Задържаха трима испански фенове заради неонацистки плакати

10:48
Задържаха трима испански фенове заради неонацистки плакати
Трима испански запалянковци са били арестувани в Ница заради притежание на неонацистки плакати, a други трима са задържани заради опит за внасяне на факли на стадиона в южния френски град. Това се е случило непосредствено преди сблъсъка между европейския шампион Испания и Турция късно снощи от Група С на Евро 2016, спечелен от "Ла Роха" с класическото 3:0.

Френските власти следят стриктно за групи от крайно настроени привърженици след сблъсъците в Марсилия през миналата седмица на старта на форума на Стария континент. УЕФА забрани внасянето на всякакви пиротехнически средства на мачовете. По време на няколко двубоя до момента обаче феновете възпламениха димки, факли и бомбички, въпреки проверките преди влизане на стадионите.

Кулминацията настъпи вчера, по време на двубоя между Хърватия и Чехия, когато срещата в Сент Етиен беше прекратена за 8 минути, след като привържениците на "шахматистите" хвърлиха бомбички и факли на терена в 85-а минута при резултат 2:1 в полза на техните любимци. УЕФА вече откри дисциплинарно производство срещу Хърватския футболен съюз във връзка с инцидентите, които феновете на тима предизвикаха.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация