ICSS: Мерките за сигурност в Марсилия не бяха достатъчни

11:00
ICSS: Мерките за сигурност в Марсилия не бяха достатъчни
Мерките за сигурност на стадиона в Марсилия по време на мача между Англия и Русия бяха недостатъчни, това е становището на Международния център за спортна безопасност (ICSS).

След края на двубоя на стадион "Велодром" в Марсилия група от 30 ултраси на Русия проникна в сектора с английски запалянковци, нападна няколко от тях и се опита да им отнеме знамената. Руските хулигани също така замеряха с предмети противниковите фенове.

"Личната безопасност на играчите, запалянковците и всички посетители на стадиона има абсолютно първостепенно значение. Зрители в сектора с руски запалянковци успяха да преминат бариерите и да получат достъп до сектора с британци. Това свидетелства, че мерките са били недостатъчни", се казва в заявлението на ICSS.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

MiTaKa_D
13.06.2016 14:33

Аве не трябва да дисквалифицират нито Русия нито Англия, френската организация си е виновна. Вчера на мача Турция-Хърватия е имало привърженици и на двата отбора в един сектор, а там се охранявало най-слабо, но за щастие не се е стигнало до сблъсаци.*smile*

666_ultra_666
13.06.2016 13:08

И за футболния хулиган трябва да има забавления. Много силно се получава. Респект хулигани и без атаки по обикновените хора!🍻

Amateur1878
13.06.2016 12:01

Абе Франция се поизложиха от гледна точка на организацията на Еврото. Нито откриването беше атрактивно, нито мерките за сигурност на стадионите са адекватни, а какво остава пък за мерките извън стадионите. Аз лично до този момент в живота си не съм виждал по-агресивно първенство. Имам чувството, че всеки дискутира не толкова мачовете, колкото поредните изцепки на феновете. И из медийното пространство преобладават статии за насилието.

Може би французите гледат да предотвратят терористични атаки и са занемарили сигурността на и около стадионите. Но и това не е правилно. Понеже хубаво следят за терористи, но какво става с фубтолните фенове!? Така де, вижда се какво става.