Роналд Куман е новият мениджър на Евертън

15:25
Роналд Куман е новият мениджър на Евертън
Роналд Куман е новият мениджър на Евертън, потвърдиха карамелите на официалния си сайт. Куман заменя на поста Роберто Мартинес, който бе уволнен кръг преди края на миналия сезон, заради слабите резултати на тима.

Холандският специалист се справи отлично начело на Саутхемптън в последните две години, като на два пъти подобри рекорда на светците за най-много спечелени точки във Висшата лига и ги класира за Лига Европа. Той имаше договор за още една година с южняшкия тим, като според Sky Sports ръководството на Евертън е платило 5 милиона паунда обезщетение на Саутхемптън.

"Много сме щастливи, че си осигурихме човека, който ни беше цел номер 1 от самото начало. Роналд разполага с много силно CV и е уважаван от всички, заради постиженията си като футболист и мениджър", коментира президентът на "карамелите" Бил Кенрайт.

"Много съм развълнуван от възможността да водя Евертън. Вярвам в клуба, в състава, във феновете и в нашите възможности да постигнем успехи. Евертън е клуб с велика история и големи амбиции", сподели Куман, който се превръща във втория холандец, който води два различни тима във Висшата лига.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

666_ultra_666
14.06.2016 22:09

Карамелите имат нужда точно от такъв треньор. С този състав , с който разполагат направо се изложиха за мястото си в крайното класиране през този сезон. Следващия сезон се очертава много интересен.💂

mahaltof
14.06.2016 20:28

Гуус Хидинк в саутхемптън

pesholudiq
14.06.2016 22:24

Гуус Хидинк най-вероятно няма да ръководи отбори повече и ще влезе в ръководството на Челси.

ReliableLive
14.06.2016 16:20

Извинявам се за грешките в предния коментар, но го написах бързичко без да го проверя *lol*

ReliableLive
14.06.2016 15:32

Изключителна грозна постъпка то холандеца. Поне като прави всичко за пари, да не беше казвал преди 3 седмици, как щял да остане лоялен на отбора поне до края на договора, как си спазвал договора и т.н и т.н. Искрено се надявам да се назначи Пелегрини, но по последни информации ще е Де Бур.Който и да е обаче му пожелавам успех, а Куман усети какво значи ад, следващия път, когато стъпи на Сейнт Мерис.

ReliableLive
15.06.2016 12:07

Къде видя да проклинам БЕ ? Прочети ми пак коментара и тогава ми отговаряй. Следя много повече нещата от теб свързани със Саутхямптън. Не може преди 1 месец да казваш, как си щял да си изпълниш договора, да си лоялен, как постъпките на съвременните играчи и треньори не ти се нравят и точно в следващия момент ти да постъпваш като тях. Ако си беше спестил този "лоялен" коментар, едва ли на някого (говоря за сотон обществото), щеше да му е толкова обидно. В крайна сметка, светците го издигнаха като треньор ( да преди това е бил треньор на Фейнорд, но крачката към ВЛ е голяма и той можеше да се сгромоляса). И другия път ако може без да обиждаш "умнико", защото за мъж на 34, не е особено възпитано да се изкаваш като простак. Лек ден *smile*

Magik
15.06.2016 02:44

Защо проклинаш бе идиот? Да изпълнил си е договора. Тази клауза е част от договора!