Спецчасти бранят Евро 2016 с лютив спрей

23:08
Спецчасти бранят Евро 2016 с лютив спрей
Спецчасти от Германия ще помагат за сигурността във Франция по време на стартиращото днес Евро 2016 по футбол. Говорителката на германската полиция Никол Белингхаузен потвърди, че освен с пистолети униформените ще са въоръжени и с... лютив спрей. Организаторите обявиха, че не изключват възможността някои от срещите да се играят зад закрити врати, ако се разиграят определен тип рискови сценарии. Не само мерките за сигурност, но и неблагоприятни климатични условия могат да доведат до подобен ход.

„Нямаме конкретна заплаха за определен мач от Евро 2016“, каза Жак Ламбер, председател на организационния комитет на европейското първенство.

В същото време авиокомпанията Air France се очаква да обяви стачка през уикенда след като преговорите за по-добри условия на труд се провалиха. Работниците от националната железопътна компания SNCF продължиха с протестите. Стачка има и сред сметоизвозващите фирми, а в поне 15 квартала на Париж кофите за боклук са обърнати и отпадъци се пилеят по улиците. Служителите настояват за по-добри условия за труд.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация