Съндърланд обърна Челси и се измъкна от зоната на изпадащите (видео)

19:13
Съндърланд обърна Челси и се измъкна от зоната на изпадащите (видео)
Съндърланд постигна изключително ценна победа с 3:2 при домакинството си на Челси в мач от 37-ия кръг на Висшата лига. С този успех "черните котки" се измъкнаха от зоната на изпадащите и значително увеличиха шансовете си да оцелеят.

Двубоят на "Стейдиъм ъф Лайт" не започна добре за домакините, след като още в 14-та минута Диего Коста изведе Челси напред. В 41-та минута Уаби Хазри изравни, но точно преди почивката Неманя Матич отново даде преднина на "сините". След почивката възпитаниците на Сам Алърдайс намериха сили за щурм и постигнаха пълен обрат само в рамките на 3 минути.

В 67-та Фабио Борини изравни, а в 70-та минута голмайсторът на Съндърланд Джърмейн Дефоу направи 3:2. До края на срещата домакините запазиха преднината си и по този начин добавиха три точки към актива си, докато в същото време конкурентът им в борбата за оцеляване Нюкасъл стигна само до точка при гостуването си на изпадналия Астън Вила. След този мач Съндърланд има 35 точки, докато Нюкасъл е с точка по-малко, но и един изигран мач повече.

Останалите резултати:

Астън Вила - Нюкасъл 0:0

Кристъл Палас - Стоук 2:1

Борнемут - УБА 1:1

Уест Хям - Суонзи 4:1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

cvetan_vatev
10.05.2016 16:01

Яд ме е за Астън Вила. Последните години изпадат все големи имена, отбори с традиции, а влизат малки, смешни отборчета които изпадат след един жалък сезон. Харесвам Съндерланд и не ми се иска и те да изпаднат. За това се радвам че спечелиха. Челси просто доиграват сезона. Тъжно ми е за Тери. Той ще се превърне в още една от легендите на Челси която е дала живота си за каузата на отбора, а след това е захвърлена на бунището и бива забравена от ръководството. Както и да е. Дано от другият сезон сме по-добре. И се надявам слуховете за някой от предстоящите трансфери на челси да си останат само слухове. Като например продажбата на Уилян, Азар, Кортуа и Коста. И закупуването на според мен недостойните за Челси играчи като Раджа Наинголан и Мауро Икарди. Не са лоши футболисти, но не са за Челси. Като искат качествени играчи да вземе Поул Погба или някой от неговата класа какво се стиска оня скапан руски педерас. Продавам качествените си играчи. Гоним талантите си който след години струват милиони и играят в евро турнирите за други отбори, а ние купуваме скапани и скъпи футболисти като Фалкао.

Chelsea86
07.05.2016 23:18

Добре, че нямах възможност да гледам мача. Явно отново не изневерихме на себе си както през целия сезон. Реално и не очаквах да бием всички мачове до края, но в последните няколко се видя малко повече желание и старание. Ето, че отново старата песен на нов глас. Дано с идването на Конте нещата да се променят. Жалко за Тери. Май това му беше последния мач за Челси и не заслужаваше да приключи така.

darklight
07.05.2016 22:48

Объркан е резултата на Уест Хям. Те падат, а не бият с 4-1.

j_mourinho
07.05.2016 20:53

Челси от доста време си доиграва сезона.Съндърланд заслужено си взеха победата, а Нюкасъл след толкова неадекватен мач, напълно заслужават да изпаднат.До този момент бях напълно ЗА те да останат в Елита, но Съндъра показаха много повече борбеност и желание.

SuperSizee
07.05.2016 20:51

Съдърланд с този мач си осигуриха оставането в лигата. Трагичния Нюкасъл имаше шанс при победа да очаква последния мач, но вече няма какво просто да се случи.

simeon_1994
07.05.2016 20:14

Челси в момента играят като благотворително дружество.Трагични сме,Хидинк е абсолютен палячо, казва че от уважение ще излезе с най-силния си състав и излиза със същата дефанзивна линия,която ни създаде толкова много проблеми през сезона,а върха на простотията беше Микел и Матич опорни халфове,като я видя тази комбинация и просто сменям канала,и двамата са толкова бавни и не предлагат нищо в атака,пък и мисля,че не сме спечелили нито един мач,в който двамата са започнали титуляри едновременно. Същевременно,единственото нещо,което можем да спечелим от тоя трагичен сезон,е да дадем шанс на младите играчи да понатрупат малко опит във Висшата лига,но не, негодниците Иванович,Тери и Кейхил трябва да играят всеки божи мач. С нетърпение чакам момента,в който треньор ще бъде Конте и всички дупки ще бъдат натирени от отбора.

El_Fenomeno_9
07.05.2016 19:43

Много много МЕГА жалки Нюкасъл ... Просто нямам думи , а аз си мислех че ще може да стане дори нещо от рода на 1-2 1-3 дори 2-2 , но не и 0-0 ... Мислех че ще излязат на живот и смърт за трите точки и ще атакуват , а те жалки жалки дано да изпаднат ... да играеш срещу изпаднал и ОБЕЗКЪРВЕН отбор , да играеш за кожата си без право на грешки и да си толкова жалък е непростимо , радвам се за котките , защото и други години с Пойет като бяха са показвали голям дух , дори срещу Арсенал още бяха на косъм от победата и категорично ги надиграха , но там Дефо малко развали нещата

wengerout
07.05.2016 22:59

Мисля, че всеки е имал предчувствия за някои мачове. Аз съм имал, не че съм ясновидец, просто усещания. През всеки сезон има поне по 1/2 мача, които знам или точно как ще свършат или как няма да свършат. В случая за себе си бях сигурен, че Вила няма да паднат. Познавал съм някой мачове на Арсенал, които са изглеждали абсурдни. Скоро дори помня, че след някой мач, преди нашия с Юнайтед бях казал на фен на Юнайтед, че ще ни отупат, а той ми каза, че това е невъзможно. Е, този мач не е бих кой знае каква изненада, но е пример *wink*

wengerout
07.05.2016 22:56

Първо - аз не съм те нападал, казах го със съвсем нормален тон, като мнение, така че и ти не го прави. Това бяха моите прогнози, по принцип мога и да докажа със снимка в чат, с мой приятел, на когото казвам, че Нюкасъл няма да пият и имам чувството и, че Съндърланд няма да паднат. Не съм познавал нито точни резултати, нито нищо. Дори за по-точно, мога да кажа, че очаквах Вила да бие, а Съндърланд да завършат наравно, ако това те успокоява малко, не съм познал напълно. Но за мен беше ясно, че Нюкасъл няма да бие Вила.

night_wolf1984
07.05.2016 21:38

Вила цял сезон спаха и като изпаднаха взеха да печелят точки..прав е човека,че последните кръгове играят като за световно *smile*Всеки си мислише,че Нюкасъл ще бият,ама накрая останаха с пръст в устата *smile*Челси пък донорчета...после говорят за феърплей *smile*

El_Fenomeno_9
07.05.2016 21:01

Кви прогнози даваш и ти ве ??? На кой свят живееш щели да загубят Н'касъл , как ??? Кога са били Вила и кво като спечелят последния си домакински мач ще трогнат някого ли ??? Можеш ли да го сравниш с БОРБА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ ??? Сисе Митрович Сисоко Вайналдум би трябвало да стигнат за 1 гол на мега слабия Вила само ги погледни в какъв състав излязаха и не се излагай с компетенции и клишета за кой бил голям отбор и кой нямало да се излага

wengerout
07.05.2016 19:50

Не знам какво си очаквал, но беше пределно ясно днес, че Съндърланд няма да загуби, а Нюкасъл няма да спечели. Миналият кръг Вила дори победиха като гости, след толкова ужасен сезон най-малкото, което могат да направят е да не загубят последния си домакински мач. Все пак Вила са голям отбор, колкото и трагични да бяха. Докато Нюкасъл така и не показаха нищо ново, дори и след Бенитес. Колкото до Съндърланд, там нещата не бяха може би чак толкова ясни, но поне се знаеше,че на Челси ще им е адски трудно. Моята прогноза си беше загуба за Нюкасъл и равенство на Съндърланд. Днес вече свраките изпаднаха според мен, след като са с точка зад Съндърланд с мач повече, тоест Съндърланд ще трябва да падне и в двата мача, докато Нюкасъл да победи задължително в последния си, за да останат, нещо което не вярвам да стане.

DuX4o0
07.05.2016 19:35

От догодина висшата лига ще е с един фен по-малко,а чемпиъншип с един повече *beer*