Гениалността на Хамшик съсече руските надежди (видео)

17:49
Гениалността на Хамшик съсече руските надежди (видео)
Русия загуби от Словакия с 1:2 на стадион "Пиер-Мароа" в среща от група В на Евро 2016.

Главен съдия на двубоя бе словенецът Дамир Скомина.

През първия половин час на двубоя Сборная имаше териториално предимство и беше тимът, който по-активно търсеше откриване на резултата. Словаците се бяха дръпнали в своята половина, а възпитаниците на Леонид Слуцки се опитваха да пробият отбраната на противника с пробиви най-вече по десния фланг, където особено активно се изявяваше десният бек Смолников.

При един негов пробив се стигна до центриране, което намери Дзюба непокрит на точката на дузпата. Таранът успя да засече с глава, но ударът се получи лек и не затрудни вратаря на словаците.

Висока преса на руснаците им помогна да прекъснат в зародиш противникова атака в 27-та минута. Тогава Дзюба с пас по земя намери Смолов непокрит пред дъгата. Последва диагонален шут по земя, който мина на сантиметри от десния страничен стълб на Козачик. Това бе и най-чистото положение за Русия преди почивката.

При първата си сериозна възможност за гол в мача словаците нанесоха своя удар. Мареш Хамшик демонстрира високата си класа с дълъг диагонален пас, който разсече отбраната на Сборная. Владимир Вайс бе изведен на чиста позиция в пеналта на Русия. Последва елегантен финт на юношата на Манчестър Сити, като Смолников и Василий Березуцки бяха преодолени. След това Вайс простреля Акинфеев с плътен удар, откривайки резултата.

В последните секунди на първата част Марек Хамшик отново избухна. Словаците спечелиха корнер. Последва късо изпълнение към звездата на Наполи. Хамшик финтира противник и с параболичен удар от малък ъгъл препарира Акинфеев. Топката рикошира в лявата странична греда, преди да се оплете в мрежата.

На почивката Леонид Слуцкий реагира, като пусна в игра Глушаков и Мамаев, заменяйки двамата си дефанзивни халфове от първата част Нойщадер и Головин.

През второто полувреме възпитаниците на Леонид Слуцкий се хвърлиха в постоянни атаки към вратата на Козачик, но отбраната на словаците спокойно отразяваше натиска на противника.

Единадесет минути преди края просто не се виждаше как руснаците могат да стигнат дори до гол. Тогава тяхната висока преса даде резултат. Дзюба пресече опит за изчистване от словашки защитник. Руснаците спечелиха кълбото на границата на пеналта. След това последва бързо двойно подаване, който изведе Шатов на аутлинията. Халфът центрира и намери резервата Глушаков непокрит на точката на дузпата. Последният стреля с глава и намали резултата.

До края натискът на Русия бе отчаян, но словаците задържаха крехката си преднина и така спечели изключително важна победа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Arda10Turan
15.06.2016 18:21

До коментар [@comment 1903978] от [@user rimlianin]:

Волейбол, вдигане на тежести, борба, лека атлетика, гимнастика, бокс

El_Fenomeno_9
15.06.2016 16:58

До коментар [@comment 1903950] от [@user Ginekologaa]:

Кво не му харесваш на мача ??? По - добре ли е единия отбор да стои с 30 човека в наказателното си и другия само да мааа центрирания и да чака на карамболи и рикошети .. Много си е добре мача даже (за стандартите , които до сега се поставиха от другите мачове на еврото) !Иначе тоя Слутский как да го коментирам ... Обещах си , че ако другия мач пак излезе с нойщетер и головин в средата няма да ги гледам , но се надявам , че най - накрая ще ги разкара тия измекяри некадърните , иначе поне словашкия треньор си е взел някакви поуки и не играе с дърво в атака като предния мач , така че критиките към него са по - малки

Ginekologaa
15.06.2016 17:02

До 30 мин ми се доспа 3 паса и губеха топката Словакия имаше много брак в играта и на двата отбора

SLAVQNIN
15.06.2016 16:50

Словакия заслужено водят в резултата.

AC_Milan_92_45
15.06.2016 16:46

Е, момчета, не УЕФА ги изрита

AC_Milan_92_45
15.06.2016 17:15

Ми и те като нищо, ако паднат утре, ко пречи, сякаш стават

Messiah
15.06.2016 17:02

И аз съм доволен! Някакъв проблем ли има???

stefanBG111
15.06.2016 16:55

Явно си доволен. Същата съдба заслужават и Англия, дано Уелс ги изрита.