Пеп: Байерн е потресаващо стабилен клуб!

11:47
Пеп: Байерн е потресаващо стабилен клуб!
Треньорът на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола беше изключително доволен от достигането до 1/2-финалите в Шампионската лига след елиминирането на Бенфика. Баварците спечелиха икономично у дома с 1:0, а на реванша завършиха 2:2 и за пета поредна година достигат до топ 4 в Шампионската лига.
 
"Това е потресаваща стабилност! Хората не могат и да си представят колко тежък турнир е Шампионската лига. Различни играчи, различни треньори, но клубът си остава на едно високо ниво. Невероятно е- На полуфинал сме в ШЛ, предстои ни да играем такъв и за Купата на Германия. Надявам се направим нещо повече от миналата година", каза Гуардиола, който в следващата фаза наШЛ може да се изправи срещу бъдещия си клуб Манчестър Сити. 
 
За самия Гуардиола пък това ще е седми полуфинал в качеството му на треньор - 4 пъти с Барса и 3 пъти с Байерн. Така той едва на 45 години се изравни с легенди в професията като сър Алекс Фъргюсън и Карло Анчелоти. Лидер остава вездесъщият Жозе Моуриньо, който е достигал осем пъти като треньор до тази фаза на турнира.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация