Втора поредна загуба за Барса (видео)

23:27
Втора поредна загуба за Барса (видео)
Отборът на Барселона претърпя поражение с 0:1 при гостуването си на Реал Сосиедад в мач от 32-ия кръг на Ла Лига.

Младият Микел Оярсабал реализира ранен гол в петата минута, а опитите на каталунците за отговор останаха напразни. Така интригата за титлата в Примера се заплита, след като Атлетико Мадрид вече е само на три точки зад Барса, а Реал - на четири. Момчетата на Луис Енрике имат само една точка от последните си три шампионатни мача и не са печелили на "Аноета" от 2007 година насам.

ще във втората минута Мунир получи топка сам срещу Херонимо Руи, но би в гърдите на вратаря. Кълбото стигна щастливо до младия нападател след рикошет в крака на защитник. В петата 18-годишният Оярсабал реализира много красив гол с глава от 15 метра. Чаби Прието центрира отдясно, а талантливото крило обърна топката към горния далечен ъгъл - 1:0.

Отговорът дойде от крака на Меси в седмата минута: удар над гредата след корнер. Баските успешно покриваха пространствата пред Руи и "лос кулес" страдаха при изграждането на своите нападения. В 19-ата минута много спорна засада спря Даниел Алвеш. В 21-ата Меси получи шанс за шут от 22-метров пряк свободен удар - топката се отби от стената и излезе в корнер.

В 24-ата бившият играч на Реал Мадрид Асиер Ияраменди влезе доста остро в краката на Серхио Бускетс и получи жълт картон. Гостите от "Камп Ноу" движеха топката в последната третина на терена, но много рядко навлизаха в наказателното поле или отправяха удар.

В 33-ата момчетата на Луис Енрике изградиха чудесна комбинация: Меси центрира към Неймар, той свали топката на дузпата, откъдето Арда Туран стреля, топката се отби в крака на Диего Рейес, а след това и в ръката на Руи, за да не премине голлинията. В 41-ата Меси не успя да овладее дълъг пас с перспектива към излизане сам срещу вратаря. Минута по-късно "чури урдин" сътвориха страхотна контраакция, при която Алберто де ла Бейя получи в наказателното поле, финтира Хавиер Масчерано, но Алвеш застана на пътя на топката.

На полувремето в игра се появи капитанът Андрес Иниеста. Втората част започна с чудесен шанс пред вратата на Клаудио Браво. Неймар върна погрешно топката в наказателното си поле и създаде възможност за гол, като чилийският вратар не се ориентира добре, но не се получи и подаване. В 49-ата номер 8 измисли хубав пас в наказателното поле, но Меси избърза и неточно опита да насочи с пета.

В 55-ата Иниеста реши да стреля от 22 метра - Руи се протегна и изби с една ръка, като топката влизаше в близкия горен ъгъл. В 62-ата Неймар завъртя кълбото от пряк свободен и то облиза гредата, излизайки в аут. Действията се развиваха почти само и единствено в половината и пред наказателното поле на домакините. В 66-ата топката беше в мрежата на Руи, но след отсъден фал в атака. В 73-ата Жерард Пике овладя в наказателното поле и потърси Меси на дузпата, аржентинецът насочи с външен фалц, но Руи успя да избие. В последните минути си пролича умората във футболистите на Барселона. В 86-ата минута Алвеш центрира отдясно, а Меси нанесе много добър удар с глава, но Руи не трепна. В 91-ата Иниеста стреля високо по диагонала, но героят Руи отново беше на мястото си.

Стартови състави:

Реал Сосиедад:
Руи, Де ла Бейя, Гонсалес, Рейес, Елустондо, Гранеро, Ияраменди, Прието, Сурутуса, Оярсабал, Вела

Барселона: Браво, Алвеш, Пике, Масчерано, Роберто, Алкантара, Бускетс, Туран, Меси, Неймар, Ел Хадади


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

catalan
10.04.2016 12:50

Ако Барселона не спечелят титлата, това ще е пълен срам и позор

sundza
10.04.2016 11:40

Продължават някои хора, които говореха за голямата разлика и мача без значение срещу Реал, да пишат глупости и да си вярват на глупостите. Като я гледам тая разлика как изчезна само за два кръга и как мача с Реал си се оказа със значение (което не е изключено да се очертае и като кошмарно в края на сезона), та се чудя кога ли ще се събудят тия няколко индивиди?!

stefanBG111
10.04.2016 11:36

Не знам защо правите такива драми след 1-2 загуби и искате да гоните играчи. Отбора не се подкрепя само когато печели, отбора се подкрепя винаги и в тежки моменти, иначе не сте никакви фенове тогава на Барса. Simi май си фен на победите и трофеите, ти затова ли си станал фен на Барса. Не може всеки път да бием, приеми го, както и повечето фенове на Барса, които се разглезиха от толкова победи, същите са и Реал. Нищо фатално не е станало, Меси не е в форма, Неймар и Суарез също е извинявайте до-преди месеци бяха най-доброто трио в историята, сега направили 3-4 лоши мачове и хайде да ги гоним, не става така момчета.

andreevvw
10.04.2016 11:05

Нормално е Барса да падат последните мачове иначе Испанската Ла Лига ще изгуби милиарди *wink*

Garrincha
10.04.2016 08:14

Най-голямата мъка за Барса, както винаги - вкарват ни гол рано-рано и после върви вкарай, срещу 10-11 защитници !!!

simi91
10.04.2016 05:27

ПСЖ даваха около 200 млн. за Неймар. Дано ни ги предложат лятото и да го вземат тва недоразомение! Най-прехваления футболист, който съм виждал. По-зле е и от Бейл!

Messiah
10.04.2016 13:38

Явно си насочил цялата енегрия на своите симпатии към Валери Божинов... Сериозно - говориш пълни глупости!!!

simi91
10.04.2016 12:38

Само ще кажа, че Неймар никога не съм го харесвал. Когато бием и когато падаме, за мен този е по-прехвален и от Робиньо. Но във времена, в които на мач завършил 2:2 се казва "зрелищно реми" или футболист вкарал 10 гола в 20 мача "истинска голова машина", разбираемо е да се приема за ВЕЛИК.

Fcb10
10.04.2016 10:55

От няколко дни ти следя коментарите и ще си позволя да ти задам един въпрос.Ти нормален ли си? Неймар бил прехвален? Неймар е видно, че не е в форма, но явно някой "фенове" не го забелязват.

Barsabg
10.04.2016 00:15

липсва хъс...Суарез хапе,рита,провокира ама играе за победата и си скъсва гъза от тичане.Той ни липсваше днес.Трябва да си върнем Ален от Хихон защото Мунир просто няма нищо общо с Барселона...много слаб никога не съм го харесвал.Меси 3ти мач няма нищо общо със себе си.Неймар не е във формата от есента и като цяло отбора се е отпуснал малко.Дано сряда да изядат терена както сториха вторник и да се стегнат!Виска Барса!

tishowinner2
10.04.2016 00:10

Гледам програмата до края и по мои изчисления класирането ще е 1. Барселона 90 точки 2. Реал Мадрид 90 точки 3, Атлетико Мадрид 89 точки като каталунците ще спечелят поради по-добра статистика в преките мачове с белите. Естествено това е в кръга на предположения на база оставащи мачове, всичко може да стане.


10.04.2016 00:20

Атлетико има най-удобна програма, 4 домакинства и гостувания в Билбао и изпадналия Леванте. Не е невъзможно да вземат 18 точки и при два равни на барса ще станем свидетели на най-идиотски загубената титла в историята. барсата гостуват на Коруня, Бетис и Гранада и приемат Валенсия, Хихон и Еспаньол. А още в сряда Атлетико може да ги изрита и от ШЛ освен ако пак дванадесетия играч на барса не вземе нещата в свои ръце !

Uigtfri
09.04.2016 23:47

Не знам защо, когато играем срещу по-прибрани отбори, не пробваме поне веднъж да оставим инициативата на съперника, да го издърпаме и да го праснем на контра примерно. Винаги се разиграва топката около наказателното поле и влезе ли мачът в последната си четвърт, се почват с безцелните центрирания, при все че нямаме високи футболисти в нападение. Прави ми впечатление обаче, че Неймар винаги подава на Меси, но когато му се открие някой друг, бива отсвирен. Хубаво е да разбере, че има и други съотборници, на които може да даде пас, а не да търси единствено Меси. Другото, което ми се набиваше на очи е факта, че особено през първото полувреме Алвеш, Мунир, Рафиня и Меси на няколко пъти буквално се настъпваха един друг, изниквайки от една и съща зона на терена, което не е типично за тях. Като че ли им липсваше координация. Липсата на Суарес също се усети, а Суарес много добре умее да увлича противникови футболисти и да оставя свободни съиграчи. Все пак нека не търсим оправдания, тъй като идва един изключително важен реванш с Атлетико, а там вече ще се види дали отборът е в криза или не.

Garrincha
10.04.2016 08:17

Големият проблем всъщност е , че при такива ситуации трябва да се заложи на повече удари от дъгата - излезе ли свободен човек - веднага шут с големия пръст ! 1 от 10 все ще влезе !

MaLkO_LuD94
10.04.2016 00:21

Мисля че при плътно затворени отбори в и около наказателното им поле вместо да им даваме инициативата трябва да се пробват повече удари от средна и далечна дистанция за да ги разчупим за съжаление в нашият отбор ударите от извън наказателното са забранени с изключение на статичните положения *erm*

sakata_97
09.04.2016 23:33

Ейй тези Сосиедад явно са непреодолимо предизвикателство дори и за Барселона,незнам как толкова години нямат победа срещу тях като гости,това не мога да си го обесня лесно ;d

Gopcho
09.04.2016 23:28

Всяка година се топят точките в края, не знам какво ревете. Пак смях иначе със сосиедад, винаги играем жалко като гости срещу тях! Суарез липсваше! Неймар от доста време излезна от форма, Меси след паузата е като малкия, който е мега слаб (Хадади). Добре насабраха се загуби, хиксове, слаби мачове сега следва пак да се върнвм на правилния път към победите!

Futbolfen
09.04.2016 23:24

а трябваше тук да има шпалир а тя ква стана *lol* меси 3ти мач не знае къде се намира

MaLkO_LuD94
09.04.2016 23:19

Трябва още 2 пъти да се издъним за някой да ни вземе титлата ама с тая игра не 2 ами 5 пъти ще се *erm* С една дума играта ни е ТРАГЕДИЯ няма и помен от красотата преди паузата по-скоро приличаме на отбор от 13-14-то място безидейни центрирания и опити за извеждащи пасове *sick* С тая игра Атлетико поведат ли ни нямаме шанс *erm*

Ginekologa
09.04.2016 23:11

Накрая ще е голям смях атлетико да я вземе ако барса загубят тук

simi91
09.04.2016 22:52

Не че гледам много от мача, ама колкото пъти погледна наблюдавам преобладаване на дълги и балонни пасове. Това кога го е имало???

123321
09.04.2016 22:48

Не мисля, че дори и Барса да загубят този мач има някакъв шанс да изгубят титлата.

MaLkO_LuD94
09.04.2016 22:16

Липсва магията в играта ни играем само с извеждащи пасове от всевъзможни позиции и центрирания това не е нашият стил *erm* Липсва разчупването на играта много сме еднотипни и безидейни Меси откакто се върна реди слаб след слаб мач *erm*

simi91
09.04.2016 21:52

И накрая от пестене на сили ще спечелим един голем х*й... Много сме слаби след мачовете на националните, направо сме жалки.

MaLkO_LuD94
09.04.2016 22:00

Винаги ни се отразяват много зле тези паузи за националните *erm* Вижда се че не играем добре и пестенето не е единствената причина *erm*

MaLkO_LuD94
09.04.2016 21:44

Гол от съблекалнята *erm* Мисля че можем да обърнем но и да не успеем не е чак толкова фатално важно е да пестим сили че в сряда мачът ще е един от най-тежките за сезона *erm*

Daley_Blind
09.04.2016 22:13

Попринцип не Ви върви на "Аноета".