Франция излиза с резервите срещу Швейцария

15:46
Франция излиза с резервите срещу Швейцария
Селекционерът на Франция Дидие Дешан е изправен пред сериозна дилема относно стартовия си състав за двубоя срещу Швейцария тази вечер в Лил. Двете поредни победи на петлите в група А направиха тима първият сигурен осминафиналист на Евро 2016, но срещата на стадион "Пиер Мороа" не е съвсем лишена от интрига, защото от нея зависи първото място в класирането. Дилемата пред Дешан е дали да даде почивка на някои от основните си футболисти (7 играчи на Франция имат пълни 180 мача на Евро 2016) и да предостави шанс на резервите (8 от общо 23-ата не са записали нито една минута) или да запази динамиката на отбора, която все още не е достатъчно убедителна. 
 
Според авторитетния в. "Екип" по-вероятно е наставникът на петлите да остави на пейката Н'Голо Канте и Оливие Жиру, които висят с по един жълт картон и ще бъдат запазени за директните елиминации. На тяхно място в игра се очаква да започнат халфът на Кристъл Палас Йоан Кабай и таранът на мексиканския Тигрес Андре-Пиер Жиняк. Много е вероятно обаче още двама футболисти на Франция да получат почивка, като ветеранът Патрис Евра ще отстъпи мястото си на Лукас Дин, а Блез Матюиди - на Муса Сисоко. 
 
В титулярният състав на петлите обаче се завръщат Пол Погба и Антоан Гризман, като селекционерът Дешан ще запази предпочитаната от него схема 4-3-3. 
 
В лагера на Швейцария въпросителните са насочени към мястото на нападателя Харис Сеферович. Слабата форма на 24-годишният играч на Айнтрахт изглежда няма да разубеди треньора Владимир Петкович отново да му гласува доверие като титуляр за сметка на другите двама атакуващи играчи на кръстоносците Дердийок и Емболо. Швейцарското издание "Блик" спекулира около възможността Джака, който разочарова с представянето си в първите два мача, да остане на пейката. 
 
Легендата на тима Чириако Сфорца е на мнение, че почивката ще се отрази добре на халфа, но бившият нападател на националния отбор Марко Щрелер съветва Петкович да не вади Шакири от състава. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

night_wolf1984
19.06.2016 17:08

Много са слаби кокошките...някой по нататъка ще ги сготви с картофи или кисело зеле *smile*

sa6etoo
19.06.2016 16:50

Има достатъчно класни играчи с които да варира състава особено в мач където и Х му стига. Просто трябва да ги нареди както трябва и да си играят както си играят, а не с нагласата да не паднат.