Исторически успех за Полша на европейски финали (видео)

21:09
Исторически успех за Полша на европейски финали (видео)
Националният отбор на Полша победи с 1:0 Северна Ирландия в мач от група С на Европейското първенство по футбол във Франция. Двубоят, игран пред близо 35 000 зрители на "Стад дьо Нис", бе исторически и за двата тима.

За поляците това бе първа победа на еврофинали, след като в предишните си участия тимът бе записал 3 равенства и 3 загуби. За Северна Ирландия пък днешната среща бе дебют на първенството на Стария континент.

Единственото попадение в срещата бе дело на нападателя Аркадиуш Милик в 51-ата минута. Футболистът на холандския Аякс се разписа с шут от границата на наказателното поле след асистенция на Якоб Блашчиковски. Иначе поляците стигнаха логично до победата, след като бяха по-активният тим в големи периоди от двубоя.

От своя страна северноирландците изпитваха сериозни трудности при организацията на своите атаки, особено през първото полувреме и почти не застрашиха вратата, пазена от Войчех Шчесни. След почивката играчите на Майкъл О'Нийл подобриха значително представянето си, но така и не успяха да стигнат до изравнително попадение.
Историческата първа победа за Полша ги изкачи временно на лидерската позиция в група C с актив от 3 точки. По-късно днес е и другият двубой от тази група между отборите на Германия и Украйна.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sviliev
12.06.2016 21:06

Доста посредствена С. Ирландия, скромни са им възможностите. Благодаря на двата тима, донесоха ми 3 пореден ТР, напредваме в игрите *smile*

Ginekologaa
12.06.2016 19:49

И нашите мишки от бфс да се учат как другите отбори пускат млади момчета да играят на такова ниво

ivanrealmadrid1
12.06.2016 19:58

ти луд ли си ? Рангелов и компания до живот ! ;д

Ginekologaa
12.06.2016 19:48

Полша си ги мачка първото , но и доста трудно ще падне гол ми се струва

SLAVQNIN
12.06.2016 18:59

И двата отбора са ми симпатични, но симпатизирам на Полша.*smile*

El_Fenomeno_9
12.06.2016 18:50

Гросицки и Зиелински са малко шокиращо и двамата на пейката , прави впечатление , че може в първите срещи от групите всеки отбор оставя поне по 1-2 силни имена на пейката уж за някакъв коз за второто ако нещо се обърка , но доста често те нямат време да влязат в мача като цяло камоли да изиграят роля на коз , което според мен губи самото ниво на игра в една директна елиминация надали щеше да е така