Почетоха Артемио Франки, Платини иска мерки срещу хулиганите

12:12
Почетоха Артемио Франки, Платини иска мерки срещу хулиганите
Испанският футболен гранд Барселона продължава впечатляващото си представяне в предсезонната подготовка, след като победи Фиорентина с 3:1 в контролна среща играна в Италия.

Мачът беше организиран от президента на УЕФА Мишел Платини, с което се изрази почит към третия ръководител на централата Артемио Франки. Приходите от срещата в чест на италианеца, починал през 1983 г. в катастрофа, ще бъдат дадени на благотворителни фoндации. Снощи на едноименния стадион във Флоренция дойдоха 40 000 зрители.

Тимът на Хосеп Гуардиола откри резултата с попадение на капитана Карлес Пуйол след половин час игра. Хефрен удвои аванса на гостите в 46-ата минута, а Джампаоло Пацини намали преднината на каталунците в 68-ата минута. Тийнейджърът Боян Къркич обаче набързо върна аванса от 2 гола и оформи крайния резултат 3:1 в 73-ата минута.

Преди срещата президентът на УЕФА Мишел Платини изказа мнението си по актуалния проблем за футболното хулиганство. Както е известно преди няколко дни в двубой от Интертото Къп привърженици на Щурм Грац се сбиха със стюардите на Хонвед.
\"\"
"Не можем изцяло да се противопоставим на хората, които отиват на стадионите, за да хулиганстват. Затова ни трябва голяма подкрепа от страна на европейската полиция", заяви французинът.

"УЕФА може да направи малко срещу тях. Това е работа на службите и законодателите. За да се премахне хулиганството, трябва всички в Европа да обединим силите си", завършва Платини.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация