От днес на власт в Европа ще е футболът

09:38
От днес на власт в Европа ще е футболът
От днес, в рамките на един месец, Европа ще е футбол. Точно в 22.00 часа на „Стад дьо Франс“ в Париж ще бъде даден стартът на 15-то издание на Европейското първенство по футбол. Рекорден брой от 24 отбора, разделени в шест групи по четири, ще влязат в ожесточени битки за своята чест и за званието най-добър отбор на Стария континент.

Шампионатът на Европа отново ще бъде без българско участие. Ивайло Петев оглави националите ни през декември 2014 г. със задачата да класира отбора на третото място в група Н. Той получи пълното право да налага нови лица, нов подбор и да създаде нов стил на националния тим, но целта не бе изпълнена и възпитаниците му финишираха четвърти в групата.

Десет стадиона из цяла Франция ще приемат двубоите от турнира, като откриващият мач и финалът ще се играят на легендарния „Стад дьо Франс“. Освен него стадиони-домакини ще бъдат още „Парк де Пренс“ (Париж), „Стад дьо Бордо“ (Бордо), „Стад Болаер-Делели“ (Нант), „Стад Велодром“ (Марсилия), „Стад дьо Нис“ (Ница), „Жофроа Гишар“ (Сент Етиен), „Мунисипал“ (Тулуза), „Пиер Мороа“ (Лил), "Стад дьо Лион“ (Лион).

По традиция шампионатът ще започне с мач на отбора домакин. На старта „петлите“, водени от от бившия световен и европейски шампион Дидие Дешан, ще срещнат непредвидимия отбор на Румъния. Двата тима са в група А, където са още съставите на Швейцария и Албания.

Във Франция са и останалите „обичайни заподозрени“ – актуалният първенец в надпреварата Испания, световният шампион Германия, както и отборите на Англия, Италия, Белгия и Португалия.

Испанците ще опитат да спечелят трета поредна титла и общо четвърта в тяхната история от турнира. След като триумфираха през 2008 и 2012 играчите на „Ла Фурия“ са амбицирани да останат на европейския трон.

Техен основен конкурент ще бъдат световните шампиони от Германия, които въпреки неубедителните изяви в последно време, си остават в ролята на фаворит. Бундестима, който има рекордните 12 участия на европейски финали, също ще търси своя четвърти трофей от надпреварата.

Англия, Италия, Белгия и Португалия също имат своите амбиции за успешно представяне във Франция, като и четирите тима гласно или не се целят към първото място.

В опит да объркат сметките на „големите“ пък ще видим съставите на Хърватия, Турция, Русия и Швеция.

На Евро 2016 ще и видим четири отбора, който са абсолютни дебютанти – Уелс, Исландия, Северна Ирландия и Албания.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

El_Fenomeno_9
10.06.2016 21:00

Като се позагледах малко те французите са много голи в атака ... В средата може и да се оправят в Матюди , Погба и най - вероятно Пайе , ама атаката зян то и нападението не е някакво бляскаво , защитата им също не ми харесва особено , но на фона на останалите отбори изглежда не лоша , предполагам ще започнат с Мангала и Косчиелни , но те и двамата са твърде рискови играчи

rimlianin
13.06.2016 01:56

За теб Жиру Гризман и Марсиал не значат нищо ?

kristianoooo
10.06.2016 20:54

Франция ще стартира ЕВРО 2016 с изразителна победа!!! Но няма особено голям шанс да играе финалл...*erm**erm*

Uigtfri
10.06.2016 18:36

Испания ще спечели първенството отново. Имат най-класната халфова линия от всички отбори (включвам и тези извън Европа), стойностни нападатели и стабилна защита. Нека хората ги отписват, няма лошо, но вкарват ли положенията си, могат да бият всеки отбор с разлика. Единствено се надявам Дел Боске да не пуска недоразумението Хуанфран, който прави по няколко глупави грешки на мач и вместо това да разчита повече на Белерин, който въпреки че е само на 20 години, има почти всичко за десен защитник. Освен това испанците владеят топката до съвършенство и поведат ли в резултата, става страшно трудно за съперника им, който трябва да вкарва гол, а не може да се докопа до топката.

Amateur1878
10.06.2016 20:09

Едно е да имаш класни играчи, друго е да имаш СРАБОТЕНИ играчи. Англичаните винаги са имали добри играчи сред редиците си, но като идват от 100 отбора и ги виждаме на какво приличат. Същото сега става и в Испания. Ясно е, че имат супер класни имена в редиците си, но е много трудно да ги обиграеш тези играчи в 10 мача за една година. Преди беше лесно - 99% от националният отбор бяха от Барса и Реал. Сега вече работата не стои така и заради това и се оляха на Световното. Така че нека видим. Разбира се, настоящият Евро шампион винаги е сред фаворитите за спечелване на купата, особено пък Испания. Но според мен са Франция или Германия шампионите. Човек не трябва и да изключва Испания, Италия, Англия и Белгия, но... надали.

Uigtfri
10.06.2016 19:01

Това беше единичен случай, който едва ли ще се повтори скоро. Да не говорим, че тогава холандците до гола на Перси нямаха никаква идея как да вкарат гол, но една изритана топка напред от Блинд попадна случайно на главата на Перси и взеха та изравниха. После се окопаха отзад и наказаха Испания на контраатаки, на които защитата им тогава беше като разграден двор.

LFCstyle
10.06.2016 18:42

Те и холандците така си мислеха след като Испания ги поведе на мондиала,че стана страшно...

MiTaKa_D
10.06.2016 18:13

Фаворитите ми са Русия и Полша.*smile* но Полша ще е изненадата на Евро 2016*wink*

ivanrealmadrid1
10.06.2016 18:31

Полша ок, но Русия според мен са най-слабия отбор на турнира

Red_Manc
10.06.2016 18:01

Според мен ще триумфират или Франция или Германия.

Arda10Turan
10.06.2016 17:51

Някой гледал ли е руснаците, аз им гледам първенството,но не мисля че националният им отбор може да покаже нещо срещу Англия, мисля да заложа
Франция-Румъния 1
Англия-Русия 1
Германия-Украйна 1
Турция-Хърватия Г-Г

El_Fenomeno_9
10.06.2016 18:42

Ами братле , руснаците нищо не показваха на световното , но накрая смачкаха по всички параграфи Белгия освен по резултат разбира се ... Непредвидими са , не бих казал чак опасни , но определено Слутский ще е голям плюс за тях по въпроса с мотивацията , нищо общо с Капело , който само си обикаляше театри и музеи му беше през *** кво се случва с отбора им *joking* Иначе казаците , тъй като имам много любим футболист руснак и ги следя изкъсо , започнаха своето падение още на еврото 2012 - тогава първите 2 мача бяха като танк , играеха изключително ефективен футбол , докато тройката в средата беше изцяло съставена от футболисти на Зенит - Широков , Денисов и Зирянов и изведнъж последния мач не се сещам кой им беше треньор тогава защото Капелофф както му вика пената още не беше там и изведнъж решиха , че трябва да заложат на дървото Глушаков последния мач с гърците и разбиха тройката в среда и съответно си обраха крушите... В момента и играчите им не са в добра форма и като цяло нямат и стабилност , но 1Х не мърда

Daley_Blind
10.06.2016 17:21

Според мен Франция или Германия ще спечелят Еврото.

Amateur1878
10.06.2016 17:13

Хубаво е да се получи интересно първенство, но за мен най-важното е да няма терористични атаки по време на него. Определено ФИФА (и Франция) доста рискуват с позволяването на такова масово събитие да се провежда толкова скоро след атентатите в Париж и Брюксел.

Но за мен най-важното от това първенство е именно да няма атентати и хората да са живи и здрави. Другото е бонус.

Прогноза, съвсем аматьорска: иска ми се да е Белгия шампиона, но силно ме съмнява. На един полуфинал бих бил доволен. Но ако трябва да слагам пари за бъдещ шампион - то бих сложил на Франция. Отново събраха добри играчи, отново се посработиха, а и са домакини.

Man_Red
10.06.2016 17:10

Стига с тая Испания, изпята песен са вече. Според мен англичаните ще изненадат всички.

LFCstyle
10.06.2016 17:22

Единствено Кейн и Варди могат да изненадат нещо противника и Англия да дръпне напред.Другите са както винаги пълни дървета на големи първенства.Англичаните са като Ливърпул- големи очаквания в началото и калъф в края *wink*

LFCstyle
10.06.2016 17:00

Дано да се получат атрактивни и голови мачове и да стане някой неочакван шампион както в Португалия.

RealMadrid_4ver
10.06.2016 16:12

Големи очаквания имам и от Англия, които от много време насам най-сетне имат стабилен отбор.

j_mourinho
10.06.2016 16:45

Имат голямо подобрение в атака с играчи като Варди и Хари Кейн.Аз също очаквам Англия да стигнат далеч, но ме съмнява да спечелят турнира.Симпатизирам на Германия и Италия, но не мога да кажа нищо за бъдещия евро-шампион, защото и идея си нямам кой може да бъде.Франция също имат силен и стабилен отбор, на практика на почти всяка една позиция имат добър играч.

Ginekologaa
10.06.2016 16:04

Франция аз хк , Англия и Испания с едно 50 изглежда добре *lol*

El_Fenomeno_9
10.06.2016 15:59

исках да кажа , че ми харесва най много групата на испанците не знам що така се е бъгнало *beer*

RealMadrid_4ver
10.06.2016 16:11

Групата на Испания си е най-непредсказуемата.Смятам, че и 4-те отбора там имат шанс да продължат и фаворити няма.Много зависи каква игра ще покажат испанците, ако е като СП 2014 хърватите и турците няма да им отстъпят.

El_Fenomeno_9
10.06.2016 15:57

От тук насетне очаквам много любители на футболните прогнози да дадат мнение , къде веще къде не толкова *joking* Аз няма да давам прибързани прогнози , тъй като реално и по 3 отбора от група мога да се класират и очаквам големи сметки за потоци и глупости и пестене на сили и картони изчиствания и какво ли не ... Ще кажа само че на мен най ми харесва групата на сиапнците , групата на Португалия пък е скандално слаба не очаквайте кой знае какво от Исландия , защото съм ги наблюдавал като игра и ако не е Гилфи Сигурдсон са жива боза , а той не е някакъв футболен Бог че да ги влачи кой знае до къде ... Групата на Италия също не ми харесва , защото не очаквам каквото и да било от Швеция и Ейре като цяло говорим за Европейското , дори някой от тях или и двата да се промъкнат , тези отбори не практикуват никакъв футбол - Ейре напълно незаслужено са тук за сметка на Шотландия , докато Швеция разчита на Ибра , а другото е изключителен пълнеж , за мен шведите от тук нататъка ще страдат много , защото играчите им не просто застаряват , а са си вече стари , а поколение нямат

fivooo
10.06.2016 15:44

Моите фаворити:
1. Франция
2. Германия

Белгия - скрит фаворит
Италия - тя нещо като минно поле (както винаги)

NoDiggity
10.06.2016 15:36

Стискам палци на Англия, но познавайки ги, едва ли ще станат чак шампиони. Или Франция или Германия ще е според мен. За голямо разочарование/сезнация смятам, че ще са или Испания или Италия, но да видим.

KunAgu16
10.06.2016 13:44

а тези които работят *sad* как ще гледат мачовете

west_hamu
10.06.2016 13:53

тебе кво те бърка ти си още на училище

rimlianin
10.06.2016 13:41

За мен шампионът ще бъде единият измежду Испания или Германия , освен ако петлите не поднесат изненадата , това също не е изключено