Ники Михайллов: На някои хора фамилията Михайлов явно им тежи

11:22
Ники Михайллов: На някои хора фамилията Михайлов явно им тежи
Стражът на националния отбор България Николай Михайлов е само на 21 години, а зад гърба си има визитка, за която биха му завидели много негови колеги от водещите европейски първенства. Мачове за всички формации на "трикольорите", мачове с Левски и Твенте в Шампионската лига, мач за Ливърпул, спасени дузпи и положения... автогол. От всичко сякаш вече е опитал Ники, а кариерата му тепърва започва да набира скорост. Дали някой ден ще задмине баща си Борислав Михайлов, само времето ще покаже, но едно е сигурно - той вече не е хлапе, а зрял мъж. Минути след края на мача с Латвия, в който той за първи път дебютира като титуляр, Михайлов се съгласи да отговори на няколко въпроса и на "Меридиан Мач".

- Ники, за първи път започна като титуляр за мъжкия национален отбор, какво е чувството?

- За националния отбор винаги играя с максимална концентрация и мотивация. Радвам се, че Станимир Стоилов ми гласува доверие, за което искам специално да му благодаря. В момента се чувствам в добра форма и вярвам, че не съм го разочаровал. Радвам се, че не допуснах гол, макар да нямах много работа, едно положение, което спасих. Всичко мина нормално. Важното е, че победихме, макар и с минимален резултат.

- Тежи ли фамилията Михайлов?

- На мен не ми тежи, но на някои други хора може и да им тежи.

- Какво ще кажеш по адрес на тези фенове, които те освиркваха при всеки допир с топката?

- Пожелавам им всичко най-хубаво и да бъдат живи и здрави. Аз не съм негативен човек. Така са преценили, така са направили. Въпросът е, че ние сме българи и трябва да идваме да подкрепяме българския национален отбор независимо кой играе, а не да псуваме трима футболисти, трима да ги освиркваме... Всичко най-хубаво им пожелавам на абсолютно всички сектори.

- Продължава ли да ти тежи по някакъв начин това, което направи срещу Вердер с екипа на Левски в Шампионската лига?

- Аз не съм единственият вратар, който си е вкарал автогол. Един Пол Робинсън например също си вкара гол преди време срещу Хърватска. Но него всички го подкрепяха и сега дори пази за националния отбор на Англия. Явно аз нещо съм направил на хората в България и затова не ме обичат, но не зная какво е. Нито съм се подиграл по някакъв начин с феновете, нито съм бил надменен. Нямам представа.

- Обиден ли си от реакциите на феновете?

- Не. Всеки човек си има право на лично мнение. Щом така са преценили, аз го приемам. Ще направя всичко възможно, което е по силите ми и с играта си, и постъпките на терена, това нещо след време да се промени.

На трибуните бе треньорът ти в Твенте, какво ти каза след мача?

- Каза, че е доволен и че това, което искат от мен като игра, съм го направил.

- Ще останеш ли в Твенте, остана малко до края на трансферния прозорец?

- Да, оставам в Твенте за още една година. Догодина вече съм свободен, тоест трябва да преподписвам с Ливърпул, но това вече ще го коментираме с Лъчо Танев.

- Знаеш ли какви са намеренията на Ливърпул към теб?

- Още е рано сега. Разбрали сме се през май вече да има решение - или се прибирам в Ливърпул, или ме продават. Вече няма да има пращане под наем някъде.

- Ще те върнем отново към мачовете със Спортинг (Лисабон) в квалификациите за Шампионската лига. Какво можеш да кажеш сега, след като вече си гледал и премислил ситуациите?


- Мисля, че с първия мач направих крачка към големия, към мъжкия футбол. Радвам се, че показах и там на какво съм способен. Малшанс в реванша ни попречи да продължим напред.

- Беше ли спасяем този автогол?

- По начина, по който защитникът ми я вкара, и от позицията, която бях заел, нямаше как да реагирам, но винаги може да се направи нещо повече. Аз направих всичко възможно и в двата мача, но... малшанс, съдба, какво да се направи. Трябва да гледаме напред, това е футболът.

- Забравил ли си вече всички неудачи в Левски и конфликти с фенове?

- Това беше много отдавна, преди три години. Оттогава се промених много и като мислене, и като начин на игра, и личния ми живот. Така че ако хората за нещо не са ме обичали, това трябва да е било преди три-четири години, а не сега. Аз не съм сърдит на никого.

- Явно имаш характер да ги надживееш тези неща. Дали феновете биха ги надживели?


- Искрено се надявам. Ще направя всичко, което зависи от мен, да ги надживеят.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация