Англия на 1/8-финал сред реми със Словакия (видео)

23:57
Англия на 1/8-финал сред реми със Словакия (видео)
Англия пропусна доста положения и не успя да победи Словакия, завършвайки при нулево равенство последния си двубой от първата фаза на Евро 2016. Това отреди второто място на Трите лъва в крайното класиране на Група "В", след като Уелс победи Русия с 3:0 и завърши на първа позиция.

Това означава, че селекцията на Рой Ходжсън ще играе на 1/8-финалите срещу отбора, който завърши на второ място в Група F, в която са Унгария, Исландия, Португалия и Австрия. Двубоят е следващия понеделник в Ница. Словакия пък остава на трето място в крайното класиране на Група В и ще трябва да почака, преди да разбере дали се класира за следващата фаза, като един от четирите най-добри трети отбори.

Словакия излезе със същите 11, които започнаха и при победата над Русия. Дуда бе на върха на атаката.

Селекционерът на Англия Рой Ходжсън беше направил шест промени в своя стартов състав, каквито бяха и предварителните прогнози на медиите на Острова. Натаниел Клайн, Райън Бертранд, Джордън Хендерсън, Джак Уилшир, Даниел Стърдиж и Джейми Варди започнаха като титуляри за сметка на Кайл Уокър, Дани Роуз, Деле Али, Уейн Рууни, Рахим Стърлинг и Хари Кейн.

Англия започна доста по-добре и в първите 20-ина минути "трите лъва" създадоха три-четири добри възможности, в основата на които бе Джейми Варди. Първо голмайсторът на Лестър засече от въздуха остро центриране на Стъридж отдясно, но топката премина над напречната греда. Малко след това Варди свали с глава в наказателното поле към нападателя на Ливърпул, чиито удар обаче бе добре блокиран от Пекарик.

В 17-ата минута Англия създаде най-чистото положение до момента. Варди получи извеждащо подаване, надбяга с лекота Шкъртел и се озова очи в очи с Козачик, но стражът на Словакия спаси. Матуш Козачик се намеси за втори път решаващо в 33-ата минута, когато  Клайн проби за пореден път отдясно и намери добре Лалана в наказателното поле. Крилото на Ливърпул стреля силно от около 12 метра, но вратарят на Словакия отново спаси, избивайки в корнер.

До почивката и Хендерсън имаше една нелоша възможност, но силният му удар попадна в тялото на Дюрица. Всички усилия на словаците в тези минути бяха насочени към това да не допуснат гол до почивката. Отборът се бе прибрал дълбоко в своята половина и изобщо не поглеждаше към вратата на Джо Харт, който нямаше никаква работа през това първо полувреме.

Второто полувреме започна доста интересно. В 53-ата минута Смолинг бе напът да сгреши фатално, връщайки лошо топката с гърди към Харт. Мак дебнеше и опита да засече топката във вратата на Англия, но в крайна сметка стражът на Манчестър Сити улови. Още в ответната атака Клайн се оказа зад отбраната на Словакия, но в последния момент Вайс успя да попречи на десния бек, който нанесе хубав удар от малък ъгъл.

В 61-ата минута Деле Али, който се появи в игра секунди преди това на мястото на Лалана, можеше да открие резултата с първото си докосване в мача, след като засече на далечната греда добро центриране на Хендерсън, но Шкъртел изчисти от голлинията.

До края Кейн, Рууни и Али опитаха да поразят вратата на Козачик, но това в крайна сметка на се случи и двата отбора взеха по една точка, което им отреди съответно второ и трето място в крайното класиране на Група В.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ub7
21.06.2016 14:44

...и поляците като отбор са много организирани. а германия минава групите на ходом

ub7
21.06.2016 14:41

досега са ме вче4атлили рамбо и дзакерини + защитата на италия. като изключвам пайе който е над всички дотук

ub7
21.06.2016 10:58

и в допълнение - кактовинаги изморени защото няма зимна пауза в ПЛ. Али няма опит на такива първенства. Уилшър? Дай да напълним отбора с играчи от отбора който явно се спихна след като изгуби шанс за титлата, и д вземем варди и никой друг от шампиона лестър... при 1вото по-сериозно препятствие са вкъщи.

Amateur1878
21.06.2016 10:36

Абсолютно съгласен с Данката97. Англия играят много добре. Спукаха от бой Русия, но след малоумна грешка на Смолинг (вчера пак направи малоумна грешка, но този път не доведе до гол) допуснаха изравняване в последните минути. Биха и Уелс. Вчера спукаха от бой Словакия, но малшанс пред гола - както той го е посочил, словаците чистиха като луди. Да не говорим колко топки бяха спряни от играчи, които се хвърляха като опълченци.

Така че, Англия играят добре. Друг е въпроса, че все за малко не им достига да отбележат. Това може и да се промени, знам ли. Но като цяло - хубава игра демонстрират.

ub7
21.06.2016 14:35

франция е на финал. испания ако не е в техния поток - също

Amateur1878
21.06.2016 14:02

Е сега какво, Уелс ли ще правим евро шампион? *smile* Кажи ми кой измежду Франция, Испания, Германия, Белгия, Португалия, Италия те впечатли толкова повече от Англия, че да го направиш изявен фаворит за спечелването на Еврото? Хайде, Белгия чат-пат. И в двата мача (макар загубата срещу Италия) показаха добра игра. Но кой друг? Ако се гледат груповите фази, то може би Хърватска и Уелс се представиха най-силно и стабилно. За други отбори не се сещам. Та в този ред на мисли и за Англия. Нека да видим какво ще става в елиминационните мачове. В груповите фази фаворитите прекалено много тънканееха. На някои им се получиха сметките, на други не.

ub7
21.06.2016 11:01

ти видя ли какво направиха уелс вчера на русия? акинфеев спаси русия от едно 5-7 на 0. а англия вкара от фаул който не беше неспасяем.. а рамбо нямам думи просто какво им причини на тия дървета.

Amateur1878
21.06.2016 10:53

Така е, съгласявам се, но играта им като цяло е добре. Примерът с Украйна не знам доколко е уместен. Да, имаха 2-3 положения, но Германия си контролираше мача като цяло. Докато англичаните наистина смазваха Русия и Словакия. И отново казвам - равен с Русия след малоумна индивидуална грешка на Смолинг. Ама наистина малоумна. То не че и Белгия, Испания, Германия, Франция, Италия и Португалия показват някаква жестока игра, заради която човек да си каже: "Брех, това е шампиона". Всичките тези показват супер колеблива игра. Или поне, пестелива. Англия не прави разлика. А това дали ги чака добро или лошо - сигурно си прав. Ще поживеем, ще видим.

ub7
21.06.2016 10:46

не можаха да бият 2 от най-бездарните отбора на това първенство. 2 хикса и 1 победа в 90тата мин. грешки на мениджъра, грешки на вратаря, изморен кейн, непотребен стърлинг, единствен диър играе добре във всеки мач. нищо добро не ги чака още срещу португалия ако така се получи... те и украйна имаха положени срещу германия и играха добре.

Dankata97
21.06.2016 09:37

Е не играха толкова лошо снощи направиха всичко по силите си. Славаците изчистиха топката 3-4 пъти от гол линията и направиха 1-2 атака за целия мач. Проблема на Ходжсън е че не може да си намери 11 човека с които да играе повече от един мач, всеки мач прави по 5-6 промени. Според мен обаче имат шанс да стигнат далеч стига да се напаснат.

CFC_H_A_Z_A_R_D
21.06.2016 00:53

Аз не мога да разбера какъв е този проблем с манталитета на Англия имат толкова добри играчи на всяка линия и не могат и не могат братче.За последно направиха нещо запомнящо се през 96-та като бяха домакини на европейското тогава и стигнаха 1/2 финала.Ама от там нито на световното правят нещо нито на европейско.Явно просто си взимат парите от ВЛ лига и друго не ги интересува.Не че толкова си могат на много повече са способни от 1/8 или 1/4 финали просто или си ги мързи и си чакат само парите от първенството или е някакъв психологически проблем,но има и трети вариант който поне на мен ми се струва най-логичен треньора е ПЪЛНО ДЪРВО!!!

sviliev
21.06.2016 01:01

Едва ли треньорът на Англия е причината за това, че от 20 г. не могат да стигнат полуфинал дори на европейско. Ериксон и Капело също се провалиха преди Ходжсън, а са доказани имена в треньорския занаят. Според мен тези постоянни отпадания с дузпи на големи първенства бият сериозно върху психиката на играчите и не могат да се отпуснат, когато играят в националния. Освен това винаги Англия е сочена за един от фаворитите без необходимито покритие и това също оказва влияние. Единствено Испания, Германия и Италия играят освободено, когато има големи очаквания към тях. А отделно от това в момента нямат и тези класни единици, както преди десетина години. Това обаче не е чак такъв фактор, силите в днешния футбол са много изравнени и при правилна тактическа схема от страна на треньора, тактическа дисциплина, добра физическа подготовка и малко шанс всеки тим може да победи по-класен от него отбор.

sviliev
21.06.2016 00:50

Англичаните дори да прескочат 1/8, на 1/4 са срещу Франция. Ще стягат куфарите. То не, че срещу Белгия щеше да им бъде по-лесно, де.

Barca_Kahn
20.06.2016 23:40

Да си в група с Уелс,Словакия и адски слабата Русия и да не можеш да я спечелиш няма какво повече да се каже за един от ''фаворитите''.

rimlianin
21.06.2016 00:27

Както винаги ще си отпаднат безславно , въпросът е на осминафинала или на четвъртфинала