Най-скъпата единайсеторка на Евро 2016

10:21
Най-скъпата единайсеторка на Евро 2016
Много скаути от цял свят ще посетят Франция, за да наблюдават мачовете от Европейското първенство и да се опитат да открият евтин, нешлифован диамант, който да предложат на своите клиенти, но Евро 2016 ще бъде сцена и за някои от най-скъпите футболисти в историята на футбола.

Петима от първата десетка на най-скъпите трансфери ще бъде на шампионата на Стария континент – Кристиано Роналдо, Гарет Бейл, Рахийм Стърлинг, Кевин де Бройне и Златан Ибрахимович. Всички те, както и още шест играчи, оформят най-скъпата единайсеторка на първенството, като в името на големите суми, схемата на отбора е нетрадиционна.


Вратар:


Джанлуиджи Буфон
– Легендата на италианския футбол бе купен от Ювентус през 2001 година за 33 милиона паунда и все още е най-скъпият вратар в историята на футбола.

Защита:

Еляким Мангала
– Манчестър Сити се изръси с 40 милиона паунда през лятото на 2014 година за централния защитник, за когото адаптацията към Висшата лига се оказва непосилна задача до този момент.

Пепе – Обичаният от феновете на Реал Мадрид и мразен от целия останал свят защитник пристигна на „Сантяго Бернабеу“ през 2007-ма година срещу 25 милиона паунда.

Томас Вермален – Барселона плати 18 милиона паунда на Арсенал за белгиеца преди две години, като до този момент защитникът има всичко на всичко 18 мача с екипа на каталунците.

Халфове:

Лука Модрич – Реал Мадрид прие да даде 33 милиона паунда на Тотнъм за нисичкия халф, който се наложи като един от най-важните футболисти в Кралския клуб в последните години и бе с основен принос за двете титли от Шампионска лига.

Кевин де Бройне – Белгийският халф се превърна от провал в Челси до сензация във Волфсбург само в рамките на един сезон, а това му донесе трансфер на стойност 55 милиона паунда в Манчестър Сити.

Месут Йозил – Арсен Венгер рядко се престрашава да дава сериозни суми за играчи, но нямаше как да пропусне възможността да вземе Йозил от Реал Мадрид срещу 42,5 милиона паунда.

Гарет Бейл – Само преди няколко години уелсецът подигравателно бе наричан Гарет Фейл (от английски – провал), тъй като повече от година нямаше победа във Висшата лига с екипа на Тотнъм. Здравият труд в комбинацията с голям талант се отплатиха и сега Бейл е най-скъпият футболист в историята на футбола – 86 милиона паунда.

Рахийм Стърлинг
– Крилото се превърна в най-скъпия английски футболист в историята след трансфера си в Манчестър Сити за 49 милиона паунда, но е считан за предател от всички фенове на Ливърпул.

Нападатели:

Антони Марсиал – Футболният свят бе шокиран миналото лято, когато Манчестър Юнайтед даде 61,5 милиона паунда за неизвестен младок от Монако. Оказа се, че този път скаутите на „червените дяволи“ са си свършили добре работата и Марсиал се превърна в един от водещите играчи на тима.

Кристиано Роналдо – 80 милиона паунда вече изглежда като изгодна сделка за Реал Мадрид, като се имат предвид постиженията и трофеите на португалеца с екипа на Кралския клуб.

Сметката, моля – Малко над половин милиард (523 млн) паунда, но сериозни съмнения около компетенцията в защита на този състав.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

El_Fenomeno_9
10.06.2016 16:01

Тая статия е излагация ... Кой за колко бил купен НЯКОГА ... Добре че няма 50 годишни на първенството , че съвсем щяхте да сте за смях ... Ако статията ще е за СКЪПИ футболисти - логиката сочи че трябва да се определи сегашната цена , ако е за класни вече е друг критерия , но "подбраните" футболисти са плачевни от някой , който просто е нямал работа и е решил да драсне няколко реда

Messiah
11.06.2016 08:33

Статията не е излагация, а е шега! Явно ти липсва чувство за хумор!

Man_Red
10.06.2016 17:20

Аз нямам нищо против малко по-различни статии като тази.