Байерн на финал за Купата на Германия (видео)

23:59
Байерн на финал за Купата на Германия (видео)
Отборът на Байерн Мюнхен се класира на финал за Купата на Германия след победа с 2:0 срещу Вердер Бремен в 1/2-финален мач, игран на "Алианц Арена". Томас Мюлер вкара две поапдения (30' и 71'), като второто дойде от дузпа след цинична симулация на Артуро Видал. С успеха тимът на Джосеп Гуардиола продължава да мечтае за требъл.

Марио Гьотце намери място в халфовата линия на баварците, които се подредиха в система 4-1-4-1 с централен нападател Роберт Левандовски. Гостите от Бремен разчитаха в атака на доказания стрелец Клаудио Писаро.

Срещата започна спокойно и без опасни удари към двете врати. Хуан Бернат отправи нелош изстрел в деветата минута, след който топката излезе в корнер. В ответната акция Златко Юнузович не съумя да засече топката с глава след центриране отляво. Постепенно баварците наложиха своя ритъм на играта и обградиха вратата на гостите от "Везерщадион".

В 28-ата Кингсли Коман опита нестандартен удар, при който топката премина над гредата. Минута по-късно страничният рефер вдигна спорна засада на Писаро и си навлече гнева на голаджията. В 30-ата след изпълнение на корнер пазачът на Томас Мюлер се подхлъзна и стрелецът отбеляза с глава от десет метра - 1:0. В 39-ата Мануел Нойер не изрита добре топката напред и намери Самбу Ятабаре, който обаче не беше прецизен в опита да го прехвърли.

Втората част започна с традиционната постепенна игра на баварците. Бременци играеха смело и често поглеждаха към вратата на Нойер. В 57-ата Джилободжи сбърка и позволи много опасна контра по лявото крило, но Мюлер не беше точен при паса. В 60-ата сантиметри не достигнаха на Писаро да засече остро центриране отдясно.

В 62-ата топката попадна в мрежата на мюнхенци, но голът не беше зачетен. Дейвид Алаба си отбеляза автогол, прехвърляйки Нойер, но видимо беше фаулиран от Фин Бартелс. В 70-ата минута появилият се само три минути по-рано Артуро Видал откровено симулира и спечели дузпа за своите, свивайки крака без никакъв контакт, като разстоянието до противниковия крак беше видимо. Мюлер реализира дузпата за успокоителното 2:0. До края интрига нямаше, а чилийският халф за пореден път доказа, че знае как умишлено да заблуди съдиите, което обаче му носи много негативи в социалните мрежи.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sksw
20.04.2016 23:18

Който от Байерн и Атлетико стигне до финала ще го спечели. Така че няма нужда да се точите, а аз ви гарантирам че Байерн ще е на финала *smile* Атлетико може да са силни, може да са били Барса, но Байерн няма да победят.

sksw
20.04.2016 23:17

Колко ме забавлявате и как част от вас няма да се вяснат тук след 1/2 финалите *smile* Идея си нямате пак ви казвам срещу кой се изправят Атлетико и си мислите, че те и Реал са нещо повече от Байерн, но сами ще се убедите в това, как изобщо не са. Незнам само феновете на Реал къде се точите, след като Волфсбург ви усложниха живота, как точно си представяте да биете Байерн, но вие си знаете.

sksw
20.04.2016 16:56

Реал все още въпреки онези две победи имат негативна статистика с Байерн и са били отстранявани повече пъти от тях през годините. А Барселона освен че паднаха на реванша миналия сезон, паднаха и двата мача преди няколко години с 4:0 и 3:0, така че не говорете много. Байерн са най-силния отбор и всички цифри го сочат, това че в отделни двубои губят или че имат мал шанс не променя този факт. Няма друг такъв постоянен тим като Байерн нито в първенствата, нито в ШЛ през последните години. Няма да споменавам стотиците статистики. Това че Барса ги отстранила миналия сезон и Реал по-миналия, няма никакво значение. Това са просто четири срещи, нищо повече. Да не говорим, че специално Реал отстраниха Байерн не защото са много по-силни, а защото защитата на Байерн бе безобразно зле специално в тези две срещи и грешеше. Нека изчакаме мачовете с Атлетико и се надявам на финала да отидат някак си Реал, тогава пак ще си говорим с вас.


22.04.2016 12:39

И какво ни е на играта? От два месеца мачкаме наред ако изключим мача с Волфсбург където съдията също повлия на крайния резултат като ни отмени редовен гол, не даде чиста дузпа срещу Бейл и даде спорна за вълците, направихме и пропуски от чиста позиция. А иначе Майнц сигурно не ви биха в Мюнхен и Ювентус не ви разпиля, но съдиите ги заклаха.

sksw
20.04.2016 23:24

Смилихте ли се , недей така *smile* Е Байерн не се смилиха над вас *smile* Те и Реал се смилили преди 2 години, Барса толкова пък се смилиха миналия сезон, чак паднаха на реванша. Я иди с тия твоите теории и се гръмни приятел и не ми давай наклон на оная работа какво да пиша и къде кое да си завра, а се прави че не ми виждаш коментарите *smile* Байерн е най-постоянния отбор в Европа в последните може би 5 и косур години, всички цифри са на тяхна страна и В МОМЕНТА са може би най-добрия тим в света, тъй като аз поне не виждам друг който да е по-силен от тях. Единствения силен колко тях тим е Барса, но е спорно защото видяхме какво ги сполетя срещу Атлетико. Нека изчакаме 1/2 финалите, преди да даваме мнения а ? *smile* Както си мислите всички, че Атлетико с лекота ще бие Байерн, да не стане така че Байерн да ги смачка набързо и после да ми се покриете като мишоци. А феновете на Реал, първо помислете как ще отстраните Сити, после мислете за финала. Много сигурни нещо ми изглеждате, че ще сте на финал, което с оглед на играта ви е доста оптимистично.

stefanBG111
20.04.2016 19:47

А като за едно полувреме през 2009 ви вкарахме 4 гола. Добре, че тогава се смилихме над вас, че можеше двуцифрен резултат да излезе, казвам ти тези факти, защото ти не спря, както и други фенове на Байерн да говорите за онова 7-0. Твойте факти си ги заври в гъза, вече дразниш с това че Байерн е най-добрият отбор в света, да един от най-добрите е, но не и най-добрият при положение, че минала бяхме ние, а после Реал. Вие бяхте най-добри 2013 при Хайнкес, след това не можеш да кажеш че сте били най-добрият отбор. А ако изкарам факти за последните 10 години кой е най-добрият отбор.


20.04.2016 18:04

Реал и Байерн са 5-5 на преки елиминации, като в три от тях ние печелим и купата, а вие в два случая. Колкото до мачовете ви с Атлетико, очаквам да ви елиминират, въпреки че с вас ще ни е по-лесно на финала.

crip1
20.04.2016 17:18

Хахахахахахааха, ти искрено ме забавляваш братле.Ще започна да ти снимам коментарите всяка година, да видиш как говориш едни и същи врели, некипели! Абсолютно, повтарям, абсолютно всяка година ти ми говориш за цифри и статистики, за баланса Байерн-Реал (който е с 2 мача във ваша полза, доколкото се сещам), за мачовете с Барса от последния път, когато вече наистина бяхте най-добрия отбор, демек при Хайнкес.След това никога не сте били най-добрия отбор, винаги сте били отбора най-надут от медиите и с най-грозен и неефективен стил. Аз след мачовете с Атлетико ще съм тук, можеш да си сигурен.Никога няма да ме видиш да се крия, защото аз НИКОГА не говоря.Ти си този, който трябва да се крие, защото ти ВИНАГИ говориш, и накрая винаги си с главата в пясъка! Твоите закани са нещо нормално, ти си човека, който ми е направил впечатление, че нищо не разбира от футбол. "Идея си нямате срещу кой се изправя Атлетико", снимам, за да се видиш колко си смешен отстрани, ако отпаднете.

crip1
20.04.2016 15:13

От другата година вече ще имаш основания да ги смяташ за такива.

crip1
20.04.2016 15:07

Интересното е, че за теб всяка година са най-силния отбор.Как пък не се научи, мама му стара.

stefanBG111
20.04.2016 19:37

Атлетико, много добре знае как да играе срещу такива съперници. Техният стил може да е груб, но са страшно ефективни. Така да казваш, че вие сте номер едно, при положения че не сте още спечелили ШЛ и даже не сте сигурни за финала е повече от смешно, въпреки че и 1 трофей в ШЛ, няма да ви направи най-силният отбор за последните 10 години.

sksw
20.04.2016 16:51

Смилили са се Барса а ? Ей приятелче, не се излагай. Надявам се ти и онзи разбирач под теб да сте тук по време на мачовете с Атлетико. Идея си нямате срещу кой се изправя Атлетико. Това не е Барселона..

123321
20.04.2016 16:43

Остави го бе.Те бяха най-силни и когато бяха направени за смях от Реал преди 2 години на Алианца.Миналата година пък Барселона, ако не ги мързеше в реванша щеше да има невиждан до този момент погром за Байерн ама Барса се смилиха.Тази година Атлетико ще ги направят за смях пък нека той си мисли, че Байерн е най-силният отбор в света.Байерн е просто един надут и прехвален от медиите отбор.

sksw
20.04.2016 14:54

Този сезон специално Байерн няма толкова огромна преднина в немското, освен това за Купата ще срещне най-вероятно Дортмунд на финала, а те хич не са слаби. За капак в ШЛ постоянно им се падат силни съперници, като поредния такъв е Атлетико. Аз вярвам, че този отбор може да стигне отново до требъл, още повече че сега Боатенг и Робен се завръщат също, всички други са на линия. Комстер, прехваления ми отбор е най-добрия в света в момента може би *smile* А прехвален е само според теб и другите обладани фенове на Реал и Барса, иначе цифрите говорят достатъчно за тима.

crip1
20.04.2016 15:03

Ще останеш силно изненадан как най-добрия отбор няма да може да бие Атлетико в нито един от двата мача.А ти пак си гледай цифрите, както винаги само на тях се подпираш. А темата първенстава, е меко казано, безсмислена, тъпа и скъчна. Всеки обективен знае кое е най-силното. Най-силните отбори = най-силното първенство. Ела и пробвай да спечелиш титлата.

ComsteR
20.04.2016 12:45

Кой европейски гранд бихте 4 или 5 на 0? Динамо,Рома и Цска Москва ли?
Волфсбург ни биха, след 2 контраатаки. Заслужено при това, но реванша видя какво стана. Този който се надъхва, си винаги ти и прехваления ти отбор. А Срещу Юве те нямаше.

biancorosso
20.04.2016 20:31

Пич не знам дали сте били без основни фигури, но ние за решаващия мач в Мюнхен бяхме без 4ма от водещите ни играчи - Маркизио, Дибала, Киелини и Манджукич.

sksw
20.04.2016 13:32

Арсенал ? Барселона преди няколко години. Да продължавам ли ? Срещу Юве въпреки, че основни фигури в състава ни ги нямаше, успяхме да ги бием, па макар и трудно. И не ми сравнявай Ювентус, които са един от най-силните отбори в момента с Волфсбург, които са извън топ5 в Германия. Не казвам, че сте по-слаби от Волфсбург, просто те са пример как немските тимове не са слаби и това че Байерн бил доминант, а другите слаби са фантасмагории. Байерн е доказал, че в Европа може също да бие и то големи тимове с по 2:0 и косур, не го прави само в Германия, както се изказват повечето.

Futbolfen
20.04.2016 10:30

браво на байерн заслужават требъл този сезон, а и не виждам кой ще ги спре

Futbolfen
20.04.2016 10:29

ми гледай те В група цска, бистришките тигри и т н т

kolio_vg
20.04.2016 07:45

Най-скучното и придвидимо първенство е немското. И Купата им е безинтересна. На финал Байерн-Борусия Д и Байерн бие с 3-0. Скукааааа!*erm*

sksw
20.04.2016 10:46

Какво им обясняваш на тези, които гледат немското от миналия сезон и се надъхват *wink* Остави ги. Те немските тимове защото са слаби, създадоха куп проблеми на една камара английски и испански топ тимове последните години в ШЛ. Реал едвам отстрани Волфсбург с 3:2 общ, губейки 1вия с 2:0, но когато Байерн бие Волфсбург или да кажем Дортмунд, то те са слабаци. Слабаци, но ги видяха всички срещу чуждите тимове. Изобщо не им обяснявай. Байерн ако не са забелязали бие с такива резултати и в Европа.

RoSKo0o0
20.04.2016 10:43

Не смятам, че е така. Да, последните 2-3 сезона наистина е така! Но в предните 10-15 години Германия имаше 5-6 различни шампиони, нещо, с което много малко първенства можеха да се похвалят. А битката за топ 4, за ЛЕ и за оцеляване винаги е била супер интересна *smile*

norwich_ajax
20.04.2016 07:48

Френското е по-скучно *lol* Там ПСЖ е шампион още януари*joking*

simi91
20.04.2016 01:17

Клаудио Писаро, тоя още ли играе бе*lol*

Man7united
20.04.2016 00:37

Артуто Мангал пак симулира. Иначе каква изненада, че Байерн е на финал, аз съм още шокиран. Голяма сензация, как спряха Верден Бремен не знам. Сега и титлата в Германия, ако спечелят, пффффффф.

deucec
20.04.2016 07:11

Гроздето е кисело!