Марто Петров: Офертата от Евертън е измислица

10:59
Марто Петров: Офертата от Евертън е измислица
Крилото на националния отбор на България Мартин Петров е най-актуалната фигура в състава на Станимир Стоилов след появилите се информации за смяна на клубния му тим Манчестър Сити. Именно това бе причината "Меридиан Мач" да разговаря с Торпедото от Враца след заниманието на държавния тим.

- Мартине, въпреки че предстои мач на националния отбор с Латвия, феновете се интересуват най-вече от слуховете за смяна на клубния ви тим. Доколко е сериозен интересът от страна на Евертън?

- Не знам за интерес от страна на Евъртън. Според мен това го измислиха журналистите, след като казах, че имам желание да играя повече и евентуално да сменя отбора. Тепърва трябва да говоря с ръководството на Манчестър Сити.

- Все пак какво е вашето желание - искате ли да напуснете отбора?

- Нормално е всеки един футболист, който е резерва и не играе често, да иска да напусне отбора. Все пак най-важното за мен е да играя. На мен ми се играе много, имам още какво да дам на футбола. Затова ще говоря с ръководството и ако разбера, че не се разчита на мен, ще търся други варианти пред себе си, за да мога да играя редовно.

- Как се чувствате преди мача с Латвия?

- Добре, нормално. Това е една хубава контрола преди важните мачове от квалификациите. Смятам, че ще ни бъде максимално полезна и ще имаме полза от нея.

- Прави ли ви впечатление лошото състояние на терена?

- Да, определено. Станал е много по-зле.

- Въпреки че от години нямаме победа над голям отбор, смятате ли, че имаме шанс срещу Италия?


- За вярване, разбира се, че вярваме. Иначе нямаше да идваме за тази контрола. Освен това е крайно време да победим силен отбор и Италия е подходящият вариант. Още срещата с италианците в София показа, че с нищо не им отстъпваме. Тогава обаче равенството ни даваше някакви шансове да се класираме за следващата. Сега ножът е опрял до кокала и целта ни е единствено победата – защо да не успеем?!

- Смятате ли, че контролата с Латвия е полезна, защото нямат нищо общо като стил нито с Италия, нито с Черна гора?


- Всяка една контрола е полезна, защото помага да се видят качествата и интегрирането на новите футболисти, както и за синхрона ни. Все пак играем в този състав 6-7 пъти в годината и всеки мач в повече ни е от полза.

- Селекционерът Станимир Стоилов заяви на пресконференция, че няма да допуска играчите да подхождат несериозно към контролите.


- Това е съвсем логично. Аз също смятам, че независимо от съперника и важността на срещата трябва да се играе с максимално раздаване.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

samomanutd
12.08.2009 12:48

Евертън е много добър и потенциялен отбор и знаят какво искат заразлика от сити и с Марто ще станат главен претендент за 4 място а и с тая атака от Жо и Саха ще тупат боклуци като сити наред... *devil*