Днес Англия ще опита да се справи с 10-годишна прокоба

14:13
Днес Англия ще опита да се справи с 10-годишна прокоба
 Тимът на Англия ще търси първа победа във фазата на директни елиминации на голям турнир от 10 години насам. Последната такава бе на мондиала в Германия през 2006 година, когато гол на Бекъм от пряк свободен удар донесе успеха на „трите лъва" с 1:0 над Еквадор. За сравнение оттогава насам Германия спечели 12 мача на директни елиминации, а Испания 10. След онази победа над Еквадор съперниците на „трите лъва" на директни елиминации са били отборите на Португалия, Италия и Германия. На Евро 2008 и мондиала в Бразилия преди две години отборът изобщо не стигна до тази фаза на турнирите.

Англия изобщо не се класира на европейските финали преди осем години, докато през 2014 отпадна още след груповата фаза. Това десетгодишно чакане се очаква да приключи днес, освен ако Англия не запише една от най-срамните си загуби.

330-хилядната страна е една от пепеляшките на Евро 2016 като за първи в историята си е част от голям футболен турнир, а над 20 000 хиляди феновете подкрепят отбора във Франция.

Именно поради причина през базата на тима бяха отворени секции за гласуване, след като през уикенда в страната се проведоха президентски избори.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация