ФИФА скастри клубовете

18:22
ФИФА скастри клубовете
Световната футболна асоциация излезе с решение, според което всички клубове трябва да освободят повиканите от националните отбори за Олимпийските игри футболисти под 23-годишна възраст. В противен случай от ФИФА са предвидили солидни глоби.

Редица отбори отказват да пуснат играчите си в Пекин, защото олимпийският турнир по футбол ще се проведе от 6 до 23 август, което съвпада със старта на повечето европейски шампионати.

Тунизийският съдия Слим Алулу от комисията по статута на играчите към ФИФА потвърди становището на президента на централата Сеп Блатер, че задължително трябва да се пускат играчите до 23 години.

Между клубовете и Световната футболна асоциация съществува споразумение от 1988 година, според което всеки футболист под 23-годишна възраст повикан от националния си отбор за Олимпиада трябва да бъде освободен.

В изявлението на ФИФА се казва още, че Олимпийските игри са уникален шанс за всеки спортист и участието на младите футболисти в най-големия спортен форум на планетата е напълно оправдано.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация