Левски уволни Стойчо Стоев?

10:17
Левски уволни Стойчо Стоев?
Стойчо Стоев е уволнен от Левски, твърди "Тема Спорт". Решението е взето на Управителния съ­вет на клуба в сряда след гласуване. До снощи обаче от „Ге­рена” това не бе съ­общено официално, тъй като текат разговори с треньора за начина на раздяла, каква неустойка ще прибере и кога ще е последният му рабо­тен ден начело на си­ните.

В четвъртък Стоев води заниманието на тима и е възможно да бъде начело на Левски и за последните три мача от първенство­то. Ако той не остане, сезона ще завърши Елин Топузаков. Ше­фовете на сините вече трескаво обсъж­дат кандидатури за негов заместник.

От фенските орга­низации, които члену­ват в УС, са поискали обяснение от Иво То­нев относно вмеша­телство в селекция­та и работата на треньора. Занапред Георги Иванов ще има права и отговор­ност единствен да се занимава с този про­цес.

Изключва се въз­можността Гонзо да бъде и треньор, неза­висимо за какъв пери­од от време става дума.

Стоев има контракт с клуба и за следва­щия сезон. Поради тази причи­на от „Герена" ще трябва да му платят компенсация. Дока­то всички подробности не бъ­дат изчистени, специалистът ще продължи да изпълнява длъжността си. Точно поради тази причина вчера от Левски не обявиха нищо за случилото се на Управителния съвет. А Стойчо Стоев води занима­нието на отбора. Възможно е специалистът да завърши кам­панията - до края й остават още три двубоя - гостувания на Пирин Благоевград и Берое, както и домакинство на Сла­вия. Ако Левски и специали­стът се разберат бързо за раз­дялата, то сезонът ще бъде довършен от помощник-треньора Елин Топузаков.

В момента ръководството на Левски обмисля трескаво варианти кой да води отбора от следващия сезон. Постоян­но спряганите на "Герена" при треньорска криза Станимир Стоилов и Димитър Димитров-Херо засега няма как да се завърнат. Решението за нов наставник обаче трябва да бъ­де взето бързо, защото в края на месец юни или в средата на юли на сините им предстои участие в Лига Европа. На ше­фовете са предлагани чужден­ци, но на този етап те не са се спрели на никой. Причината е, че нямат гласуван бюджет и не знаят какви средства ще разполагат за заплата. Из­вестно е, че в момента в клу­ба няма свежи финанси.

Освобождаването на Стоев води след себе си и редица въ­проси, но по тях Управител­ният съвет продължава да мълчи. Интересното е, че Георги Иванов бе обявил, че ще си тръгне, ако Стойчо бъде уволнен. Все още обаче не е яс­но бъдещето на Гонзо. Наред с това продължават да вървят твърденията, че пред завръ­щане в клуба е Наско Сираков. Бившият директор изгледа по­следните три домакинства от ложите на новия сектор А на стадион "Георги Аспарухов".

Времето до старта на лят­ната подготовка е малко. За­това на "Герена" се нуждаят от спешни действия. От клуба обаче упорито продължават да мълчат какви мерки ще предприемат.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ko4o4
13.05.2016 14:24

Стойчо Стоев направи каквото можа според своите си възможности и материала , с който разполагаше. Стабилизира синичките и дори в един определен се размечтаха за титлата, което на този етап беше максимума за този отбор. Но така или иначе не мисля, че може да надгради нещо повече, така че може би е правилно да се разделят с него.
Друг е въпроса, че като се има предвид организацията на работа и финансовите възможности на Лудогорец и на синичките, едва ли има треньор, който да успее да докара шампионската титла на герена следващия сезон ...

RoSKo0o0
13.05.2016 13:41

Бахти малоумниците! Не трябваше да го правят.... отборът не се гради за един сезон,в е... малоумни ли са всички.............

j_mourinho
13.05.2016 12:57

Аз викам да идва Вили Вуцов, да им тегли по няколко майни на играчите, и след това да бъде изритан.В момента не виждам класен треньор в България, който да направи нещо голямо с такива умрели футболисти.Само Мърито може да ни спаси, но шанса да дойде е нулев.За това се молим да ни се падне в Европа слаб отбор, че отново ни чака резил.

kristianoooo
13.05.2016 11:37

☛Вън от ЛЕВСКИ!!! В най-великия клуб в БЪЛГАРИЯ няма място за мижитуркиии!!!☚*devil**thumb_down*