Нико Розберг спечели Гран При на Русия

16:48
Нико Розберг спечели Гран При на Русия
Доминацията на Нико Розберг във Формула 1 продължи, след като днес германецът спечели състезанието за Гран При на Русия.

Днешният успех бе трети от началото на сезона и общо седми поред за пилота на Мерцедес. Розберг стартира от полпозишън на пистата в Сочи и не изпусна лидерската позиция до края на надпреварата. На второ място завърши неговият съотборник Люис Хамилтън. Световният шампион стартира от десетата позиция, но с много силно каране спечели заслужено втората позиция.

Последното място на почетната стълбичка остана за пилота на Ферари Кими Райконен. Другият представител на Скудерията Себастиан Фетел пък отпадна още на старта на състезанието след сблъсък с болида на Даниел Квят от Ред Бул.

След днешния си успех Нико Розберг продължава да води убедително във временното класиране с актив от 90 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ub7
02.05.2016 10:05

formula E е доста по-интересно. Ф1 вникога не ми е харесвала

ComsteR
01.05.2016 17:05

Добре че имашр битка между 7-11 място, та да не заспим по-ереме на състезанието. Задължително е връщането на боксове за бензин, и без тва тея маркучи помпат 100 литра за 5 секунди, с моментните правила, убиват формулата.

ComsteR
02.05.2016 00:06

Е те Пирели заявиха, че могат да изкарат и гуми за цяла дистанция *lol* Друг е въпроса, че правилника не го позволя, задължително е ползването на два комплекта. А като видя как ще изглежда колата през 2018, то очаквам 2020 да се движи и сама. За мен тва цялото пестене на гуми,техника и гориво убива този спорт. Да имаше някой опасни момента с зареждането, като потеглянето на Шуми с горящ автомобил. Но все пак това е Формула 1...

MaLkO_LuD94
01.05.2016 17:22

Очаквам скоро дори да да измислят гуми които държат по 50 обиколки и да премахнат бокса напълно с което да довършат формулата тези ид*оти а преди време беше толкова интересно *erm*