Мугуруса разкритикува треньора на Серина

10:45
Мугуруса разкритикува треньора на Серина
Новата шампионка на Ролан Гарос Гарбине Мугуруса си позволи да отправи критики към Патрик Муратоглу, треньор на Серина Уилямс. Преди финала специалистът заяви, че съдбата на мача е изключително в ръцете на американката, като по този начин подцени качествата на младата испанка.
 
"Муратоглу сбърка, въпреки че това му е работата, той е треньор на Серина. Аз обаче не обърнах внимание на тези думи, тъй като не съм съгласна с тях. Във финала аз доминирах на корта", гордо обяви младата тенис звезда.
 
"Ролан Гарос е испански турнир", продължи тя. След победите на Рафаел Надал е много приятно да стана шампионка тук. Работиш цял живот, за да стигнеш до такова постижение. Клеят за мен като испанка е невероятна настилка".
 
Мугуруса също така призна, че победите на Анжелик Кербер на Аустрелиън Оупън и Флавия Пенета на Ю Ес Оупън са я мотивирали допълнително.
 
"Мислих за това. Снощи (преди финала) си казах: Давай, ти можеш. Когато виждаш как други тенисистки побеждават, как се появяват нови лица, ти започвах да мислиш, че можеш да станеш едно от тях. Щом Кербер успя, и аз мога, и други. Разбира се, полезно е, когато се появяват нови лица". 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация