Провал за Гришо в първия кръг на Мастърса в Рим

22:17
Провал за Гришо в първия кръг на Мастърса в Рим
Ракета номер 1 на България Григор Димитров загуби от Александър Зверев в първия кръг на „Мастърс“ турнира в Рим.

19-годишният германец направи 4 пробива в сервиса на Димитров, от които Григор Димитров успя да върне само един във втория сет и загуби мача с 1:6, 4:6 за час и 7 минути игра.

Това е поредна загуба в първи кръг на „Мастърс“ турнир за Григор Димитров, след тази в Мадрид преди седмица.

Александър Зверев записа втора победа в два мача през тази година над българина и в следващия кръг излиза на корта срещу световния № 2 Роджър Федерер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kukat
10.05.2016 15:45

Вижте сега,момчето не никак слаб играч,просто няма психика.

CFC_H_A_Z_A_R_D
10.05.2016 00:13

Не мога да разбера какво стана.2013 и 2014 израстна толкова много според беше готов да атакува дори смея да кажа 1-вата позиция.Обаче след оная загуба от Джокович и малко по-късно раздялата с Мария го съсипаха.

simon_66
10.05.2016 14:42

Братле, а да ти е хрумвало като причина защо биват поднасяни повече изненади на мастърс турнирите, отколкото на тези от Големия шлем? Не е само, поради далеч по-голямото количество пари и двойно, тройно повече точки, които получават при елеминиране на съперник. Не е и от подценяване.. разликата идва от факта, че е почти невъзможно да биеш вече "голямата четворка" в 3/5 сета мач на Голям шлем. Разликата идва от сетовете- едно е да знаеш, че играеш срещу Мъри и си взел 1вия сет и ти остава още само един от оставащи два сета и го елиминираш, съвсем различно е мисленето, когато играеш в 3/5 сета мач- осъзнаваш, че макар спечелен 1ви сет, имаш още цяла планина за катерене до финалния триумф. Да, по време на Мастърсите големите в тениса не дават всичко от себе си и това си личи с просто око, но дори и така гледаш пак Джокович, Мъри и Надал да речем на полуфинали, или пък Федерер на мястото на някой от тримата изброени и 4ти играч като Раонич, Нишикори, Бердих, Кириос и т.н. за цвят. Относно загубата на Григор- не знам какво се случва в живота на това момче, все още няма дори 25 години, та той е кажи речи на моята възраст, но очевадно не вървят нещата с треньора му Давин. Поне според мен се нуждае от треньор, известен с отличен сервис и волета. Григор го има придвижването по корта, притежава отлична техника, но напоследък играе почти без 1-ви сервис(адски нисък процент има). Нямате си и на идея колко ще се улеснят сервис геймовете му, ако започне да прави и лесни точки с хубави 1ви сервиси. Вчера срещу Зверев сервисът му бе трагедия, германецът си го бомбандираше на втори сервис и затова и го проби 4/5 пъти. Да не се връщам и към мача срещу Шварцман, защото този мач трябва да го показват на децата, които прохождат в тениса как не трябва да се сервира в демонстрация и от двамата играчи при това. Идва Ролан Гарос и нещо си мисля, че отново предстои отпадане в 1ви кръг, както последните няколко сезона,особено при лош жребий. Дано не се окажа лош пророк, но с тази игра и хилав сервис, не виждам как ще се справи на този турнир, където всеки е гладен за победи и точки.

El_Fenomeno_9
10.05.2016 13:41

Няма как всички да губят от 4ката в зависимост от каква форма са и на кой му се отваря пътя всеки би искал да грабне титла там и парите не са за подценяване , но без изобщо да гледам статистики бих ти казал да провериш в колко% от тези турнири до полуфиналите "пробиват" тенисисти извън първите 20 и в колко % от турнирите от Големия Шлем пробиват от споменатото ниво ... Разликата е ОГРОМНА и като нагласа и като тренировки към тези турнири , ако не си следил тениса и като игра през годините и даваш сметка кой как играе , да гледаш само суха статистика няма смисъл ... Е много ясно че като се отвори схемата и примерно федерер или Мъри , които не могат да хванат ръка на ГШ и са на финал с някой извън топ 5 ще се напънат да бият при ОТВОРИЛА се възможност , но да тръгват на турнира с някакви големи амбиции освен ако не е преди наближаващ турнир от ГШ за да натрупат практика , няма да го видиш вече . И обяснението е много просто - парите в турнирите от ГШ се вдигнаха толкова много , че просто се получава пренасищане дори в играчи като ферер , бердих , цонга и да не ги изброявам всички , които също не могат да хванат ръка на ГШ , но се задоволяват с парите от там

lazera0
10.05.2016 13:11

Това което говориш за мастърсите е пълна простотия, виж статистиката, че от 2009 за този период има 67 мастърса, от които 60 се печелят от тъй наречената "Голяма четворка"

El_Fenomeno_9
10.05.2016 11:14

Личи си че си много много далеч от тениса разбираш ли ... Тия мастърси вече нямат никакво значение за ГОЛЕМИТЕ , не виждаш ли последните години как нон стоп НАЙ - ГОЛЕМИТЕ губят от какви ли не ... Единствено показа нещо на Уимбълдън , но по същата логика и онзи поляк високия как му беше името смятай дори вече го забравих и той направи такъв Уимбълдън ... А ако погледнеш КОЛКО чЕСТО се променят позициите на тенисистите от 6цата надолу и колко много по - рядко на тези в топ 6 ще разбереш , че има ОГРОМНА разлика от топ 5 и топ 8 ... Мастърсите са за трупане на самочувствие от по - задно ранкираните от 6цата надолу , тия които още не са "нагушени"" ако мога така да се изразя ... А ако ми визираш победата мна Григор над Джокович в един от тия мастърси , няма да споменавам какъв разгром поднесе броени месеци по - късно на СЪщАТА настилка ... Дори тия не толкова трудни мастърси вече не успя да стигне финал ти ми говориш за тия места , несериозно

CFC_H_A_Z_A_R_D
10.05.2016 00:43

А той ги имаше и двете по-много.Можеше да направи опит да вземе 1-вото.Най-вече през 2014 можеше да победи почти всеки изключение правеха 3,4-ма.И определено съм реалист.При положение,че беше 8-ми в света толкова близо до позициите които си написал.Е питам те какво,какво му пречеше да атакува челното място при положение,че тогава той си скъса з*дника да влезе в 10-ката нищо не му пречеше да опита братленце.

El_Fenomeno_9
10.05.2016 00:35

Как първата позиция бе брат що се излагаш ... Може да кажеш топ 5-6 , но за по - нагоре трябват и резултати за такива амбиции

sakata_97
09.05.2016 23:02

И този талант на България си заминава леко по-леко,жалко,много жалко*sad*

balkanski
09.05.2016 22:49

за мен толкова може с тази слаба психика

putopalo
09.05.2016 22:29

Абе,това момче - Гришо,,нещо много намирисва на тото,нека някой,който следи тениса по-отблизо да сподели мнение,за мен е тотаджия.

LEVSKI_IYI_14
10.05.2016 17:15

Ако нямаш доказателства - не бива да говориш така, защото може да те осъди, братле!

Futbolfen
09.05.2016 22:57

е от 2/3 години все тото ли играе, както каза чичо балкански, толкова си може