Българин подписа с бразилски гранд

14:51
Българин подписа с бразилски гранд
За първи път българин ще играе в бразилски отбор. Този сензационен трансфер е факт, след като един от най-големите таланти в родния ни футбол - Стоян Нинов, подписа договор със световния клубен шампион от 2006 г. Интернасионал Порту Алегре, съобщава "24 часа".

“Стоян заминава за Бразилия следващата седмица и ще остане със сигурност в Интернасионал до края на годината, след като вече сключи професионален договор. Първоначално Нинов ще рита за втория отбор и ще бъде наблюдаван внимателно от старши треньора на основния състав Тете и неговите помощници. Имаме уговорка с шефовете на Интернасионал контрактът да бъде продължен през зимата минимум с още 2 години, стига Стоян да покаже качествата, които притежава, и да се приспособи към южноамериканския футбол”, каза агентът на 19-годишния защитник Яни Димитров.

Въпреки че има няколко мача за юношеския национален тим, Нинов не е много познат у нас, защото допреди 8 месеца живееше и играеше в Италия. Стоян е израснал на Ботуша и е ритал за Варезе. Като юноша е изкарал и 6-месечна подготовка с италианския гранд Интер. Сега Нинов ще продължи кариерата си в още един Интер, но от далечна Бразилия.

От Нова година, следкато не се разбра с ръководството на “Варезе” за дългосрочен договор, Стоян Нинов облече екипа на Етър Велико Търново. Здравият бранител веднага си извоюва титулярно място в тима от “Б” група, но в края на пролетния сезон пропусна възловите мачове заради липса на достатъчно възстановителни витаминозни средства в тима от Велико Търново, довели до здравословни проблеми на Нинов.

Благодарение на професионализма на лекаря на националния отбор д-р Михаил Илиев. Стоян бе вдигнат на крака за броени дни и започна подготовка с Академик София. Там под ръководството на опитния треньор Красимир Борисов Нинов бързо влязъл в оптимална форма, което пък му позволи да подпише с бразилския гранд. За шумния трансфер дял има и вицепрезидентът на столичния Академик Ертан Кара, който разрешил Нинов да замине за Бразилия без финансов иск.

Договорът на българина е подписан лично от президента на “Интернасионал” Викторио Карлос Кости Пиферо. Трансферът на талантливия бранител е осъществен с помощта на италиански партньор на мениджъра Яни Димитров, ползващ се савторитет в Бразилия.

Нинов ще бъде единственият европеец в бразилския гранд. Във втория отбор, който е до 20 г. и е със старши треньор Осмар Лос, има само един колумбиец, а в първия състав - няколко аржентинци и уругваец.

Интернасионал е един от титулуваните и известни отбори в южноамериканската страна и в момента е на четвърто място в местната серия “А”, на 6 точки от лидера Палмейрас. В Интернасионал са играли звезди като Александре Пато, Дунга, Фалкао, Тафарел и Лусио.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

TigerJK
15.08.2009 17:53

тва е много добра новина *smile* от малки футболистите ни трябва да играят за добри отбори били те и в Южна Америка.. за да имаме силен национален отбор. От БГ първенството са много малко тези, които стават

denso_90_vn
15.08.2009 15:42

Болярчето ще прослави България. Честит да му е трансфера!!!