Португалия са по-добрия отбор и ще е изненада Полша да са на полуфинал,но знаете ли какви стадиони,какви фенове,какви бази имат поляците? Те са по-футболна страна и от португалците и няма да е никаква изненада дори да бият Белгия

CFC_H_A_Z_A_R_D
30.06.2016 22:15

Батко Лева ще накаже Португалия поне още 1 път имам някакво такова усещане.*beer*

Messiah
30.06.2016 22:04

Айде още не съм сипал ракията и Лева започна!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

rimlianin
30.06.2016 21:48

Време е португалците да отпаднат , 4 мача без победа в редовното време , продължавам да твърдя че нямат място на четвъртфиналите . Напред Дружина Полска !