Бензема: Пропускам Евро 2016 заради расистите във Франция

10:32
Бензема: Пропускам Евро 2016 заради расистите във Франция
Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема разви интересна теория защо не попадна в състава на селекционера Дидие Дешан за финалите на европейското първенство. Според него Дешан се е поддал на натиск на расистката половина на Франция и затова не го е включил, а не заради скандала с изнудването на Матийо Валбуена със секскомпромат, в който на Бензема се падна ролята на посредник.

"Не разбирам решението му в чисто спортен план. Аз дори не съм осъден и очаквам и да не бъда. Обичам да играя футбол и искам да бъда с моя национален отбор. Според мен той се поддаде на натиска от страна на расистите във Франция. На последните избори една екстремистка партия спечели много гласове. Не знам имал ли е избор при вземането на това решение.

По-рано бившата звезда на "петлите" Ерик Кантона отбеляза също, че Бензема и Хатем Бен Арфа са останали извън състава заради неособено френските си имена. Поглед върху състава на петлите обаче показва, че в списъка попаднаха доста играчи с африкански корени, което обезсилва тезата, че Дешан е бил расистки мотивиран.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sdw
02.06.2016 09:04

Да пропусне заради скандал,за който даже не е осъден ... Тяхна си работа,нека Жиру покаже най-доброто от себе си.След като Франция отпадне безславно,Дешан ще бъде уволнен от поста треньор.Това е факт!

El_Fenomeno_9
01.06.2016 13:47

" Поглед върху състава на петлите обаче показва, че в списъка попаднаха доста играчи с африкански корени, което обезсилва тезата, че Дешан е бил расистки мотивиран." ... Ех уинърчета , уинърчета ... Ако сте преписали статията ДОСЛОВНО от някъде поне малко акъл да бяхте изкарали да не го копирате и това ... Има разлика между африкански корени и корените на играчи като Бен Арфа и Бензема .... С извинение да не ме помислят за расист ама да сложиш негър и арабин под общ знаменател говори за огромна липса на елементарна култура ...

wengerout
01.06.2016 17:00

Повечето от африканските негри са мюсюлмани. А точно религията е това, за което Бензема се хваща, не цвета на кожата. Дори и Бен Арфа и Бензема са от северна Африка. Иначе, да, има разлика между арабин и негър, но тук не става въпрос за негри и араби, а за африканци. А може да си арабин и да си от Африка.

wengerout
01.06.2016 11:58

Не знам вие какво гледате и четете, но точно Франция са определяни за най-големият фаворит на Еврото, с играчи като Марсиал, Канте, Погба, Гризман, Пайет и т.н.

Иначе според мен заслужено е извън състава, дори да е вкарал 100 гола, щом е забъркан в такъв скандал, не би следвало да играе, ако французите претендират за класа. Не могат да си позволят играч, който да им урони имиджа, изнудвайки някой за секс записи, доста пошло е.

А и след като имат такъв добър отбор, явно могат да си го позволят. Не харесвам Жиру, но според мен може да замести Бензема по страхотен начин, ако му тръгне играта. Това не е първенство, а турнир с няколко мача, където нищо не се знае. Онзи ден Жиру вкара много хубав гол след невероятна асистенция на Погба.

Kalinski88
01.06.2016 11:30

Ако не се лъжа това бе най-резултатния сезон на Бензема в Реал Мадрид. Само в Примера има 24 парцала което не е никак малко. Доста неуважително от страна на Дешан. Може би роля играе и доскорошния скандал с Бензема, но да предпочетеш един Жиру пред Бензема си е престъпление. Ако и Гризман си изгуби формата спокойно мога да кажа , че Франция след като прескочи групите е пътник.

kabela91
01.06.2016 10:44

Някои хора твърдят , че Франция ще стане Европейски шампион . Та като гледам футболистите си мисля , че нямат никакъв шанс срещу отбори като Италия, Испания , Белгия . Вижте може да се опрат малко на Поляците даречем , но нищо повече.

darklight
01.06.2016 11:24

То щото италианците са някаква сила. Аз по-слаби италианци не съм виждал.