Успешен старт за Сесил на Ролан Гарос

21:01
Успешен старт за Сесил на Ролан Гарос
Сесил Каратанчева постигна победа на старта на пресявките за Откритото първенство на Франция по тенис. Каратанчева елиминира драматично Кай-Лин Зан (Китай) след 6:4, 4:6, 9:7.

Следващата съперничка на втората ракета на България ще бъде Марина Заневска от Украйна, която е 141-ва в света. Двете не са се срещали в официален мач досега. В сряда участието си в квалификациите за турнира от Големия шлем ще започне и Елица Костова (Локомотив Пловдив).

Междувременно националът ни за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов (Локомотив Пловдив) пък се класира за втория кръг на турнира в Анталия (Турция). Надпреварата е от календара на ITF и е с награден фонд 10 хиляди долара. Състезателят на Локомотив Пловдив, който премина през квалификациите, се наложи над квалификанта Томас Мичъл МакДениълс (САЩ) с 6:2, 6:1. В следващата си среща Мико ще се изправи срещу Сеунгри Чой.

Александрина Найденова, която в края на миналата седмица вдигна трофея на двойки във Фукуока (Япония), пък приключи участието си при дуетите на надпреварата в Джънджоу (Китай). Българката и Екатерина Яшина (Русия) отстъпиха в първи кръг на състезанието, което е с общ награден фонд 50 хиляди долара. Двете отстъпиха на китайския тандем Чен/Зао с 5:7, 6:4, 3:10. Найденова все още не е стартирала участието си на сингъл, където в първи кръг ще се изправи срещу Лоран Албанес (САЩ).

Петя Аршинкова също приключи участието си на двойки още в първи кръг на състезанието в Анталия (Турция) с награден фонд 10 хиляди долара. Състезателката на Локомотив (Пловдив) и партньорката й Клаудия Сианси (Португалия) загубиха с 5:7, 4:6 срещу Уляна Айзатулина (Русия) и Мая Лумсден (Великобритания). В сряда Петя ще изиграе първата си мач на сингъл срещу квалификантката Ашли Мейки от САЩ.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация