УЕФА започва дисциплинарно разследване срещу футболната федерация на Русия

15:40
УЕФА започва дисциплинарно разследване срещу футболната федерация на Русия
УЕФА започва дисциплинарно разследване срещу футболната федерация на Русия след серията инциденти с фенове на тима преди и след мача срещу Англия на Евро 2016 снощи, съобщиха от европейската футболна централа.

Руските фенове са обвинения в прояви на расизъм, използване на пиротехника и създаване на безредици по трибуните. Решението на УЕФА по случая се очаква във вторник.

От Европейската централа заявиха, че няма да има дело срещу футболната асоциация на Англия. От УЕФА съобщиха още, че ще засилят мерките за сигурност по стадионите на Евро 2016, след инцидентите в Марсилия, където руски фенове атакуваха сектора с английски привърженици. Засилени мерки за сигурност ще има тази вечер и на двубоя между Турция и Хърватия в столицата Париж. Очаква се над 1500 полицаи да се грижат за безопасността преди и след мача.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Amateur1878
12.06.2016 17:16

Аз само не мога да разбера защо само срещу Русия? Да, руснаците заслужават разследване заради това си нахлуване в сектора на англичаните, та дори и наказание.

Но защо не се започне една процедура и срещу англичаните!? Заради тези масови побоища около стадиона с французи, руснаци и френската полиция? Заради всичките разрушения, които причинаха пиянските им изцепки? Има си камери по заведенията, има си камери и по улиците, така че може да се установи лесно кой-какво прави. Разследване + заслужено наказание.

Не съм някакъв русофил или русофоб, но просто не е коректно само Русия да се разследва заради тези изцепки. Същото важи и за боя между Полша и Северна Ирландия. Наистина много едностранчиво действат в случая.

AC_Milan_92_45
12.06.2016 18:09

Хората се страхуваха от терористи, а то се оказа, че водка пийпъл са проблема. То дан е сасмо те, не мога да разбера, но можеш ли да си седнеш да си гледаш мача като бял човек

Amateur1878
12.06.2016 17:34

Но така или иначе да - не е справедливо ако е така!

Amateur1878
12.06.2016 17:33

Дали е така!? Не съм много сигурен дали нямат думата около стадиона. Има логика в думите ти, но мисля, че и извън стадиона има думата става ли въпрос за футболни фенове. Но не споря за това.

AC_Milan_92_45
12.06.2016 17:24

Човек, УЕФА няма работа извън стадиона. честно ли е, не, но е така. Ако Англия беше направила н стадиона нещо и руснаците отговорят да.