Разгромна победа за Лудогорец (видео)

23:56
Разгромна победа за Лудогорец (видео)
Лудогорец разгроми с 4:1 Пирин 1922 Благоевград в мач от 33-ия кръг на "А" група и отново дръпна с 14 точки пред втория Левски, който вчера претърпя изненадваща домакинска загуба с 2:3 от Локомотив Пловдив.

Първите три гола за победителите бяха дело на румънците Андрей Препелица, Клаудиу Кешеру и Козмин Моци, а четвъртото попадение вкара Вандерсон. За благоевградчани се разписа Даниел Генов 10 минути преди края на редовното време.

Първото голово положение бе пред вратата на домакините. В 8-ата минута Благов центрира към Мартин Тошев, който стреля с глава от 6-7 метра, но не улучи пазената от Аргилашки врата. Само три минути по-късно Лудогорец откри резултата. Дяков стреля от 20 метра, Костов изби топката, но при добавката Андрей Препелица вкара първия си гол в "А" група с екипа на орлите.

В 14-ата минута Кишада бе близо да вкара втори гол във вратата на благоевградчани, но ударът му с глава излезе в аут. Разградчани коригираха мерника си в 22-ата минута, когато Кишада подаде към Кешеру и след шут от 12-13 метра румънецът разстреля Костов за 2:0.

Двете попадения не успокоиха орлите и в 25-ата минута Костов първо спаси опасен шут на Кешеру, а след това отрази и добавката от малък ъгъл на Вандерсон.

В 31-ата минута резултатът набъбна на 3:0. Натанаел центрира отляво и Козмин Моци вкара от малък ъгъл с глава. Секунди преди да изтече редовното време на първата част Вандерсон се разписа с шут от 23 метра за 4:0.

След почивката Лудогорец намали темпото, а с това и головите положения. Все пак в 67-ата минута Препелица можеше да вкара ново попадение, но шутът му с десния крак излезе в аут. Пирин отговори със силен шут на Бенгюзов от фаул, който Аргилашки боксира.

В 80-ата минута и Натанаел опита да запише името си сред голмайсторите, но фалцовият му шут с десния крак бе избит от Костов. Минута по-късно Пирин намали на 4:1. Даниел Генов нахлу отляво в наказателното поле на домакините и с техничен изстрел покрай Моци не остави шанс на Аргилашки.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

simon_66
12.05.2016 11:04

Ето така се прави по шампионски.. откога Лудогорец не бяха играли в мач от първенството на пълни обороти. Цялото 1-во полувреме разградчани играха на макс и поведоха с 4:0, и то без Марселиньо. Румънците в състава се раздадоха като за последно преди да бъдат освободени тези дни и да започнат тренировки с националния им селекционер..Второто полувреме си бе изцяло в тренировъчно темпо, откриха се и повече възможности пред Пирин за почетно попадение и си го реализираха, макар че този мач реално заслужаваше да си свърши 6:1 или 7:1.. не малко пропуски за домакините. Чака се още един нападател в близкия месец в отбора, за да може да се приспособи с отбора до началото на 2рия квалификационен кръг за Шампионската лига, а и централен защитник. Лудогорец под ръководството на Дерменджиев ще пробият отново напред и ще играят минимум в групите на Лига Европа идния сезон, сами ще се убедите в това. Силно се надявам румънците в състава, особено Кешеру и Препелица, да изиграят силни мачове на европейското, за да вдигнат още самочувствието и цената си при евентуални трансфери в бъдеще.