Пестелива България срещу Латвия

00:27
Пестелива България срещу Латвия
Националната гарнитура на България победи Латвия с минималното 1:0 в контролна среща, която се игра на националния стадион "Васил Левски". Единственото попадение в срещата стана дело на нападателя на Борусия Дортмунд Димитър Рангелов, който се появи в игра в началото на второто полувреме. Двубоят беше наблюдаван от около 1500 зрители, а рефер бе Василиос Пампоридис от Гърция.

Българите имаха териториално превъзходство през цялата първа част, но така и не съумяха да отбележат гол във вратата на Ванинс. Добри възможности за попадение имаха Живко Миланов, който се възползва от центриране на първа греда след корнер на Мартин Петров и отправи топката към вратата на латвийците, но стражът на гостите спаси. Валери Домовчийски, който се появи като смяна на контузения Ивелин Попов, също можеше да донесе радост, но стреля слабо в тялото на вратаря от границата на наказателното поле.

През вторите 45 минути картината на терена не се промени, а Станимир Стоилов направи няколко смени и в игра се появиха Рангелов, Сърмов и Николов. В 53-а минута българите стигнаха и до победно попадение. Благой Георгиев центрира от пряк свободен удар, топката не бе добре изчистена от латвийската защита и попадна в най-добре пласирания Димитър Рангелов, който с премерен удар я вкара в долния ляв ъгъл на Ванинс. "Лъвовете" имаха възможност да удвоят преднината си, но пропуски пред вратата на гостите направиха Димитър Рангелов и Станислав Манолев. Най-чистото положение за гостите се откри пред Астафиевс в 74-а минута, когато играчът на гостите стреля от границата на наказателното поле, но Николай Михайлов успя да избие топката в корнер.

България - Латвия - 1:0
1:0 - Димитър Рангелов - 53 мин.

България:
Николай Михайлов, Станислав Манолев, Кирил Котев, Александър Тунчев (Пламен Николов \'46), Живко Миланов, Станислав Ангелов, Чавдар Янков (Георги Сърмов \'46), Мартин Петров (Валери Божинов \'53), Благой Георгиев (Павел Виданов \'73), Ивелин Попов (Валери Домовчийски \'23), Димитър Бербатов (Димитър Рангелов \'46)

Латвия: Ванинс, Кляв, Ивановс, Астафиевс, Качановс, Колесниченко, Жигавес, Кауна, Рубинс, Карлсонс, Михадюкс (Романовс, Кряуклис, Зирнис, Рафалски, Солоничинс, Гребис, Бланкс)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

lassio
13.08.2009 14:13

абсолютно съм съгласен че Бербатов нищо не играе за националния .В тези квалификации още гол не е вкарал .В мача в които той не игра ние победихме кипър.А вчера срещу Латвия излезе на почивката и вкарахме гол и бихме.Просто този човек не се раздава и не играе нищо.

cesekarchetooo
13.08.2009 12:20

Кво раздвижване бе глупак? Гола ни беше супер случаен, а след като Марто излезе, не направихме НИЩО. Стигна се до там, че играта ни да я правят централните защитници, щото просто другите халфове не могат да изнесат топката. Аре кажи ми кой освен Стенли и Бербо, играе с топката повече от 2-3 секунди. Щото футбола не е постоянна скорост, ние не сме Испания или Бразилия, трябва да задържаме и да разиграваме постепенно, иначе никой не издържа на темпото. Точно тва прави Бербо, вместо да стои като пън в атаката като оная отрепка Попов. И къде го видя тва 100%-во положение? Тя топката не стига до него, ако сам не си я вземе...

Vratarchety
13.08.2009 10:43

Botev1912_ и той го осъзна ! Футболът е проста игра за интелегентни хора

Vratarchety
13.08.2009 10:37

cesekarcheto аз ли не съм българин *joking* Не съм от братята ти турци ! И лапай му патката на великия Бербатов нека нищо не играе за националния ! А за класирането 2004 може да ти кажа ,че нищо не разбираш от футбол ! Голяма грешка е на някой хора ,който гледат само игрите на Бербатов в Ман Ютд ! Огромна е разликата и раздаване тичане и всичко! ФАКТ Е ,че играта на отбора става много по-раздвижена динамична и интересни ситуация се създават ,когато го няма ! Сравнете мачовете през последните 2 години ,когато той е на терена и когато го няма ! Вчера за милионен път пропусна за националния 100% положение! И сега ако кажете че на всеки се случва добре ,но това 1 -2 -3-ти мач го прави! И има много заблудени още ,който гледат къде играе играча и по този начин го сравняват ,а не гледат как се представя за националния! Вчера видяхте как една самотна птичка Пандев развинти Испанците ,макар че македонците паднаха!

TigerJK
13.08.2009 09:15

както е казал народът - Една птичка пролет не прави... кво очаквате че Бербо като играе добре за Ман, ще бием всички на национално ниво ли.. в Ман има 2 пъти по добри играчи от нашия национален отбор които са се сработили за да постигат тези успех, а в националния Бербо играе с разни които са много под класата на играчите в Манчестър, и играе с тях няколко пъти в годината.. как очаквате той да свикне на темпото и стила им на игра след като прави по 40 мача на сезон на много по високо темпо, с много по добри играчи, които се разбират без думи на терена

Bat_Vane
13.08.2009 09:11

Супер верна приказка каза тоя Makvikar ! Те имат сума ти пари , карат некви изтребители , всички поп - фолк проститутки са техни и обикалят по дискотеките по цяла нощ . При тва положение футбола е някъде на последно място в програмата и не му се обръща особено внимание . А ние наивниците чакаме на тях да ни зарадват с неква хубава игра и много голове !

makvikar
13.08.2009 08:51

Едно загубено поколение...толкова могат и толкова искат ! Никакъв патриотизъм,татуировките са по важни..и мангизите разбира се ! Мъртви душици...............

whitegoat93
13.08.2009 02:28

Комбинацията е Бербатов - Божинов-Петров,Попов - Рангелов-Домовчийски... Берба и Божо са технични и креативни,и не прощават ,винаги вкарват,а Рангелов-Домо-Попов,са бързи,млади и пресират яко,пък и за апред ше играят мн заедно,за тва е логично така да ги пуска...

cesekarchetooo
13.08.2009 01:50

Vratarchety, ти луд ли си, олигофрен? Кой ни класира на Евро 2004, мухльо? Тва ни е единствения успех. Човека има 40 и кусур гола в националния отбор и го псувате. Не знам къв си, но определено НЕ си българин, за да псуваш Бербатов. Днеска пак не игра добре, но 100% съм убеден, че имаше най-високо КПД от целия отбор, щото единствен се нагърбва и организира играта. Щото ако го няма Стенли в средата, тия отрепки Чавдар Янков и Пелето не могат да подадат 1 пас, щото знаят само да рушат играта. Затва се радвай, че го има, щото имаше топката нямаше да стига до Мартин Петров въобще..

BOTEV1912_
13.08.2009 01:14

ако гледам само националния отбор на бг и като гледам как играе бербо ще си помисля че е играч от средно ниво.в ман юн играе ама тука е много зле *sick* много е направил за бг но откакто стана 'голям' грам не играе за националния,ако продължава така по-добре хич да не го вика след като влезна Рангелов се видя колко живнахме в атака.ще е добре да се пробват няколко мача без него да видим как ще играят Рангелов и Божинов напред.

Go6oSeXa
13.08.2009 00:39

аве момчета това което е написано не го вярвайте !! Бях в сектор В и Михайлов едвам спаси топката която излизаше или в аут или отиаше греда *wink* а колкото до гола който щяха да ни отбележат те първа атака даже не и атака ами центриране от корнер и вратарят ни си чешеше оная си работа докато Манолев изчисти топката от гол линията даже от наща страна се видя, че топката влезе, но добре че не отсъдиха гол за тях ... Абе браво аз лично се праснах да се смея с вратаря, ако бях на негово място щях да изляза по моя воля. Който не е бил там си няма и на идея кав срам бра Михайлов *joking*

Jayfrog
13.08.2009 00:30

Слаба игра пак не ми хареса слабоооо *thumb_up*

Lollipopp
13.08.2009 00:07

и с тоя и с оня , пак гледаме големите форуми пред телевизора ;д

hitria
13.08.2009 00:03

Крум Савов може да ти посочи много, стига да си извади .... му от устата си.

Vratarchety
12.08.2009 23:50

Някой може ли да ми посочи един силен мач на педалчето Бербатов! И стига сте му лапали патката! Ебахти боклука дето е за националния! Играе само за Юнайтед и хайде спрете с това най-добрия за никакъв кур не става ! Ебахти мъката дето ни е националния като почнеш от юноши , младежи и мъже всичката ни работа е такава ! С ей такива като Барбиту и Блажко курвичката националния никога няма да проходи ! Без Бербатов виждате как заиграва отбора съвсем по различен начин !

Iliqn_gb
12.08.2009 23:42

аиде стига сте се карали ще бием Италия с 3:0 и се класираме на световното . *lol**lol**lol* *joking* Голям лаф казах а *lol**lol*

hitria
12.08.2009 23:37

Loko_Sofia_FaN не от дивана, а от земята, търкаляйки се от смях с напудрените ни звезди.

hitria
12.08.2009 23:35

Какво е виновен централния нападател, че не вкарва, вратаря не му подава правилно. Виновен е Илиян Киряков, очаквах на 40г. да го викнат и след 3 ракии да оправи нещата, но треньора не го повика и ни провали.

VesuBG
12.08.2009 23:32

Аз направо им се чудя на македонците те мелят испанците 2:0 на полувремето ...

jasso
12.08.2009 23:27

Хубаво е,че имаме Бербатов , та все той да е виновен *smile* за слабите игри.

Iliqn_gb
12.08.2009 23:26

За мен всичко започна от връщането на Пламен Марков този тренйор въобще нетрябваше да се връща още тогава направихме доста равенства и от там всичко замина *sad*

hitria
12.08.2009 23:25

MeToDueB ако ставаше с прически и мода щяхме да сме ние, но то сигурно трябва борба и тичане.

hitria
12.08.2009 23:23

Горан Пандев е футболист а не пеперуда като М........

MeToDueB
12.08.2009 23:22

най-тъжното е, че ще пропуснем световното, но по-тъжното е, че на нашо място .. Ирландия ще има шансът да участва в баража .. а Ирландия не са по-добри от нас, но са по-борбени ..

jasso
12.08.2009 23:17

Вижте Македония как се разправя с Испания.Нашите футболисти ги оставете те имат по - важни ангажименти от това да играят мачове със спортни джуджета като Латвия.

atomicgun
12.08.2009 23:15

Никой не ни е виновен,че нямаме един халф където'' да става'', с изключение на Стилиян *stop* Никой не ни е виновен,че в основният състав имахме само един нападател,ако ще играем така домакински мачове с подобни отбори,нищо добро не ни чака Eдинственото хубаво в работата на Мъри е,че не робува на имена и се опитва да наложи нови лица,но тази тактика иска чакане За Световното изобщо не трябва да говорим - няма да стане

Iliqn_gb
12.08.2009 23:12

е всички сте песимисти нямали 1 оптимист според мене нашите доло горе играха добре.Бразилия като биха Естония с 1:0 дане е свъpшил края на света.

Lollipopp
12.08.2009 23:11

само едно ще ви кажа ... наистина надеждата умира последна ама при тая игра и това пестене по терена , няма да видим световно или европейско поне в следващите 2-3 издания и на 2-те тоест 10години и повече ... и евала на излъгалите се да идат да гледат ... и аз бях решил да ходя , но май нищо не изгубих като не отидох ...

hitria
12.08.2009 23:03

maistorinho ти си много нахален, искаш да посрещаш новото хилядолетие с Лили Иванова май.

maistorinho
12.08.2009 23:00

Победиха те ,но аз вярвам и пиовечето от вас,не съм доволен въобще от тая игра...С подобна игра до никъде няма да стигнем,само се надявам да видя наще на световно първенство докато съм жив... *lol*

hitria
12.08.2009 22:59

О най-позитивни освен на Лихтенщайн на друг можем ли да вкараме 2 гола с тоя Митю. Държавата е мутри и шивачки като не ти харесва автобуса и пей сърце.

GTonchev
12.08.2009 22:56

*sick* *lol* Еййй голяма радост голямо неще бе все едно се класирахме за СП 2010 *joking* Толкова добър отбор бе бихме "Световната СИЛА" Латвия това е велик подвиг в нашата история . Трябваа да се отбележи като национален празник

cesekarchetooo
12.08.2009 22:56

За герои на мача бяха обявени тримата фена, които изпяха химна!

MeToDueB
12.08.2009 22:48

стига бе .. критици тъпи .. то държавата ни е супер смешна и националния ни според мен е на по-високо ниво от държавата .. според мен. Играхме .. Латвия имаха 2 удара .. кво ..

Lollipopp
12.08.2009 22:38

най-смешните са тея ... нямам кво повече да кажа ...

hitria
12.08.2009 22:37

Ужас ей сега не можеш да им затвориш устите.

hitria
12.08.2009 22:11

Да си стоят по клубните отбори и да не ни дразнят с тъпи изявления и смешни игри. Браво на хората, които не са на стадиона и им показват какво заслужават с изявите си.

samomanutd
12.08.2009 22:07

еми те прото нямат мотивация имат си добри отбори половината и не им пука за националния е тва е българина дадеш му ръка той ти се качва на главата и само ти тежи *stop* *sad*

hitria
12.08.2009 22:03

Трудно е да се говори за всички от т.н. твърди титуляри. Абсолютни лигльовци.

stenli111
12.08.2009 22:01

добре че е Рангелов да ни отърве от резил ,М.Петров е бледа сянка на това което беше от свръхзвуков се е превърнал в свръххаотичен ,пък за манекена Бл.Георгиев не ми се говори

hitria
12.08.2009 21:56

Верпаковскис е контузен затова е 0-0.

ijs
12.08.2009 21:55

Латвийците здраво ни натиснаха брей!

hitria
12.08.2009 21:51

10 загубени години с МИТЮ, МАРТИН И СТЕНЛИ.
Явно с тях не става моля сменете ги.

drummer
12.08.2009 21:50

Стига бе! Домовчийски блести над всички...! А вратарчето ни няма никаква работа. *sick*

bigred81
12.08.2009 21:45

kiss сега в съблекалнята щяло да има представители на ВИК да им монтират водомери *joking* аз няма да гледам 2-ро полувреме да не се ядосвам пове4е

radoslavb
12.08.2009 21:22

не Сериозно е. Този човек за България не иска да играе, а за Ман Юн не може *wink*

radoslavb
12.08.2009 21:14

Някой знае ли дали Бербата ще играе този мач? Бях чел че ще играе, но не го виждам *lol*

plezliooo
12.08.2009 20:58

ей това БНТ1 са НОМЕР 1 НИКЪДЕ неможеш да намериш по добри коментатори .... а и добре че нашите си знаеха химна *lol*

zhivkot
12.08.2009 20:50

Коментаторът е уникален, Добре дошли на театъра на изгубените зрители Васил Левски..все пак 1000 човека се объркаха да дойдат.

torres_228
12.08.2009 20:45

Гаф на годината.. Някой прекъсна химна *stop* *joking* Хахаха, и се чу един глас от публиката " ТУРЦИИИИ !" *sick*

VesuBG
12.08.2009 20:45

Как можаха да прецакат химна бе ?!?! *evil*

WayneRooney10
12.08.2009 20:39

като гледам защитата на наще ми се вижда най-добрата възможна *stop*

VesuBG
12.08.2009 20:34

3:0 с 2 гола на Попов и 1 на Бербо *wink*

lozan_kr
12.08.2009 20:31

с Мъри Берба и оня президент вратар за никъде!

dumbo_s
12.08.2009 20:16

Попето ще бъде налаган докато не се роди българска версия на Марадона *smile* Най - добрия ни атакуващ халф да не играе ? ... *sick*

bigred81
12.08.2009 20:13

абе докога тоя смешник Ивелин Попов ще бъде налаган в националния? айде да се излъже някои да го купува и да се маха .Успех в ма4а и дано победим макар и в контрола

drummer
12.08.2009 19:52

Ще се доказва колко е "велик"....срещу Латвия...? Хайде сега, малко по-сериозно...?! *sick*

samomanutd
12.08.2009 19:49

2 на 0 съм заложил ,най-вероятно ше има дозина пропуски

dunavec__
12.08.2009 19:44

Време е Мъри да докаже защо е велик треньор... очаквам да ги разгромим с резервите. *wink*