След драма Ман Юнайтед е на финал за ФА Къп (видео)

22:00
След драма Ман Юнайтед е на финал за ФА Къп (видео)
Манчестър Юнайтед е първият финалист в турнира за Купата на Англия. Червените дяволи постигнаха изключително драматичен успех с 2:1 на Евертън в първия полуфинален сблъсък от надпреварата, игран на стадион "Уембли" в Лондон. Двата тима изиграха страхотен двубой, като си размениха по едно полувреме.

През първата част видимо по-активният отбор на терена бе този на Юнайтед. Тимът от "Олд Трафорд" откри резултата в 34-ата минута чрез Маруан Фелайни. Белгийският национал получи перфектно подаване от Антони Марсиал и от чиста позиция не сбърка – 1:0.

След почивката играта на Евертън значително се подобри. Логично карамелите стигнаха до изравняване в 76-ата, при която централният бранител на Юнайтед Крис Смолинг си вкара нелеп автогол. Английският национал не успя да изчисти центриране на Жерар Деулофеу и вкара топката в собствената си врата.

След изравнителното попадение играчите на Роберто Мартинес на няколко пъти бяха много близо до пълен обрат, но голмайсторът на тима Ромелу Лукаку направи сериозни пропуски пред Де Хеа.

Срещата отиваше към равенство в редовното време, когато в 93-ата минута един от най-добрите на терена за Манчестър – Антони Марсиал, бе изпуснат от защитата на мърсисайдци и с техничен удар вкара за 2:1, с което изпрати своя тим на финал.

Утре, във втория полуфинал отново на "Уембли", един срещу друг се изправят отборите на Кристъл Палас и Уотфорд.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

gL_Manekena
25.04.2016 20:53

Марсиал голям, евала че отиде при феновете *smile*

Bitten
23.04.2016 22:48

Честита победа. До края на сезона ще е мъка но ще го истърпим. После искам Гигси вече на кормилото.

Vetrigo177
23.04.2016 22:36

Пичове, съгласни или не, още от сега се вижда коя ще ни е бъдещата звезда. . Марсиал. .точно той е тип играч от времето на САФ, (както и рашфорд донякъде) достатъчна физика, нереална техника и борба до край. . Може сега да дразни повечето фенове на Юнайтед,когато се лакоми, но в него виждам Роналдо по онова време (въпреки че са различен тип игра)..Още другата година очаквам да бъде от кандидатите за топ играч на Англия. .
Но за мача като цяло. .играем вече футбол, вижда се,но това не стига. .Много ни трябва още,трябва ни нов мениджър!!!

MemphisDepay
23.04.2016 22:15

Честита победа дяволи!
Този ден е най-голямото доказателство, че Ван Гаал трябва да си ходи.
Да си на път да загубиш един мач, в който си смачкал съперника си, само защото си тръгнал да пазиш резултата цяло второ полувреме е признак на абсолютно мениджърско безсилие.
А смяната на Фелайни, когато той очевидно правеше мача на живота си, в момент в който Руни не може да ходи от умора, не знам как да я нарека освен безумие.
Дано момчетата докарат сезона до успешен край въпреки глупостите на Ван Гаал.
Глори Глори Ман Юнайтед...