С гол-шедьовър Франция подчини Румъния на старта на Евро 2016 (видео)

23:53
С гол-шедьовър Франция подчини Румъния на старта на Евро 2016 (видео)
15-ото издание на Европейското първенство започна с победа на домакина  Франция срещу  Румъния. Двубоят от група "А" на континенталния шампионат, играл се на "Стад дьо Франс" пред близо 80 хил. зрители, приключи при резултат 2:1. Разликата в мача направи Дмитри Пайе, който отбеляза изключително красиво попадение в 89-ата минута.
 
Срещата във френската столица имаше двуостро начало. Първи до добра възможност за откриване на резултата стигна тимът на Ангел Йорданеску. В 4-ата минута петлите оставиха Бодан Станчу непокрит в наказателното поле, но ударът на нападателя бе отразен от Юго Лорис. Малко след това възпитаниците на Дидие Дешан отговориха с опасен удар на Оливие Жиру, който обаче пропусна целта.
 
В 14-ата минута дойде и най-добрата възможност за гол преди почивката. Тогава Бакари Саня изведе Антоан Гризман на стрелкова позиция, но последвалият удар на нападателя срещна гредата. В 36-ата минута седмицата на французите отново не успя да осигури предимство на своя тим, след като този път шутът мина встрани от вратата.
 
В добавеното време на първата част пропуск за Франция направи и Оливие Жиру, който стреля в аут от чиста позиция в наказателното поле.

След почивката домакините продължиха да натискат, но румънците бяха опасни на контраатака. В 57-ата минута Пол Погба направи пропуска на вечерта, след като не съумя да прати топката в мрежата, макар че бе изведен очи в очи със стража на Румъния Татарушану. В крайна сметка обаче петлите зарадваха препълнените трибуни на "Стад дьо Франс" в 58-та минута, когато Оливие Жиру засече с глава центриране отдясно на Пайе и се разписа за 1:0. Но повторенията оставиха съмнения за нарушение от страна на Жиру срещу вратаря на противника.
 
Възпитаниците на Ангел Йорданеску обаче не се притесниха и отговориха на предизвикателството в 65-та минута, когато Патрис Евра фаулира Станчу в наказателното поле и реферът Виктор Касай правилно отсъди дузпа. Спечелилият нарушението бе хладнокръвен от бялата точка и изравни резултата.
 
В 81-ата минута пропуск за Франция направи Антони Марсиал, след като стреля в ръцете на Татарушану след бърза контраатака на Франция. В 89-ата минута най-добрият на терена Пайе с феноменално изпълнение извън наказателното поле отново даде преднина в резултата на Франция, донасяйки победата на отбора си. Секунди след това играчът на мача бе заменен и напусна терена със сълзи на очи.
 
Така домакините от Франция започнаха турнира с победа. Другите два отбора в група "А" са Албания и Швейцария.
 

All Goals & Highlights - France 2-1 Romania... by Football2Live

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ub7
11.06.2016 15:09

много слаб при излизанията румънския вратар - още чвото полувреме седеше в малкото наказателно вместо да излезе. гола на пайе беше мн красив

NoDiggity
11.06.2016 13:55

Петлетата нещо не впечатлиха грам вчера.. все си мисля, че са основен фаворит де и вчерашния мач напрежението им е дошло малко в повече. Ако се загледате Евра каква малоумна дузпа направи, ще разберете за какво говоря. Иначе много хора опрекваха Дешан как може да залага като титуляр на Пайе, но се видя защо снощи.. буквално извади целия мач на Петлите!

El_Fenomeno_9
11.06.2016 14:30

Абе да ти кажа аз съм сигурен , че дори Дешан се изненада от тази игра на Пайе , ясно е че е знаел какво може , но едно е да можеш , а съвсем друго да покажеш ... Просто изглежда , че Дешан нещо е станал високомерен и от няма на къде няма как да пуска Пайе дори да не беше направил такъв мач , справка - погледни пейката , кого да пусне ?! Коман това , че търчеше покрай 60 годишния Рац не означава , че е играч за големите мачове , той е супер мега талантлив , но е бъдещето , не настоящето ... А мен резултата никога не ме е бъркал дори да бяха паднали французите , ако бяха играли на ниво въобще нямаше да съм толкова разочарован от тях , защото не се заблуждавайте румънците са много много слабички , а грам игра да не покажеш срещу тях и то в положението на "петите" - домакин , откриващ мач , огромни надежди и очаквания , а накрая мъки ... Между другото дори Румъния има къде къде по - сносни играчи от тези , които ги представляват , може би и в техния лагер има някакви схеми , но определено в този им вариант не са предизвикателство за никой освен Албания в тази група , а камоли ако се класират напред и не се срещнат с някой от сорта на Исландия , Унгария

General96
11.06.2016 11:51

Пайе е огромна класа! Ако Погба е оценен на 100млн., то Пайе струва 200млн.!!!

ziLonG
11.06.2016 10:16

Играчите на 2-та по-малки отбора бяха звездите вчера ^^ (clap) (clap) (clap). Като за откриващ мач добре беше *smile*

Amateur1878
11.06.2016 10:08

Ами противно на доста от мненията, аз не знам къде го видяхте този "интересен мач"!? Гледахме едно опълчение, което поради пренавитостта на някои играчи се размина от 4-5 гола във вратата. Ако това се води за "интересен мач", то си представете какво ще е на скучните мачове.

Иначе Франция си играха добре. Не знам как сте очаквали да играят срещу 11 човека в защита. Гризман направи феноменални пропуски, но това го отдавам на пренавитостта му да се докаже с националният. Наистина, фрапиращи пропуски, но това по никакъв начин не променя факта, че е класен играч. Същото важи и за Погба. Друг е въпроса, че нито Гризман струва 80млн., нито Погба над 100млн., но това е друга бира.

Честито на Франция и продължаваме да се надяваме за хубави мачове днес *smile*

sdw
11.06.2016 18:12

Ама ти какво си правиш изводи от това как са играли Франция,като Румъния бяха паркирали автобуса през 80 от 90те минути мач. По твойта логика и Атлетико Мадрид никакъв отбор не са.

Uigtfri
11.06.2016 14:06

Не говоря за резултата, а за играта на двата отбора конкретно. Румъния игра като равен с равен с "фаворита" Франция пред погледа на 70 000 французи и само този миг на гениалност от Пайе ги лиши от заслужена точка. Разбирам Франция да е смазала противника си си, да е отправила 30 и кусур удара към вратата, да не му е позволила да създаде чисто голово положение и да е взела мача само с гол разлика.. Ок, тогава вече спокойно бихме ги поставили в графата на фаворитите, въпреки минималния успех, но при положение, че отбор като Румъния (без да ги подценявам в никакъв случай) ти дава такъв отпор през целия двубой и се налага да разчиташ на един футболист да връзва играта ти, то ситуацията е меко казано странна откъм предсказания на анализатори, футболисти, привърженици и т.н. Не мога да разбера защо ги помпат толкова много тия французи, ама то ще се види дали четките към тях са основателни след като изминат следващите им мачове или пък ще си останат изкуствено надутия балон, който ще се спука срещу първия сериозен съперник. След снощния мач обаче, от това, което видях, не съм убеден, че могат да се противопоставят успешно на тимове като Испания, Германия или Белгия. Все пак нека видим как ще се представят и тези три отбори в своите първи двубои.

Amateur1878
11.06.2016 13:27

Правилно си го написал, но каквото са свикнали да гледат в Примера, такова очакват навсякъде, приятел. За тях е нормално да има резултати 5-6-7:0, а колебливият и слаб резултат да е 2:1. И тук не целя заяждане. Въпрос на навик е.

Man_Red
11.06.2016 13:08

Добре, точно това го прави фаворит. Печели и трудните мачове. Трябва да бият всеки мач с 4 на 0 за да удовлетворят очакванията ви ли? Например Италия във всеки форум бива подценявана, взима си трудно групите, а много пъти стига далеч. Това е турнир, не първенство. Гърция през 2004 всеки мач (без един) си го взимаше с по 1:0 и станаха шампиони. Печели не по-добрият, а този който вкара повече.

Uigtfri
11.06.2016 11:59

Извинявай, коментарът ми не беше към някой.

Uigtfri
11.06.2016 11:58

Това ли е т.нар. фаворит за спечелване на Европейското, който снощи до 65-ата минута не знаеше къде се намира и разликата между измъчената победа и фалстарта (под формата на равенство), беше точно едно гениално действие на най-добрия футболист на този отбор? Да не говорим, че първият гол беше вратарски, да не кажа и втория. Пантилимон е доста класен футболист, при това един от най-високите на поста си, а Йорданеску го държи резерва. Дори по едно време защитаваше цветовете на Сити. Ясно е, че не съм в позиция да се бъркам в работата на треньора, но този Татарушано аз лично за пръв път го чувам. Надявам се Пантилимон да пази срещу Швейцария, защото румънците имат качествата и потенциала да стигнат много далеч, но с такъв вратар даже не е сигурно, че ще вземат точка.

Amateur1878
11.06.2016 10:32

Тук се съгласявам напълно. Дори по едно време се чудех: абе, този Пайе да не би да е като Роналдо за Франция - всяка топка да минава през него и да бъде насочена към него, независимо от коя част на терена. То така излезе, че Пайе е единственият им играч, който може да прави пробиви и центрирания!? Ясно е, че не е, ама така излезе. Но както и да е. Просто главната ми идея беше, че мача изобщо не беше нещо особено. Хубаво, 2:1, всичко точно, но... не беше ДВУБОЙ, а си беше гъзеница! А северните съседи се отърваха като по чудо от още 3-4 гола във вратата им.

El_Fenomeno_9
11.06.2016 10:24

Ами да ти кажа преди да им видя състава , си мислех че може да играят доста по - изобретателно особено в средата и да извеждат Пайе и гризман , вместо това те решиха просто да дават топката на Пайе и той да се мъчи да минава през 2-3ма и да отваря сам пространства за останалите , но като видях състава им това не ме изненада ... Още преди да почне мача първия коментар беше моя и споделих това си виждане , че французите в този си вид са лишени от всякаква изобретателност

biserms
11.06.2016 09:46

Гризман и той беше слаб вчера, и той ли е надценен и прехвален ?

biserms
11.06.2016 09:43

Абе пичове успокойте се, моля ви. Погба направил 1 колеблив мач и вече прехвален бил, надценен бил *lol**lol**lol* Меси и Роналдо колко много по-слаби мачове имат за Аржентина и Португалия, и ?*erm*

sviliev
11.06.2016 00:15

Погба и Гризман бяха слаби и въпреки това французите биха. Това показва колко балансиран отбор имат. С Погба и Гризман във форма са си фаворит номер 1.

ComsteR
11.06.2016 13:12

Това кой на каква позиция е играл на времето,няма нищо общо. Йозил играе най-добрият си футбол на дясното крило и зад нападатела, а Ройс е типично ляво крило.

Arda10Turan
11.06.2016 01:19

а РОйс и Юзил играят точно на една позиция ,аз гледам Юзил още от времето му в Шалке и Вердер, а Гюндоган и Швайни са опорни халфове в национала,не знам колко си ги гледал,но се информирай добре,ако искаш ще ти пратя и филм за Юзил да го гледаш цял живот къде е играл

Arda10Turan
11.06.2016 01:16

Франция играят еднакво зле и в атака и в защита, биха благодарение само и единствено на Пайе,който се бори цял мач,когато всички се размърдат като него,тогава ще са балансиран, ама с такива аматьорски грешки на Евра и лежерното поведение на Потба,Гризман и копания не мога да говоря за БАЛАНС

ComsteR
11.06.2016 01:12

Ти добре ли си? Балансиран отбор е такъв който, атакува и се защитава еднакво добре. А да ми правиш съпоставки между Швайни-Гюндоган или пък Йозил-Ройс, е смешно, нито играят на една позиция, нито имат нещо общо в играта.

Arda10Turan
11.06.2016 01:09

Какъв балансират отбор приятел? Играят срещу Румъния, а не Германия, ако Станку беше вкарал в началото на мача съвсем щеше да се паникьосат, балансират отбор означава и резервите да са качествени колкото титулярите,примерно излиза Юзил,да влезе Ройс,или Гюндоган да излезе, и да влезе Бендер или Швайни,това е баланс,даже Евра с такава аматьорскка постъпка показва какъв паникьосан отбор имат,това не е баланс, тука Жиру,Гризман,Погба не стига че са слаби,но и няма кой да ги замести въпреки това че са слаби играчи, добре че е Пайе в последната минута да им донесе 3те точки,той е страхотен,но балансиран отбор определено не са

RMCF_1902
11.06.2016 00:54

Той е тежко контузен.Няма да играе на европейското.

sdw
11.06.2016 00:50

Абе стабиляги са си,но се чудя нашето момче Варан къде е.Не е в групата на Франция за първенството,още ли е контузен.

sdw
11.06.2016 00:04

Абе какво хулите франсетата.Имат няколко играча,които могат да направят разликата.Пайет и Коман просто са уникални.А срещу Ръмънците беше кофти мач.Те просто играха здраво и залагаха на отбраната.Футбола не беше открит за да съдите петлите.Вкараха 2 гола срещу отбор,който се защитаваше почти през целия мач.

sdw
11.06.2016 04:05

Ами всеки с вкуса си.Аз лично си мисля,че от долу-коментиралите повечето ще ме подкрепят колко е добър Коман.Има всичко,за да стане едно от най-добрите крила в света.

ComsteR
11.06.2016 01:14

Тоя па с плитката къде го слагаш, като уникален играч? Като си е житен бегач с въртеливо движение. Французите разполагат с доста качествен състав, но не смятам, че те ще вдигнат трофея.

sviliev
11.06.2016 00:13

Манталитетът на българина - да съди след един мач. Един бе написал, че Германия щяла да унижи Франция. Те още не са играли, но щели да ги унижат... Ще си говорим пак след месец, не бързайте толкова.

sviliev
11.06.2016 00:04

Добър мач стана, динамичен. Пайе и Канте бяха играчите на мача, около тях се градеше играта на Франция, а не около Погба и Гризман както се очакваше. Със сигурност пропуска на Станчу ще е един от топ 5 пропуските, а голът на Пайе ще бъде в топ 5 на най-красивите голове. Продължаваме напред, чакаме днешните 3 мача *smile*

andreevvw
11.06.2016 00:02

Франсетата ако се паднат с Германия ще има унижение насред Париж, както беше с Бразилия .
А този Погба със сигурност не е играч за 100 милиона *wink*

Man_Red
11.06.2016 09:01

Ееее, ти пък от един мач вече реши, че не е играч за 100 милиона. Че той и Меси е мърда в националния отбор.

Arda10Turan
10.06.2016 23:58

Франция с тази игра изобщо да не излизат срещу големите,че нямат никаква идея как да си подадат топката, само защото са домакини ги представят като фаворити срещу малките страни,ако първенството беше в друга страна коефициентите щяха за са съвсем други

Omen
11.06.2016 00:05

Според мен не използваха фланговете максимално, а играха по центъра където румънците бяха сгъстени доста. Както и да е , днес ми се полу4и прогнозата ,в 20 мин. предположих 0-0 парво и 2-0 или 2-1 за краен,също и Паие за игра4 на ма4а,а накрая дори вкара гол, и без гола пак беше наи-добрия на терена.

Drogba_d
10.06.2016 23:58

Ако Погба струва 100 милиона то Пайе е 300 *beer*

gL_Manekena
10.06.2016 23:56

Коман и той хубав мач направи, много бърз *thumb_up*

sdw
10.06.2016 23:55

Ако Пайет и Коман са крилата на Бензема,не мисля,че някой можеше да спре Франция.

pesholudiq
10.06.2016 23:53

Митака безспорно играч на мача.. Всяко едно положение, което Франция имаше, беше създадено от него. А само до преди година никой не беше чувал за него ...

mancityyy
10.06.2016 23:52

тоя що реве бе? аз след такъв гол ще търча гол от кеф

sdw
10.06.2016 23:51

Бе то да беше само гола.Цял мач се раздава като за последно.Безспорен играч на мача е Пайет.Едва ли чуковете ще го задържат в състава си след лятото.

Fcb10
10.06.2016 23:50

Тоя дали ги гърми отдалеч ми е въпроса? *joking*

gL_Manekena
10.06.2016 23:50

Това ще е гола на Европейското!

CFC_H_A_Z_A_R_D
10.06.2016 23:58

И аз така си мисля!!!Просто невероятен удар!!!А и напълно заслужено би бил гола на Европейското.

Arda10Turan
10.06.2016 23:50

тъкмо бях написал псувните тука и щях да пусна коментара *joking*

sdw
10.06.2016 23:35

Пайет и Коман са невероятни

Fcb10
10.06.2016 23:14

Дешан сбърка жестоко, че не взе Бензема....

Fcb10
10.06.2016 23:13

Пичове като гледам Румънците осъзнавам колко жалки са тези наемници които ходят на екскурзии - така нареченият ни "национален отбор".Румъния се представят повече от достойно.

sdw
10.06.2016 22:57

Коментаторите не спират да говорят колко добре играят Румъния,а всъщност освен глуха защита от тях,нищо друго не видях.Франция просто нямаха късмет,а и за тях все пак играе дървото Жиру *smile*

paradise11
10.06.2016 22:59

Жиру е виновен, че Гризман е неадекватен и от халфовата линия на практика няма играч, който да го изведе..

crip1
10.06.2016 22:54

А Погба всеки път като го гледам, въпреки, че не са много случаите, си затвърждавам мнението.Много ми е смешен тоя играч, 2 метра маркуч, ако дадем 100 милиона ще съм изумен.

Daley_Blind
10.06.2016 23:06

За мен Погба е изключително надценен и надут балон!

crip1
10.06.2016 22:50

Бая слаби са Франция, ако толкова могат то със сигурност ще бъдат размазани на даден етап. А ние можем само да си мечтаем да сме на нивото на руманеще.

crip1
10.06.2016 22:58

Това, че имат такива играчи изобщо няма да ги спаси, отзад са много зле, Рами е сигурно близо 100 кила.Като цяло нямат никакъв вид.

El_Fenomeno_9
10.06.2016 22:54

няма как да бъдат размазани защото имат много черноработници , но за тяхна жалост имат САМО черноработници ... Много разочароващ мач до тук и ако румънците сами не се бият , нищо хубаво не чака Франция ... Винаги съм имал Дешана за много умен човек , той обаче се оказа че не е такъв ... Само погледнете пейката на Франция - още черноработници ...

shoshibgFB
10.06.2016 22:40

А забелязвате ли колко бягат братята мамалиги за да покриват периметър?
Досущ като нашите чалгари преди няколко дена...

Arda10Turan
10.06.2016 22:35

Жиру и Гризман двамата взети заедно не са ефективни колкото Бензема

j_mourinho
10.06.2016 22:27

В този мач съм твърдо за комшиите, Франция са много разсеяни и ми изглеждат леко паникьосани, но все пак имат нужната класа, за да си спечелят мача.И все пак надеждата за Румъния умира последна.

manutd_forlife
10.06.2016 21:55

Айде приятен мач хора! Това ще е празненство за очите!

xienata_14_72
10.06.2016 21:52

Очаквам много от Пайет този мач,просто този сезон е в страхотна форма.А като фен на Арсенал ви обещавам че Жиру ще направи поне един запомнящ се пропуск...

El_Fenomeno_9
10.06.2016 21:22

Малко надут балон ми се виждат французите , те реално нямат и 1 типично офанзивен халф , на който да кажеш е тоя ше върти играта , както бяха Валбуена , преди това Менез , Насри , Малуда и много други ... Не мога да ги приема като фаворит за титлата , но ше гледаме