Гути иска Реал отново на върха в Европа

13:21
Гути иска Реал отново на върха в Европа
Полузащитникът на испанския шампион Реал Мадрид Хосе Мария Гутиерес – Гути заяви амбициите на отбора си за завръщане в елита на европейския футбол. Ветеранът в кралския клуб смята, че е крайно време мадридчани да участват поне на полуфинал в Шампионската лига, след като в последните години не успяват да преминат в горните фази на турнира.\" target=\"_blank\"> Реал Мадрид Хосе Мария Гутиерес – Гути заяви амбициите на отбора си за завръщане в елита на европейския футбол. Ветеранът в кралския клуб смята, че е крайно време мадридчани да участват поне на полуфинал в Шампионската лига, след като в последните години не успяват да преминат в горните фази на турнира.

Ето какво сподели самият играч пред испанската преса:

- Г-н Гути, като каква ще запомните изминалата година за Вас и вашия отбор?

- Миналата година беше много добра за нас. Титлата донесе голямо удовлетворение. Всички работихме здраво през годината, за да спечелим тази награда. В личен план мога да кажа, че се радвам на добро здраве и възможността да продължавам да играя футбол.

- Спечелихте шампионата за втора поредна година, но в Европа отборът отново се провали. На какво се дължи това според Вас?

- Наистина в последните сезони участието ни в европейските турнири не е особено впечатляващо. Надявам се сезонът да започне добре за нас и да бъдем спокойни в Примера, което ще ни позволи да се фокусираме върху участието ни в Европа. Искаме отново да бъдем поне сред четирите най-добри отбора на континента, което напълно заслужаваме.

- Реал винаги е разполагал с плеяда от звезди. Сегашният състав също не прави изключение. Смятате ли, че отборът е напълно комплектован?

- Не съм аз този, който отговаря за трансферната политика на клуба. Моята задача е да изляза на терена и да играя добре. Все пак, ако бъдат привлечени 2-3 играчи, които биха вдигнали още повече класата на отбора ще бъде хубаво.

- Много се говори за идването на Роналдо и за желанието на Робиньо да напусне в посока Челси. Как Вие виждате тези два трансфера?

- Кристиано е невероятен играч, който сам може да поведе цял един отбор, но не смятам, че неговото идване е възможно. Що се отнася до Робиньо, мога да Ви уверя, че той се чувства щастлив на "Бернабеу". Реал ще разчита тепърва на него в бъдеще.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация