Баждеков: Изпълкомът да санкционира решението за ЦСКА

12:53
Баждеков: Изпълкомът да санкционира решението за ЦСКА
"Ние държим Изпълкомът да санкционира тези решения, които от вчера се появиха. Изпълкомът да застане с авторитет като представляващ футболния съюз", заяви финансовия директор на Левски Константин Баждеков по повод новината, че новосформирания тим на ЦСКА ще бъде допуснат до участие в Първа професионална лига през следващия сезон.

Баждеков днес бе на Централни софийски гробища за поклонението по повод 45-та годишнина от смъртта на футболните легенди Георги Аспарухов и Никола Котков.
"Емоции, които ни карат да си спомняме за тези велики мъже, за тези българи, за тези спортисти. За Гунди като символ на левскарската общност. Човек, който е символ на доброта, на спортсменство, на честност и на велик футболист. Щом тук толкова хора се събират от най-различни поколения, значи никой не е забравил това, което са направили Георги Аспарухов и Никола Котков. Опитваме се да пазим най-вече коректността, спортсменството и честността, което, за съжаление, трудно в нашето общество може да го изпълняваш, защото трябва да се съобразяваш и с други правила, за съжаление", сподели Баждеков след отслужването на заупокойната молитва. Директорът на сините коментира и вчерашното решение на БФС относно ЦСКА София.

"Ние в нашата позиция, която изразихме преди известно време, твърдо заявихме, че не сме съгласни с това, което се случва, но явно, че нещата се случват, за съжаление, така че не мога да коментирам. Тези въпроси трябва да ги отправите към хората, които са взели тези решения и за съжаление, ние държим Изпълкомът да санкционира тези решения, които от вчера се появиха. Изпълкомът да застане с авторитет като представляващ футболния съюз, а не комисии, които не искам да подценявам, но те са специализирани за конкретни и определени неща. Ако това се приема и се санкционира от Изпълкома, това вече е друго като позиция", каза той.

"Трудно ми е да вземем отношение и позиция, при положение, че днес имаме Управителен съвет, на който може би ще обсъждаме този въпрос. Ако се прецени, ще излезем с поредната позиция, но за съжаление, никой не се съобразява с нас и само може би крайни действия биха накарали някои хора да се замислят какво правят в момента. Както се поставиха крайни и безапелационни условия, считайте, че ние изпадаме в много неравностойна ситуация, в положението, в което се намира и Левски, и другите клубове, които изпълняват всичките си ангажименти, докато се видя, че може и да не се случва това. Ще изчакаме да видим какво в крайна сметка ще се реши и тогава Левски ще иска и за него да се подходи по същия начин. Не е справедливо и не е спортсменско", допълни Баждеков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация