Фърги, Рафа, Татко Карло и Арсен започват битката днес

12:30
Фърги, Рафа, Татко Карло и Арсен започват битката днес
Днес стартира английската Висша лига – първенството, което всички фенове по света очакват с огромен интерес.

Манчестър Юнайтед спечели три поредни титли, а преди това Челси триумфира два пъти. Ливърпул пък от години се мъчи да си възвърне славата на най-титулувания клуб на Острова. Арсенал също е в криза и миналия сезон едва успя да влезе в топ 4.

Въпросите, на които новият сезон трябва да даде отговор са доста: Как ще изглеждат "червените дяволи" без Кристиано Роналдо? Ще успеят ли най-после "мърсисайдци" да спечелят титлата? Ще промени ли Анчелоти Челси? Ще се покрият ли амбициите на Манчестър Сити с реалностите? и т.н.

Предлагаме ви мненията на мениджърите, които днес започват битка за отличието в Премиър лийг.


Сър Алекс Фъргюсън:

"Не мисля, че има съмнение, кои ще са отборите в първата четворка. Определено нашите опоненти за титлата ще са Челси и Ливърпул. Мисля, че борбата за трофея ще е между тези три отбора. Единствената разлика е, че ние сме по-опитни. Въпреки това в състава ни има много млади играчи, като Македа и Уелбек, които тепърва ще израснат. Не трябва да забравям братята Да Силва и Дарън Гибсън, който е фантастичен играч", каза Фъргюсън.

"Много е трудно да бъдат заменени добрите играчи. Но от време на време ни се налага да го правим. Кристиано бе част от наистина добър тим. Той можеше да направи разликата във всеки мач, но в крайна сметка отборът е в основата на успехите. Никога няма да забравим Роналдо, но трябва да продължим напред. Кристиано ще ни липсва, но все още имаме играчи, които могат да бъдат лидери", сподели още шотландецът.

Рафаел Бенитес:

"Всичко се променя, ако успееш да привлечеш голям играч. Такава бе и ситуацията, когато подписахме с Роби Кийн. Хората казват, че Джерард и Торес се справят добре, но ние трябва да имаме алтернативи, ако те се контузят. Успяхме да привлечем набелязаните от нас играчи, но не мога да се съглася с твърдението, че в атака няма да сме достатъчно опасни. Бабел се представи добре за националния отбор на Холандия през седмицата, а Каут и Воронин са доказани играчи.”, каза Бенитес, който е уверен, че тимът му е готов да се бори за титлата".

Карло Анчелоти:

Италианецът смята, че победата на Челси над Манчестър Юнайтед в "Камюнъти Шийлд" е доказала, че неговият отбор притежава нужните качества, за да спечели Премиършип през предстоящия сезон.

Тимът на Анчелоти нанесе ранен психологически удар в сражението за лидерска позиция в английския футбол. С този успех "сините" прекъснаха двегодишното господство на Юнайтед в "Къмюнити Шийлд".

"Сега ние сме готови да стартираме много важен сезон и искаме да вложим всичките си усилия. Този резултат е важен, защото доказва нашите възможности", отбеляза Анчелоти.

►Арсен Венгер:

Френският мениджър на Арсенал е уверен, че разполага със силен състав, който ще се играе по-добре.

" Манчестър Юнайтед спечелиха само един мач срещу отборите от топ 4, така че те се справиха по-зле от нас. Ние се отдалечихме от титлата в първите 14 кръга, когато загубихме пет пъти, но след това бяхме победени само в един мач в Премиър лийг", каза Венгер.

"Разполагаме с много силен и качествен отбор. Едуардо вече се възстанови. Имаме 8-9 полузащитници, четирима нападатели и доста млади и талантливи играчи, на които може да разчитаме. Това ни е достатъчно, за да покажем, че все още имаме силите да се представяме на топ ниво", добави още французинът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

manunited666
07.07.2010 14:21

А победите на Юнайтед срещу отборите от топ 4 не са ли 4 ? Защото вече Ливърпул не е сред отборите от тази голяма четворка ?!

Milan1989
15.08.2009 23:21

Искам един Шевченко, който да намери себе си *sick* От 2006/07 жената на най-талантливия нападател, който съм гледал изключвайки Анри,Меси и Торес заради трансфера в Челси се прецака много дълбоко. За жалост и Шевченко вече е на 33, т.е. няма какво да покаже в Челси при наличието на Дрогба и Анелка...
И все пак за мнение по темата Анчелоти е добър треньор, но не обича да налга младите, САФ и Бенитез са ми до болка познати особено първия, който му е време за пенсия. Венгер, който е начело на Арсенал - т.е. симпатичния вам отбор е същата история, но го предпочитам по пристрастия. Само ме е яд, че Нюкясъл отпаднаха, но ще гледаме Бирмингам за поредна година изкупил 20 нови играчи и пак изпадащ до за след 2 сезона *smile*
Бърнли са ми много неясен фактор, но освен едно 20то място и потупване това е което мога да им прогнозирам. Приятно забавление на всички. *thumb_up* *beer*

lamers_pro
15.08.2009 19:45

Пожелавам на всички фенове на най-силната лига в Европа едно много оспорвано и интересно първенство,в което моят любим Ливърпул да триумфира!!!YNWA!!! *wink* *joking*

Ma3oXucT
15.08.2009 19:03

А бе от 2 години не мога да разбера защо Мауриньо напусна Ако си беше останал нямаше Ман да вземе 3 пъти подред титлата! Че и финал на ШЛ изтървахме (нямахме късмет).И пак повтарям, ако сега имахме някой по - добър трениор като Хидинк или Мауриньо щяхме да вземем 2 пъти повече титли. *thumb_up*

lucky_79
15.08.2009 16:44

Аз Челси не ги слагам в битката за титлата защото за мен Анчелоти нее е никакъв треньор това си го твърдя от 3-4 години и никой не може да ме убеди в противното,нищо че е 2 пъти с Милан взе шампионската лига,а онова от 3-0 до 3-3 с Ливърпул какво ни показа пълна,не компетентност,извинете ме много сигурно много от вас ще ми се присмеете ,но за мен той си е просто един посредствен треньор,а пък да не говорим какви стари лисици са САФ,Арсен Венгер и Рафа БЕНИТАС , е хайде ми кажете как ката наречения татко Карло ще надхитри тези тримата *joking* ,когато стане елате ме наплюйте в лицето *stop* и наче много късмет ще им е нужен на моя Ман Юн за да защити отново титлата си ,основен конкурент мисля,че отново ще са Ливърпул но сезона е много дълъг и ще видим, успех на всички и най-добрия да е Шампион

cenZo
15.08.2009 15:49

Мисля че всички отбори от Топ 4 ще вземат първия си мач .

Ace_Age_3
15.08.2009 14:33

Успех на всички отбори и най-вече на новаците голям фен сам на Уулвурхямптън но нека най-добрия да спечели!!!!И нека на врачването на титлата да се чува химна ,,Глори глори Ман.Юнайтед

masterpeace
15.08.2009 14:27

И аз съм футболен фен ама хич не съм нетърпелив да започва. Ако може най добре без него в ефира *joking*

beckham_07
15.08.2009 13:50

Успех на всички отбори и нека най-добрият стане шампион.Дано това да е МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД!!!!!!!

Takeo
15.08.2009 13:30

Абсолютно съм съгласен с XFactor. ( без последното изречение *wink* Отсега нищо не може да се каже. Никой не знае дали напускането на Роналдо и Тевез няма да окаже благотворно влияние на клуба. Ливърпул загубиха също основен играч, градящ атаките и не се знае как ще тръгне отбора и колко време ще му трябва да се нагоди. Челси имат много стабилен състав,с Жирков и Анчелоти имат огромна мотивация.Още повече,че последните 2 сезона нямат късмет. Арсенал всички видяхме,че са много опасен отбор. Доколкото си спомням май имат само 1 загуба срещу топ 4, а може и да нямат въобще. Но също както Ливърпул се дънеха твърде много срещу по-слаби отбори. Всичко може да се случи и не бих се ангажирал още отсега с прогнози за крайно класиране.

XFactor
15.08.2009 13:23

Не мисля,че Юнайтед като са без Роналдо и Тевес ще финишират директно зад другите големи от 4-ката. Реално изявен претендент няма за титлата, отбора на Арсенал също не е за подценяване имат доста добри играчи,но явно се изисква време да се сработят. А и все пак това трансферно лято прожекторите бяха насочени главно към Реал Мадрид, а отборите от топ 4 не направиха някои гръмки трансфери, може би Жирков и Акуилани са най-известните имена. Ще видим как ще тръгнат отборите, възможно е всичко... да се отделят 2 ясни претендента за титлата както през целия сезон 2006/07 или пък ще има намесен и трети тим - 2007/08 например беше доста интересен сезон. *wink* айде успех на Юнайтед и дано да се получи интересен сезон. *smile*

Takeo
15.08.2009 13:23

Добре бе хора не мога да разбера нещо. Не може ли да се водят нормални спорове,без излишни нерви и обиди. Не споделям мнението на Redbula, но човекът си казва какво мисли и си защитава тезата с факти. И веднага след него Todor_Ivanov започва с глупостите. Като не си съгласен опитай се да го обориш, а не "чуваш ли се" и т.н. Да не го обръщаме тук на махленска сбирка,защото вместо да си починем ровейки се в сайта, ние се изнервяме един друг.

Cris_7
15.08.2009 13:19

Тази година пак сме шампиони ! *wink* GGMU

Redbula
15.08.2009 13:04

Дайте да си говорим реално-Претендентите за 1вото място тази година ще са Челси и Ливерпул.Манчестър ще са далеч по-слаби и ще завършат на 3тата позиция.Колкото до арсенал настина са мн симпатичен отбор,но не ги виждам в топ4 тази година.Мисля си че Астън Вила , Евертън , Тотнъм или Ман. сити ще ги измести!Прекалено мн се контузват играчите на Арсен пък и тези които се излекуваха вече едва ли 1вия полусезон ще са във форма.Говоря естествено за Росицки

Resorter
15.08.2009 12:55

Искам да пожелая на всички обичащи футбола, едно страхотно изживяване с поредния сезон на Висшата лига на Англия, много емоции, а защо не и финансови успехи, благодарение на Букмейкърските пунктове *joking* "Четиримата тенори" са гаранция са качествен и атрактивен футбол и макар в леко променен съсътав (в лицето на Челси), битката ще е гарантирана. Нека най-добрият стане новия шампион на Англия

CoHuK
15.08.2009 12:45

очаква ни един уникален сезон поне според мен някой отбори направиха голями трансвери и мачовете ще се следят с интерес а аз искам да пожелая на моят лубим обтор ливърпул дано сме шампиони тази год !!

WayneRooney10
15.08.2009 12:42

И аз се надявам да е спорен за всички отбори и най-вече големи благодарности на ДИЕМА за това ,че година след година ни правят свидетели на най-силната лига в света!

Takeo
15.08.2009 12:35

Ами освен да си пожелаем един интересен и оспорван сезон, с много голове,обрати и изненади. А съм сигурен,че Премиършип ще ни предложи всичко това!