Суарес се развихри и направи Барса шампион (видео)

19:49
Суарес се развихри и направи Барса шампион (видео)
Гранада загуби като домакин от Барселона в мач от последния кръг на Ла Лига, който ще реши спора за шампионската титла. Двубоят приключи при резултат 3:0 за гостите, с което те спечелиха шампионската титла.

Барселона не успя да пробие съперника си в първите 20 минути, но в 22-та голмайсторът на тима Луис Суарес откри резултата. Още преди почивката уругвайският национал удвои преднината на гостите и успокои всички фенове на отбора. В 86-та минута Суарес оформи своя хеттрик и крайното 3:0 за Барселона, което донесе и титлата на каталунците.

Стартови състави:

Гранада:
Фернандес, Лопес, Бабин, Коща, Ломбан, Рочина, Дудуре, Перес, Куенка, Пеняранда, Ел Араби

Барселона:
Тер Щеген, Алба, Масчерано, Пике, Алвеш, Иниетса, Бускетс, Ракитич, Неймат, Меси, Суарес


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

catalan
15.05.2016 18:09

Роналдо ще плаче за голмайстор *sad*

Amateur1878
15.05.2016 09:41

Честито на Барса и феновете им. Определено най-добрият испански отбор през този сезон. Винаги съм твърдял, че местното първенство трябва да е топ-приоритет на всеки един отбор с претенции. Първо местното, после всичко друго. Имаха спад във формата, но показаха характер и се вдигнаха на крака отново.

Но треньорът има една много важна задача - да започне да търси заместници първо на Суарес, а после и на Меси, че дори без единият, Барса доста ще го закъса, а какво ли остава и без двамата. Всеки един отбор е зависим в някаква степен от играч(и), но чак толкова, колкото Барса от Суарес и Меси няма. А това не е хубаво, по принцип. Наистина страхотни играчи, за които трудно би се намерил заместник.

Още веднъж, честито.

nom3rcy
15.05.2016 08:04

Не знам защо хейтвате и давате толкова много минуси на Uigtfr. Всъщност те минусите ги дават субективното простолюдие.

Никой, ама никой не може да отрече тези факти, които той ги написа. А относно най-велик клуб в света..... тва е си е относително, но да. Реал и Барса със сигурност се нареждат на челните места. Останалото е относително и субективно.

Кой квото иска да си мисли, но срещу фактите и Боговете мълчат *wink*

Честита ни титла, и благодаря на Реал за интригата. признавам си, че до 70та минута бях под напрежение вчера. Все си виках " Тия дано не вкарат ранен гол второто полувреме, че има още доста време докрая..." *lol*

Жив и здрави!

nom3rcy
15.05.2016 09:37

Един ред ? И наричаш мен субективен ? *smile*

sdw
15.05.2016 09:10

От 5 реда,намираш един факт и 4 реда бълвоч.Браво,браво *smile*

nom3rcy
15.05.2016 08:20

Аз винаги съм обективен, а не субективен. Няма кво да игнорирам. Гледам най-елементарните и прости факти. Не споря за нищо, просто казвам, че има доста факти в писаниците му

sdw
15.05.2016 08:14

Не е вярно.Почети малко коментарите му,игнорирай факта,че сте фен на един отбор,и ще видиш,че живее в собствен свят.Естествено,доста фенове на Барса му заобикаляте коментара,защото свръх-хиперболите,са в полза на твоя отбор.Айде лек ден и приятно разминаване с махмурлука,просто не ми се говори за него *smile*

Uigtfri
15.05.2016 00:33

Като споменах за философията на игра на отборите, Реал предаде философията си още при Капело, ако не и по-рано, а Байерн също по това време някъде. Иначе за другите тимове е трудно да говорим за някакви изградени стилове на игра, по простата причина, че всеки отбор, който се изправи срещу Барса и Байерн в момента, нагажда играта си според това как би могъл да измъкне по-добър резултат. Например Челси в почти всички мачове от Висшата лига действат атакуващо и директно, но когато дойде време за двубой срещу по-силен противник, зарязват (така да го кажем) начина, по който играят в първенството и мислят повече как да не допуснат гол, действайки през почти цялото време в отбрана. Затова толкова много наблягам на игровата философия на отборите, а след всичките години, в които гледам Барселона, в едно съм се убедил - този отбор ще играе по един и същи начин в какъвто и период да се намира и срещу който и да е било съперник. Много хора пренебрегват цялата тази идея, но именно това е едно от най-важните неща, към които трябва да се придържа даден клуб.

DB09
15.05.2016 00:51

Как разбираш кой отбор е предал философията си само като гледаш 3 мача в годината,вашата философия да не е укриване на данъци,че аз от 5 години по телевизията само това чувам ?

LiverpoolNiki
14.05.2016 22:02

Как ми липсва Суарес не е истина просто.....уникален играч. Вижда се как измъкна Барса в труден момент за тях.

BerbaTheBest
14.05.2016 21:16

Логичното се случи. Честита титла! Жалко, че това подхлъзване през април ни лиши от възможността да направим и този сезон требъл, ноооо...... догодина, поне се надявам!*joking**lol*

Bobi921220
14.05.2016 21:10

Честита ни титла ,напално заслужена разбирасе

sdw
14.05.2016 20:59

Честито на Барса.Оспорвана до самия край между три отбора,нещо което не видях в другите европейски вътрешни първенства.

ivanrealmadrid1
14.05.2016 20:54

Честита ви титла !саамо на 1 точица останахме да му се невиди. Много пъти съм го казвал, много ви завиждам за Суарес, тоя човек е бог *smile*

Uigtfri
14.05.2016 20:03

Честита титла на всички каталунци!!! Гранада нека си чакат куфарчетата сега. А иначе ако бием Севиля на финала за Купата на Краля, Лучо ще подобри постижението на Пеп от първите му два сезона. Едно е ясно, в момента живеем в ерата на Барса на Луис Енрике. Но най-важното - показахме огромен характер след онази загуба от Валенсия и показахме, че сме най-великият клуб в света. Момчета успяха да се вдигнат, точно когато всички им предричаха максимум купата, за което голямо Браво!!!

ivanrealmadrid1
15.05.2016 13:55

прочетох ти само първото изречение, ти чувал ли си за Глазгоу Рейнджърс ?

Daley_Blind
15.05.2016 10:07

Кройф, Марадона, Феномена, Роналдиньо?*beer*

Uigtfri
15.05.2016 09:38

Роден съм много преди 2000 г. и ако трябва да съм честен, имаше няколко сезона, в които аз, а предполагам и останалите фенове на Барса, са треперили за мястото на отбора в ЕКТ, така че сам можеш да си направиш преценка дали е толкова лесно да се финишира на челните места в Ла Лига, при положение че например през втория период на Ван Гаал, а и в няколкото години преди това, разполагахме с класа единствено в халфовата линия, а на другите постове се купуваха играчи, които впоследствие ги наричахме издънки.

lilikoli
15.05.2016 04:49

да и няма друг такъв клуб който да купува играчи за по 100 милиона. Просто през тези години имахте много играчи от Испанския национален отбор и беше тяхната ера( на световното и 2те Еврота се видя) + ерата на Меси. Преди 2007 не бяхте кой знае какъв отбор. Относно за класиранията в евро турнири - освен Реал и 3ти конкурент (Атлетико/Валенсия ) нямате други конкуренти за класирането ви тъй като 3 отбора се класират. Така, че това не е голям фактор. Във вашето първенство кой знае колко още години няма да стане чудо като ''Лестър''. В Испания лесно си печелите титлите и това ви носи ''големи цифри'' в показателите. Другите неща от преди 21 век със сигурен, че не си ги виждал, защото не си бил роден.

sdw
15.05.2016 03:19

Момче,спри да смяташ титлите на Каталуния,започни да смяташ основните титли - Ла Лига,Купата на Испания,ШЛ , и тогава можеш и да смениш отбора,като ти гледам мантелитета

Uigtfri
15.05.2016 02:15

Както виждаш, не съм посочил единствено трофеите като фактически материал за величието на Барса. За мен титлите също не са важни, но понеже съм абсолютно наясно, че повечето фенове на Реал ще парадират колко велик е техният клуб именно със спечелените трофеи, то нормално беше да акцентирам точно върху тази част от играта.

LiverpoolNiki
15.05.2016 01:59

За мен лично няма значение отборите колко трофеи имат и не мога да кажа Барселона е най-великият отбор в света. Аякс, Барса, Реал, Милан, Пуул, Юнайтед......това са все велики отбори и няма как да кажа кой е по-велик от другите, но за всеки фен неговият отбор си е THE BEST ,така че те разбирам, защо мислиш, че Барса са най-великите.

Uigtfri
15.05.2016 00:16

Най-титулуваният отбор в света сме - имаме общо 89 трофея, като най-вероятно ще нарастнат до 91 до края на годината. За сведение вторият в тази класация е с цели 7 по-малко, което може да се каже, че си е бая изоставане. Впрочем, споменавайки само тези 89 трофея, мисля че това е достатъчен аргумент за първото място на Барса в йерархията на най-великите клубове. Освен това сме рекордьори в турнира КНК, при положение че тази надпревара е била с еднаква стойност с КЕШ в годините, в които са се провеждали тези две състезания. Единствената разлика е, че в КНК са участвали носителите на местните купи, а в КЕШ - шампионите на първенствата. Другото като факт, което с гордост бих изтъкнал е това, че във витрината на отбора ни личат 27-те кралски купи (абсолютен рекорд в тази надпревара), а турнирът е кръстен именно на краля на Испания, чийто любим отбор е Реал Мадрид. За справка Реал няма дори 20 титли, което си е срамно, като се има предвид, че белият клуб се е ползвал с привилегии, каквито никой друг е нямал. На всичкото отгоре и Билбао са пред тях, а Барса най-вероятно ще стане с 28 следващата седмица, освен ако не стане някакво чудо. И не на последно място - най-много международни трофеи (общо 22), като тройката е допълвана от Ал Ахли и Милан. Освен това Барса е отборът с най-голям сосиос (145 000). Няма друг клуб в света с толкова членове. Барса е и тимът с 2 завоювани требъла, повече от всеки друг. Реал Мадрид например няма нито един требъл в цялата си история, което пък значи, че този клуб е неспособен да се бори на повече от два фронта. Големите отбори винаги играят за всичко възможно през сезона, без да пренебрегват някоя от надпреварите. Отгоре на всичкото имаме и най-добрата академия в света. А ако някой го отрече, бих си направил извод, че или е злобар, или е болестно пристрастен тип, готов да наговори/напише какви ли не неща, само и само да ни убеди в правотата си. Тук дори обективно гледащите привърженици на Реал нямат право на контестация. Като добавка към написаното е редно да спомена и факта, че Барса е отборът с най-много носители на "Златната топка" (най-ценното индивидуално отличие във футбола) - общо 11. Освен това Барса е единственият отбор, който НИКОГА от самото си създаване не е пропускал сезон в евротурнирите. Това показва едно постоянство в класата, а на моментни избухвания и после анонимност 15-20 години. Най-великият клуб сме, защото в него са играли 4-има от петимата най-големи футболисти на всички времена. Най-великият клуб сме, защото имаме една философия от 1988 г. и нито веднъж не сме я престъпили. Няма друг такъв отбор, който да държи толкова сляпо на своята изградена представа за играта вече толкова време и нито веднъж да не я е престъпил. Истина е, че в годините можехме да предадем на няколко пъти игровия стил, който Кройф (Бог да го прости) наложи навремето, но не го направихме и не назначихме треньори, за които беше ясно, че ще се отклонят от неговите канони. Барса е и единственият отбор на планетата, който спира да играе при разгромни резултати (най-често срещу грандовете) и показва, че футболистите в този тим са научени на хуманност, футболисти, които предпочитат да запазят дойстойнството на съперника, отколото да избият комплексите си. Още едно нещо, което обяснява защо този клуб е най-великият. Не мога да отрека, че и аз бях леко ентусиазиран след спечелването на титлата и може би под влияние на тези приятни емоции, без да има нужда, запалих фитила на някои фенове на врага и пуснах искра за този спор, но като цяло не мисля, че конкретно в този ми пост има дори една невярна дума. В тази връзка, дори ти като почитател на Ливърпул не виждам с какво толкова би могъл да ме обориш, при положение че изброих факти, които няма как да бъдат опровергани и оспорени.

ComsteR
14.05.2016 23:54

Остави го... той си е повреден. Честита ви титла Каталунци!

bellaftpaige
14.05.2016 23:08

Хахаха, голям шегаджия си бил ти. *lol*

LiverpoolNiki
14.05.2016 22:06

Изкарай тези факти, за да видим дали Барса е най-великият спортен клуб. Малко силно изказване от твоя страна.

sdw
14.05.2016 21:00

Този коментар,обаче ще се опитам да се направя,че не съм го прочел *smile*

RMCF_1902
14.05.2016 20:53

Ъъ и аз мисля така?Единствено феновете на Барса мислят обратното.И все пак отново да ви честитя титлата!*beer**beer**beer*

Uigtfri
14.05.2016 20:39

Това е единствено твое мнение. Не така мислят останалите. Още веднъж честито на всички фенове на Барса в този форум, България и света. Отивам да отварям шампанското!!!

Daley_Blind
14.05.2016 20:30

Унуфри, винаги ще сте втори след Реал Мадрид.*wink*

Uigtfri
14.05.2016 20:28

Барса е най-великият, не само футболен, ами и спортен клуб. Има си факти, има си всичко.

Отговор
:
10
Daley_Blind
14.05.2016 20:16

"Най-великия клуб в света" *lol**lol*

Drogba_d
14.05.2016 20:02

Честита титла ! Напълно Заслужена! И браво на играчите на реал че се бориха до последно получи се доста интересно и забъркано първенство!

NoDiggity
14.05.2016 20:01

Честита титла Каталунци! *smile* По-заслужилия и по-добър отбор тази година е шампион!

Daley_Blind
14.05.2016 19:55

Както и преди казах, това е протоколен мач и, че Барса са шампиони на 100%.Още веднъж от мен - Честита титла!

night_wolf1984
14.05.2016 19:59

нали бяха 98%

sviliev
14.05.2016 19:55

Реал не се предаде и се бори докрай. Завършихме с 12 поредни победи, което е страхотно постижение. По-леката програма на Барселона в края на сезона, както и убийствената форма на Суарес предрешиха нещата. Но най-голямото предимство на каталунците бе това, че изпаднаха в криза в продължение само на месец, докато ние бяхме в криза през по-голямата част от сезона. Първопричината за кризата в Реал бе апатията, обзела нашите играчи по време на престоя на Бенитес.

MaLkO_LuD94
14.05.2016 19:59

Наистина браво и на вас борихте се до край ноправихте всичко възможно като постигнахте 12 поредни победи но преднината която имахме все пак се оказа достатъчна въпреки кризата в която изпаднахме *thumb_up*

RMCF_1902
14.05.2016 19:49

Честита титла.С оглед на това, че през почти целия сезон бяхте лидери смятам, че е напълно заслужена.Честито отново.*beer*

sviliev
14.05.2016 19:48

Логичното се случи, честита титла!

katal0neca
14.05.2016 19:45

Суарез ги закръгли на 40 *joking* Честита ни титла, сега остава да си вземем и финала за купата срещу Севиля! *beer**beer**beer*

marioooooooo
14.05.2016 19:44

Честито...Имаше спад в най-важният момент от сезона,но поне няма да останем с празни ръце *smile*

MaLkO_LuD94
14.05.2016 19:43

Честита да ни е титла момчета изстрадахме си я но и си я заслужихме *thumb_up*

RMCF_1902
14.05.2016 18:54

Не мисля, че Барса ще има проблем да спечели мача и съответно титлата.

nom3rcy
14.05.2016 19:14

Те и Валенсия не могат да се сравняват с Барселона, но уви ...

RMCF_1902
14.05.2016 19:03

Извинявай ама срещу Валенсия не водехте 0:2 на полувремето нали?А и е смешно да сравняваш Валенсия и Гранада.

nom3rcy
14.05.2016 18:58

Ние и срещу Валенсия уж нямаше да имаме проблеми...

katal0neca
14.05.2016 18:48

0-2 не е зле, но ще трябва да вкараме поне още 1 гол, за да не треперим, ако Гранада върне 1 попадение. Има още 45 мин., НАПРЕД КЪМ ТИТЛАТА! *beer*

nom3rcy
14.05.2016 18:47

Айде ся да пискат хейтърчетата как сме вкарали от засада *lol*

MaLkO_LuD94
14.05.2016 18:06

Стигнахме до финала сега трябва да направим всичко възможно да го спечелим *erm*

nom3rcy
14.05.2016 18:04

линк за мача може ли някой да даде?