Иниеста искал да бие дузпата, но Рамос бил много уверен

10:50
Иниеста искал да бие дузпата, но Рамос бил много уверен
Полузащитникът на испанския национален отбор Андрес Иниеста след загубата от Хърватия с 1:2 разказа, че сам е искал да бие дузпата, но е отстъпил на Серхио Рамос- първо защото е капитан, и второто заради увереността на играча на Реал Мадрид.

"Аз се подготвях да бия дузпата, но Серхио Рамос дойде и ме помоли да я бие той. Отстъпих му, той изглеждаше много уверен, но не пропуска този, който не бие. За съжаление, не ни провървя. Лошо е, че загубихме, но Европейското първенство продължава", заяви Иниеста след мача.

Самият Серхио Рамос е наясно, че спасената дузпа от вратаря Даниел Субашич праща Испания в доста трудна компания, ако иска да спечели трета европейска титла.

"Ние доминирахме в началото на мача и след гола имахме възможност да удвоим преднината си. Аз също имах шанс да изведа нашия отбор напред, но за съжаление не го реализирах. Това е трябвало да стане. Противниците ни направиха контраатака и ни вкараха гол.

Сега ще имаме по-труден съперник, след като не успяхме да станем първенци в групата. Но трябва да обърнем страницата, да се поучим от тази среща. Винаги съм казвал, че ако искаш да бъдеш шампион, трябва да победиш най-добрите", заяви Рамос.

Но както и треньорът Дел Боске, така и Рамос не търси оправдание в умора или натрупани мачове за него и съотборниците му.

"Имахме контрол в голяма част от мача, но някои наши грешки ни наказаха, каза Рамос. Сега испанците продължават защитата на титлата си срещу Италия, докато Германия, Франция или Англия могат да бъдат възможни противници на полуфинал.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sviliev
23.06.2016 00:19

и как пък разбрахте, че Рамос не може да бие? Изпусна, изпусна и срещу Байерн, но пък е вкарвал много важни дузпи, вкара ''Паненка'' срещу Португалия на 1/2 на Евро 2012, вкара срещу Атлетико преди 1 месец. Това го забравяте нещо... Друг е въпросът, че не е много логично при наличието на Иниеста и Силва, Рамос да бие дузпи. Но и предишният изпълнител на наказателни удари в състава на Испания бе дефанзивен играч - Чаби Алонсо. Плюс това има десетки примери за вратари или защитници, които почти никога не са изпускали дузпи - Чилаверт, Иванков, Йеро, Куман и т.н.

djarata
22.06.2016 21:33

Все едно финал са загубили тез испанци ,много шум за тая дузпа.

rimlianin
22.06.2016 21:46

Е не са изгубили финал ама нали се сещаш че щеше да им е доста по-лесно в другият поток , вместо сега да трябва да преминават през Италия , Германия и евентуално Франция за да стигнат до финала

Ivan017
22.06.2016 19:11

Без да се лъжем почти всеки от отбора беше по-добър избор да бие дузпата от Рамос... но все пак не бе лошо решение той да я изпълни също, нека гледаме от хубавата страна на нещата, сега Испания ще се изправят срещу Италия и ще гледаме един много интересен мач според мен! *smile*

ivanrealmadrid1
22.06.2016 18:42

Дузпата трябваше да бъде пребита, така че стига с тея оправдания, при нормални обстоятелства Рамос можеше и да я вкара, също така няма никаква гаранция че Иниеста или който и да е нямаше да я изпусне също.Това пък, че е защитник е най-малкото значение, няма нищо общо

Reyes_de_Europa
22.06.2016 23:27

Чилаверт и Рожерио Сени са сред най-добрите изпълнители на дузпи, а са вратари. Въпрос на психика и умения.

ivanrealmadrid1
22.06.2016 21:22

не мисля, особено дузпите всеки играч ги тренира, защото винаги може да се реши мача с тях, има не малко вратари които бият добри дузпи, както казах няма значение кой ще я бие, също е и над 50% тото самата дузпа

night_wolf1984
22.06.2016 19:52

мда,но кой дава на защитници да бият...виж и австрия изпусна и пак защитник.найстина не е от значение кой ще я бие,но докато офанзивните играчи тренират дузпи и фалове,то дефанзифните наблягат на шпагати и как да вземат приемущество с тяло.Така,че друг трябваше да я бие *smile*

rimlianin
22.06.2016 16:48

Къде се е видяло централният защитник да бие дузпите , при условие че отпреде има играчи от световна класа , тоя дървар се натиска да я бие ..