Документ свидетелства за направен опит ПФК ЦСКА АД да бъде ликвидиран (снимка)

23:03
Документ свидетелства за направен опит ПФК ЦСКА АД да бъде ликвидиран (снимка)
Документ свидетелства за направен опит ПФК ЦСКА АД да бъде ликвидиран преди края на процедурата по несъстоятелност, съобщава "БНТ". В молба до съда, подписана от бившия изпълнителен директор Александър Тодоров, се изисква обявяването на дружеството в несъстоятелност и преустановяване на неговата дейност.

Документът е внесен в края нa март от Тодоров, след което е изтеглен пак от него 3 седмици по-късно.

Молбата на ПФК ЦСКА до съда се основава на член 630, алинея 2 от Търговския закон. Нормативният текст позволява дейността на дружество да бъде прекратена, преди изтичането на срока за предлагане на оздравителен план, в случай че продължаването на дейността би увредило масата на несъстоятелността.

В документа се привеждат данни относно издръжката наклуба и се стига до заключението: "Покриването на горепосочените разходи енепосилно за ПФК ЦСКА АД, предвид влошеното финансово състояние на дружеството, което води до поемане на нови задължения (така например - към третото лице ФК ЦСКА АД и други)...

Продължаващото увеличаване на размера на този тип задължения неизбежно води до увреждане на масата на несъстоятелността и до осуетяване на основаната цел на производството по несъстоятелност - справедливото удовлетворяване на кредиторите".

Документът завършва с констатацията, че са "налице условията за обявяванена ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ ЦСКА АД в несъстоятелност и прекратяване на дейността на дружество" и с молбата към съда да постанови такова решение.

Въпросната молба е внесена в Софийския градски съд на 29 март от Александър Тодоров и е оттеглена от самия него на 21 април - седмица,преди да бъде остранен от поста изпълнителен директор на ПФК ЦСКА.

Потърсен от БНТ, Тодоров отказа коментар по темата.



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация