Нова кървава драма във Франция

10:49
Нова кървава драма във Франция
Кървава драма разтърси снощи североизточното парижко предградие Манянвил. Мъж, чиято самоличност за момента не се съобщава, намушка многократно и смъртоносно полицай, който се връщал от работа.
 
Убиецът се укри в къщата на заклания от него полицай, вземайки за заложници неговата приятелка и тригодишно момченце. Похитителят бе убит по време на драматична полицейска операция в парижко предградие, съобщиха властите.
 
Малко, след като мъжът се затваря в къщата с жената и детето, на място пристигат спецчасти от полицията. Направен е опит за преговори с похитителя, но усилията се оказват неуспешни. Взето е решение да се щурмува къщата около полунощ, каза каза говорителят на вътрешното министерство Пиер-Анри Бранде. При щурма полицаите откриват вътре жената мъртва и застрелват престъпника. Малкото момченце е открито невредимо, макар да е в шок. За него се грижат лекари. Вътрешният министър Бернар Казньов изрази своята "безкрайна тъга" заради смъртта на полицая и неговата приятелка. Президентът Франсоа Оланд заяви, че случаят ще бъде разследван обстойно. Той свика спешно съвещание за сутринта, на което ще се обсъди кървавата драма. Вътрешният министър Бернар Казньов изрази дълбоката си тъга от случилото се. Междувременно антитерористичната прокуратура се самосезира по случая. Ще се търсят мотивите за жестокото престъпление. Разследването ще определи "точното естество" на тази "ужасяваща драма", каза френският президент. Убитата жена, която е била приятелка на заклания полицай, е работела като административен секретар в комисарията на полицията в Мант ла Жоли. По време на преговорите със спецчастите, нападателят се е обявил за член на ислямистката групировка "Ислямска държава". Според очевидци, по време на нападението той е крещял "Аллах Акбар". Днес президентът на Франция Франсоа Оланд ще проведе съвещание в Елисейския дворец, на което ще бъдат обсъдени всички обстоятелства около трагедията. 
 
В страната се провежда Европейско първенство по футбол, което ще продължи до 10 юли. Parisien съобщи, че убиецът е бил съсед на семейството.  

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация