Нойер възмутен от феновете на Шалке

15:02
Нойер възмутен от феновете на Шалке
Бившият вратар на Шалке 04 Мануел Нойер, който в момента играе за Байерн Мюнхен призна, че не може да разбере, лошото отношение на феновете на тима от Гелзенкирхен към него.

В мача между двата отбора, запалянковците обиждаха националния страж на Германия.

"Могат да ме освиркват, когато съм с топката. Ако погледнат обаче на кариерата ми в Байерн, то може да стигнат до извода, че съм взел правилното решение. Естествено, че емоциите са част от футбола, но не ми е ясно, защо феновете на Шалке ме обиждат и ме наричат "копеле", каза Нойер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Hokageto
25.04.2016 19:16

Вярно е , че феновете леко прекаляват като го обиждат , но той е длъжен да ги разбере - да идеш в Байерн си е стъпало нагоре в кариерата , но когато си бил в един клуб цели 20 години - това не е професия , това си е семейство , в което той , ако не ме бърка паметта , се вричаше във вярност , а след това напусна , сякаш клуба е мръсно улично куче което той изритва! Също така , представете си какво ли щеше да бъде той без това което Шалке го е изковал в академията си , ако беше в академията на Байерн - щеше да е друг футболист , ако съдбата бе решила така да бъде някакъв провал който Байерн да продадат за смешни пачки на някакъв втородивизионен отбор и да е резерва там... Той е длъжен да проявява уважение и разбиране към феновете и клуба , не да се чуди какво правят и да се прави на ударен..( мое мнение де)*thinking*

El_Fenomeno_9
25.04.2016 18:32

По въпроса за Ройс съм на мнение , че той правилно изчака да види как ще се развият нещата с Дортмунд когато беше във върховната си животинска форма (да не пренебрегваме и факта че не винаги е лесно да се адаптираш навсякъде) ... Обаче после тая контузия направо го върна в трети клас както се казва ... Наистина има проблясъци последните месеци на 2016 , но преди това за много по - голям период от време близо 2 години беше пълна дупка и това всеки трезвомислещ фен на Борусия може да го потвърди и той реално нямаше как да мръдне от там докато бяха в криза защото той самия бе в такава и трябваше да търси себе си ... Дано възхода му продължи , защото наистина е природна даденост и преди контузията съм на мнение , че щеше да сложи в малкия си джоб и Неймар и Бейл

El_Fenomeno_9
25.04.2016 18:25

Много специалисти гледам пишат по сайтовете без въобще хабер да си нямат от нищо ... И после обясняват своята некомпетентност със "свое мнение" ... Има правото футболиста да избере - ТОВА Е ТАКА , но този футболист малко трябва да МИСЛИ какво прави , защото си има ПОСЛЕДСТВИЯ !! Уж футболиста в случая Нойер се ползва с огромен респект в медиите като много умен и интелигентен ЧОВЕК , значи може сам да се сети , че феновете на Шалке имат ПЪЛНОТО ПРАВО да го освиркват !! ПО - ЗАПОЗНАТИТЕ помнят и знаят , че Нойер не само се врече във вечна любов на Шалке , но и НЕЩО ПОВЕЧЕ - той се обяви за УЛТРАС на тима , който подкрепя само Шалке и не мисли за никакви други тимове !! Ако не ги беше правил тези циркове , сега нямаше да му се връщат - хората са казали "КАКВОТО ПОВИКАЛО , ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО" !!

scouser_pool
25.04.2016 18:00

Нойер достигна максимума си в Шалке , беше с основна заслуга за 1/2-финала им в ШЛ , бих казал , че и още там като беше беше в топ 3 на вратарите и нормално на 25,26 години вече погледна към следващата стъпка в кариерата си...според мен феновете на Шалке щяха да имат право да са недоволни ако отбора им се бореше за нещо повече от 3-4 място в лигата ( както Дортмунд и случаите с Лева и Гиотце ) и ги беше напуснал , но реално те не са показали някаква амбиция да се борят за нещо голямо

DB09
25.04.2016 16:51

Феновете на Шалке да свикват, същото се случи с Дракслер, до година две ще се случи и със новата звезда на Германия- Сане

kiril_kovachev
25.04.2016 16:44

Въпрос на личен избор е, така е решил. sksw, тъпо е да критикуваш Ройс и Джерард. Замислял ли си се, че за Джерард, не е била важно да спечели просто ВЛ, а да я спеели с Ливърпуул. Както и Ройс иска да спечели ШЛ с Боруся, а не с друг отбор. Различни са хората. А ако критикуваш предани футболисти, просто не коментирай моля те.

sksw
25.04.2016 16:24

Мога да дам пример с Марко Ройс, понеже се сетих за него. Това момче има талант за 5ма, но точно тази му преданост към отбора, му играе лоша шега. Той е предан към Дортмунд и феновете им (което е много хубаво), но това спъва кариерата му. Можеше да подпише с големи тимове, където да се развива, да печели трофеи и т.н., но той си губи времето там. Не че Дортмунд е малък тим или нещо подобно, просто с тях той неможе да постигне онова което с други тимове. Друг такъв е Джерард, който също от преданост към Ливърпул не успя за мен лично да покаже на какво е способен. Да, спечели там някой друг трофей и ШЛ дори, но според мен можеше да има много по-бляскава кариера, ако бе играл в друг тим, тъй като Ливърпул макар и велик клуб, последните 10 и косур години бе посредствен в повечето случаи. Примери много. Нойер обаче помисли за себе си и не сбърка. Можеше и той да остане в Шалке и да е предан, но какво щеше да постигне ? Първо може би нямаше да е титуляр на Германия, може би нямаше да спечели световната титла и със сигурност нямаше да спечели нито ШЛ, нито дори титлата в Германия до момента, ако бе останал там. Нямаше и да го изберат за най-добър вратар на няколко пъти. Понякога колкото и добър да си, трябва да си в голям тим, за да набиеш на очи. По-скоро феновете на Шалке ги е яд, че той си тръгна, тъй като изгубиха може би най-добрия вратар който са имали изобщо някога.

Amateur1878
26.04.2016 11:35

Както казах - да, нямат ВЛ. Но това е топ-отбор. В последните години се лашкат извън топ 4, но като цяло винаги са били в топ 4. Много хора или са забравили, или просто не са се интересували от футбол тогава, но големи битки имаше между Юнайтед и Пуул. Такива, каквито с Челси никога не е имало и надали ще има. Не ги долюбвам много-много поради обясними причини, но не ми се връзва да нарека "средняк" отбор, печелил ШЛ и то в сравнително обозримо минало.

Ginekolog
26.04.2016 11:14

и то пълни да нямаш титла от 25 год

Amateur1878
26.04.2016 10:33

Е Ливърпуул какво са? Средняци ли? Да, Джерард не успя да спечели ВЛ, но все пак е печелил всичко без ВЛ. Говорим и за Купа на УЕФА, ШЛ, ФА, Карлинг и пр. Но дори и да не, Ливърпуул не можеш да ги наречеш "не-топ отбор".

Ginekolog
25.04.2016 20:22

Защо споменаваш Скоулс, Дел Пиеро, Гигс, Малдини не ми е ясно като всички са играли в топ отбори и имат всички титли на клубно ниво

scouser_pool
25.04.2016 18:03

Ройс спокойно може да си изиграе още 1,2 сезона в Дортмунд и пак да си премине в друг клуб...колкото за Джерард , той когато беше в пика на кариерата си ( 2005-2010 ) Ливърпул се бориха за трофеи ( ШЛ,Висша Лига и т.н. ) и бяха сред топ 4-5 клубовете в света така че там е различно...

Amateur1878
25.04.2016 17:09

Абсолютно съгласен с Кирил Ковачев. На Ройс кариерата си върви много добре - печели си пари, играе в любимият си отбор, има обичта на всички фенове, има им и уважението. Да не говорим и че вече има трофеи с БВБ. Друг е въпросът, че някои негови дружки заламтяха за пари и се махнаха от Борусия, което, очевадно, беше грешното решение. Гьотце е резерва и не е същият, Шахин се върна в БВБ, Кагава се върна в БВБ. Абсолютно грешни решения. Но не се ли бяха махнали и не бяха ли толкова алчни, БВБ можеше да причини много повече главоболия на всички в Германия и Европа като цяло. Същото важи и за Джерард, както и за играчи като Тоти, Скоулс, Дел Пиеро, Гигс, Малдини и пр. За тях футболът не е само трофеи и пари, разбери го. За тях върхът на кариерата е да играят за любимият си отбор. Да горят за него! Да спомагат за развиването на този отбор! А не да отидеш в някой доминант, този отбор да купува яките играчи, да бъхтиш всички като шкембе в плет и да се тупаш в гърдите. Жалко е, че вече подобни играчи се считат за странни птици. Много хора не осъзнават, че сегашните играчи както веднъж са си били камшика от един отбор заради "по-добра песпектива", така и може да си бият камшика и от Байерн (в случая) ако баварците изпадна в дупка. Нойер бил взел правилно решение. Ако не се лъжа, тогава Шалке спечелиха Купата на Германия? Предният сезон дори бяха втори на не толкова много точки от Байерн... Не е като да е играл за Аугсбург или нещо от сорта. Но така си разбира живота, така е направил, няма лошо. Може би и аз бих постъпил така, знам ли... Но не е и като да не разбирам феновете на Шалке защо са му ядосани.

sksw
25.04.2016 16:19

Всеки играч има правото да избере най-доброто за себе си, за да се развива. Всеки един от феновете на Шалке, ако бе на неговото място и му предложат договор от голям тим какъвто е Байерн, би приел. Всеки човек се стреми да става по-добър и по-добър и да се развива, да развива кариерата си. Футбола е работа за тези момчета, както за всички нас обикновените простосмъртни работата с която си изкарваме хляба. Както ние искаме да се развиваме и кариерата ни да просперира, така и футболистите го искат. Нойер не е направил нищо лошо, като е решил да продължи кариерата си в един то най-добрите отбори в света за всички времена, където спечели всичко. Жалко е, че феновете там се държат досущ като нашенските фенове. За тях футбола е над всичко, дори над хората, а това всъщност е просто една игра и работа даваща хляб за хиляди, работа в която трябва да се развиваш както навсякъде. Нойер е дал колкото е нужно на Шалке, просто реши да премине в по-голям клуб, а феновете на Шалке са едни неблагодарни злобни човечета, нищо повече.

ComsteR
25.04.2016 15:47

Прав си е, от посредствен отбор, мина в топ отбор и спечели всичко възможно. Включително и световна купа, която можеше да не я, ако играеше за Шалке 04.
Нормално малко уважение трябва да имат...